Ernstige verkeershinder tijdens avondspits rondom Utrecht: ‘Stel reis uit’ | De Utrechtse Internet Courant Ernstige verkeershinder tijdens avondspits rondom Utrecht: ‘Stel reis uit’ | De Utrechtse Internet Courant

Ernstige verkeershinder tijdens avondspits rondom Utrecht: ‘Stel reis uit’

Ernstige verkeershinder tijdens avondspits rondom Utrecht: ‘Stel reis uit’
Foto: Twitter VID
Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers rond Utrecht voor zeer ernstige verkeershinder tijdens de avondspits van dinsdag 13 maart. De snelweg A28 van Utrecht naar Amersfoort is bij Leusden dicht na een dodelijk ongeval. Weggebruikers moeten rekening houden met veel langere reistijden en krijgen het advies de reis zo mogelijk uit te stellen.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers rond Utrecht voor zeer ernstige verkeershinder tijdens de avondspits van dinsdag 13 maart. De snelweg A28 van Utrecht naar Amersfoort is bij Leusden dicht na een dodelijk ongeval. Weggebruikers moeten rekening houden met veel langere reistijden en krijgen het advies de reis zo mogelijk uit te stellen.

Op dinsdagochtend reed een vrachtwagen rond 10.00 uur bij de afrit Leusden tegen de pijler van een viaduct op de A28 aan. De bestuurder van de vrachtwagen is omgekomen bij het ongeluk.

De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang en duren waarschijnlijk nog tot in de avondspits. Na het bergen moet blijken of het wegdek beschadigd is en gerepareerd moet worden.

Reis uitstellen indien mogelijk

Rijkswaterstaat heeft omleidingsroutes ingesteld: verkeer naar Amersfoort en Zwolle wordt omgeleid richting Hilversum over de A27 en de A1. Naar Apeldoorn leiden ze om richting Arnhem (A12 en A30).

Omdat er ook grote drukte wordt verwacht op de omleidingsroutes, moeten mensen rekening houden met extra reistijd. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op de actuele verkeersinformatie te volgen en indien mogelijk hun reis uit te stellen.

5 Reacties

Reageren
 1. Rob H.

  Was het op het spoor gebeurd, dan had het nu woedende reacties geregend. Nu helemaal niets. Meten met twee maten…

 2. Captain Obvious

  Rob, als er een trein tegen een viaductpilaar aan knalt lijkt me dat ook echt erger. Omdat iemand dan een pilaar op het spoor heeft gebouwd, of de trein is ontspoord.

 3. Katja

  Non-nieuws. We leven nou eenmaal in een overbevolkt land.

 4. Rijks WEG

  Toch wel wat Katja, het gaat namelijk over de rijksweg die ons fantastisch stadsbestuur ook aan het autorijdend deel van de Utrechtse bevolking als rondweg Utrecht toebedacht heeft.
  Datzelfde gemeentebestuur overigens, dat het uit principe vertikt om behoorlijke ontsluiting en binnenstedelijke infrastructuur aan te leggen.
  Die de boel willens en wetens zó vast laten lopen dat het netto resultaat van hun anti-auto acties meer vervuiling, meer irritatie en minder rendement in de vorm van efficiënte verplaatsing is. En die – als over een jaar of 15 de technologie zover is dat we ons milieutechnisch verantwoord EN comforatabel individueel kunnen verplaatsen – beteutert op hun fiets klimmen om zich noodgedwongen met hun ondertussen lichtelijk reumatische lichaam, stram van lijf en leden, te verplaatsen over de smalle overgebleven fietspaden door het verder geheel volgebouwde Utrecht.
  Het is jammer dat er in Utrecht geen politieke partij is die in sociaal opzicht het hart op de juiste plaats heeft, maar dan met een greintje meer gezond verstand en realiteitszin. Ik denk dat ik naar blanco ga stemmen deze keer. Als ik niet in de file sta om de ‘t Goylaan op te mogen rond die tijd…

 5. Fact matter

  @Rijks WEG:

  Er is een dodelijk ongeluk gebeurd op de bewuste weg. Je tirade heeft enige grondslag als er elke dag bizarre files staan rond Utrecht, maar dat is niet zo. Er is welgeteld 1 tracé rond Utrecht (Hilversum-Rijnsweerd) wat in de top 10 van files staat (en wel op plek 6, alleen in de avondspits, bron ANWB) van de filetop10. Valt eigenlijk reuze mee rond zo’n groot nationaal knooppunt waar inderdaad de ring ook weleens voor lokaal verkeer gebruikt moet worden.

  Prima als je een asfaltfreak bent natuurlijk, maar houd je argumenten zuiver.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).