Er mag meer geplakt worden: Utrecht investeert in vrije posterplakplaatsen Er mag meer geplakt worden: Utrecht investeert in vrije posterplakplaatsen

Er mag meer geplakt worden: Utrecht investeert in vrije posterplakplaatsen

Er mag meer geplakt worden: Utrecht investeert in vrije posterplakplaatsen
Vrije plakplaats aan het Smaragdplein
Utrecht gaat zich inzetten voor meer en betere vrije plakplaatsen in de stad. Dat laat de gemeente weten na vragen van D66. Op de vrije plakplaatsen mogen politieke of maatschappelijke posters opgehangen worden in het kader van de vrijheid van meningsuiting.

Utrecht gaat zich inzetten voor meer en betere vrije plakplaatsen in de stad. Dat laat de gemeente weten na vragen van D66. Op de vrije plakplaatsen mogen politieke of maatschappelijke posters opgehangen worden in het kader van de vrijheid van meningsuiting.

Utrecht telt volgens een overzicht op de website van de gemeente nu 19 vrije plakplaatsen. De meeste zijn te vinden in de Binnenstad. In Leidsche Rijn en Oost is er geen enkele te vinden.

Tweede Kamerverkiezing

Op korte termijn zullen er vier plakplaatsen bijkomen, ook worden de bestaande posterplaatsen zo nodig opgeknapt. Dit gebeurt voor 1 maart, zodat er nog profijt van is voor eventuele campagneposters voor de Tweede Kamerverkiezing.

Er zijn in Nederland geen eisen voor het aantal vrije plakplaatsen in een gemeente. Maar in het algemeen wordt een norm gevolgd van één plakplaats voor 10.000 inwoners.

De gemeente schrijft veder op de vragen van D66 dat gekeken wordt of er in Leidsche Rijn en Oost ook behoefte is aan vrije plakplaatsen. Als dat zo is kunnen die gerealiseerd worden.

8 Reacties

Reageren
 1. Jannes

  Een uitstekend beeld van de dreigende verloedering bij dit artikel.
  Een schunnige muur, absoluut fantasieloze “architectuur”, borden op meerdere palen in plaats van ze te combineren, fietsenchaos en dan ook nog zo’n afgelebberde plakplaats die geen mens interesseert. Wie wil zijn poster op zo’n lokatie?
  Daar moeten we er toch echt hoognodig veel méér van hebben!

 2. Charles

  Geweldig plan en verklaar gelijk alle woningen van D66 leden vogelvrij om vol te plakken!

 3. MJPD

  @Jannes
  Dat is winkelcentrum Smaragdplein. Een treurigere plek kan haast niet, maar dit is dan juist een prima plek voor een verkiezingsposter waar met name GroenLinks op staat.

 4. Len

  Ik vind dat verloederde en troosteloze wel iets kunstzinnigs hebben, een hommage aan wat eens een goed idee leek te zijn maar waar niemand in werkelijkheid iets om geeft. Zoals Nieuwegein, of de coronamaatregelen.

 5. Jannes

  Ik heb het bordje heus wel kunnen lezen, MJPD. Het winkelcentrum zag er ooit vast beter uit; hier is sprake van verloedering en zo te zien slecht onderhoud van een zeer middelmatig origineel ontwerp. Je kunt van Groen Links zeggen wat je wilt, maar zou die partij nu echt reclame willen maken op zo’n trieste plaats?
  Kunstzinnig lijkt me niet helemaal het juiste woord voor dit mislukte oord, Len.

 6. Koel Hoofd

  propaganda populisme

 7. Kadoendra

  @Len

  “Ik vind dat verloederde en troosteloze wel iets kunstzinnigs hebben”

  Eind jaren ’70 begin jaren ’80 stonden veel landen er economisch zeer slecht voor en gaf het straatbeeld op veel plekken een verloederde indruk.

  Het was de tijd van No Future en het heeft nog de punkrock opgeleverd, dus misschien gaat het bovenstaande ook weer een nieuwe muziekstroming opleveren, vrije plakplaatsrock………….

 8. De count

  Vanochtend kreeg de omlijsting van een plakplek bij de daalsetunnel zelfs een nieuw laagje verf! Wat zal de hoofdambtenaar vrije plakplekken trots zijn

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).