Er wordt geschaatst op natuurijs in het Wilhelminapark in Utrecht Er wordt geschaatst op natuurijs in het Wilhelminapark in Utrecht

Er wordt geschaatst op natuurijs in het Wilhelminapark in Utrecht

Er wordt geschaatst op natuurijs in het Wilhelminapark in Utrecht
Na enkele dagen vorst kan er weer geschaatst worden in Utrecht. Op de vijver in het Wilhelminapark zijn de eerste schaatsers al gespot. Liefhebbers moeten wel snel zijn, want maandag wordt het alweer 10 graden.

Na enkele dagen vorst kan er weer geschaatst worden in Utrecht. Op de vijver in het Wilhelminapark zijn de eerste schaatsers al gespot. Liefhebbers moeten wel snel zijn, want maandag wordt het alweer 10 graden.

De winterse temperaturen zorgen vanochtend voor enige overlast door gladheid op de wegen, maar het zorgt ook voor pret voor schaatsers. Gisteren stonden de eerste waaghalzen al op het ijs en vrijdagochtend werden de schaatsen ook weer aan getrokken.

De komende nachten blijft het nog vriezen met overdag temperaturen rond de 0 graden. Vanaf maandag verandert het weerbeeld, die dag wordt het 10 graden en de dagen erop kan het nog warmer worden. Wie wil schaatsen, moet er dus snel bij zijn.

7 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Nog niet zo lang geleden verkondigde een klimaatweerman in een angstigmakend bericht dat schaatsen op natuurijs alleen nog maar mogelijk is bij uitschieters naar onderen… Zie hier, weinig aan het handje, lekker schaatsen half december bij een gematigde temperatuur..

 2. Kees Truijens

  Ja hoor, @realist. Het gaat uitstekend met het klimaat.

 3. Betty Boiscour

  wij laten ons niet gek maken @kees winter Trui
  De rekening loopt al genoeg op, wat mij betreft mag het 20 graden worden in december-maart

 4. Hans

  Sommigen hier tooien zich met een pseudoniem wat moet doen geloven dat ze altijd haarfijn weten hoe het zit. ‘Mijn opa heeft zijn leven lang gerookt en werd 103. Roken is gezond’. Van dat soort uitspraken dus. Daarvan weten we dat wie ze doen niet behoren tot de slimsten onder ons. Dat mag hoor, maar wat mij betreft hoeft het feit dat zij het buskruit niet hebben uitgevonden echt niet zo breed te worden geëtaleerd door hen.

 5. Tanja Nijman

  Leuk dat het kan! Veel plezier allemaal!

 6. Je Zus

  @ (non-)realist

  Nou, dit is dus zo’n uitschieter waar de weerman het over had. Echter zagen we tot aan een week geleden in heel veel bomen nog bladeren hangen (die ze binnen 1 a 2 dagen vorige week verloren). Dat is geen normaal gedrag zo’n 2 weken voor kerst.

  “Ben ik nu zo slim of jij nu zo dom”.

  Waarom moeten al die complotdenkers (jij dus) trouwens altijd vrolijke berichten over leuke zaken, zoals schaatsen, aangrijpen om hun complotten de wereld in te slingeren? Waarom?

  Waarom zit je hier de godganse dag, alle dagen van de week, de hele tijd je politiek gemotiveerde (en dus niet je mening) berichten te typen? Zomaar wat vragen.

 7. Anne Marie ten Berge

  @ Je Zus: ‘waarom?’ is de schuldvraag, ‘hoe kan dat?’ is de onderzoeksvraag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).