Ernstig ongeluk op de Jan van Scorelstraat in Utrecht: twee personen bekneld onder vrachtwagenwiel Ernstig ongeluk op de Jan van Scorelstraat in Utrecht: twee personen bekneld onder vrachtwagenwiel

Ernstig ongeluk op de Jan van Scorelstraat in Utrecht: twee personen bekneld onder vrachtwagenwiel

Ernstig ongeluk op de Jan van Scorelstraat in Utrecht: twee personen bekneld onder vrachtwagenwiel
Op de Jan van Scorelstraat in de Schildersbuurt in Utrecht zijn twee gewonden gevallen bij een ernstig ongeluk met een vrachtwagen. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt dat twee personen bekneld zijn geraakt onder een wiel van de vrachtwagen.

Op de Jan van Scorelstraat in de Schildersbuurt in Utrecht zijn twee gewonden gevallen bij een ernstig ongeluk met een vrachtwagen. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt dat twee personen bekneld zijn geraakt onder een wiel van de vrachtwagen.

Het ongeluk op de kruising van de Jan van Scorelstraat en de Prins Hendriklaan gebeurde kort voor 12.00 uur. De politie meldt dat hulpdiensten ter plaatse zijn om eerste hulp te verlenen. De VRU meldde om 12.40 uur dat beide slachtoffers bevrijd zijn en naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Er werden twee traumahelikopters opgeroepen, waarvan er één is geland in het Wilhelminapark. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk, de politie doet daar onderzoek naar.

9 Reacties

Reageren
 1. Utrechtsch

  Wij liepen hier toevallig langs. Ontzettend naar voor de betrokkenen. Hopelijk konden de hulpdiensten nog iets betekenen.

 2. Yoshua

  Ik zag het van afstand, was een vrachtwagen die bij het oude Antonius Ziekenhuis naar rechts ging, gezien vanaf de Kromhout/University College/ Hendriklaan.

 3. Lombokker

  Ik hoop dat we nog gaan horen wat de oorzaak is van dit ongeval is geweest.
  De foto die erbij staat geeft al een aantal hints.

 4. W

  @lombokker: lijkt me duidelijk wat hier gebeurd is. Tijd om vrachtwagens te weren uit de stad.

 5. Elly

  Goedenavond er was ook eerste hulp geboden door verpleegkundige van het Revalidatie Centrum….ik werk daar en ze rende echt heen en weer met eerste hulp koffer en kar… ze waren er voor de politie en ziekenwagen ze hadden pauze en hoorde een harde klap en gegil …

 6. eelkje

  Op dit punt is ineens weer een fietsstrook, rechts naast de hoofdrijbaan.
  Vreemd en gevaarlijk in deze fietsstraat.
  Ik zie regelmatig fietsers rechts naast auto´s kruipen, zelfs als die auto zijn rechter knipperlicht aan heeft.
  Verder slaan fietsers ineens linksaf vanuit die rechter fietsstrook, zonder eerst om te kijken.
  Maak hier helemaal fietsstraat waarbij we weer voorsorteren en fietsers niet rechts naast auto´s kruipen.
  PS ik ben zelf fietser en woon vlakbij.

 7. JdV

  @W: Goed plan. Dat bevoorraden van die supermarkten heeft al veel te lang geduurd. Klaar mee. Mensen zorgen zelf maar voor hun boodschappen. Sluiten die winkels.

 8. Vince

  @eelkje – hoe kan je deze fietsstraat “vreemd en gevaarlijk” vinden!?
  Deze straat (Prins Hendriklaan) is een fietspad, waar auto’s te gast zijn. Dat staat er ook letterlijk op de borden: “fietsstraat, auto te gast”. De weg is ook zodanig ingericht met duidelijke markeringen voor de brede fietspaden, voor-sorteervakken bij de stoplichten voor fietsers, en max 30 km/u voor het verkeer.
  Deze inrichting is tbv de veiligheid van vele fietsers (forenzen, studenten, kinderen) die hier dagelijks fietsen. Het is ook 1 van de drukste fietsroutes van Utrecht (of NL). Je doet alsof fietsers vreemd gedrag vertonen, maar dan ken je zelf duidelijk de verkeersregels niet.
  Kortom, het is overduidelijk en ook ik rijd hier dagelijks meermaals: meestal met de fiets, soms met de auto (en dan pas je rijsnelheid aan, en wacht je geduldig als je achter fietsers zit).

  Wat ik wel vind is dat het kruispunt gevaarlijk is vanaf de Jan van Scorelstraat voor afslaand verkeer naar de Prins Hendrik. Vaak ongeduldige auto’s die rechtdoor willen en zich langs wachtende fietsers (incl kinderen) die in het midden moeten wachten wurmen, te hoge snelheden (50 km/u is echt te hard voor Jan v Scorel / Stadhouderslaan), te grote stadsbussen etc.
  Wmb gaat de snelheid naar 30 en komt er een middeneiland (rotonde zal daar niet passen).

 9. Peter

  Ik woon om de hoek en passeer er als voetganger, fietser en automobilist. Weet niet wat er bij het ongeluk is gebeurd, maar heb gisteren exact meegemaakt wat @Eelke beschrijft: ik wilde linksaf de Jan van Scorelstraat inslaan en sorteerde dus links tegen de wegas voor. Een fietster schuin voor me stak plotseling haar hand uit om linksaf te slaan en maakte zonder te kijken een zwieper naar links. Ging net goed, maar leg mij maar eens uit hoe je als automobilist rekening kunt houden met het zulke acties.
  Als voetganger oversteken is ook vaak link en in het Wilhelminapark word ik regelmatig bijna van mijn sokken gereden, op de voetgangersstrook

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).