Expat Center Utrecht wordt regionaal International Welcome Center | De Utrechtse Internet Courant Expat Center Utrecht wordt regionaal International Welcome Center | De Utrechtse Internet Courant

Expat Center Utrecht wordt regionaal International Welcome Center

Expat Center Utrecht wordt regionaal International Welcome Center
Archieffoto van het Stadskantoor. Foto: Bas van Setten
Het huidige Expat Center in het stadskantoor wordt vanaf begin 2019 het International Welcome Center Utrecht Region. Het Welcome Center zal vaker open en toegankelijk zijn om zo de groeiende groep internationale bewoners van de regio Utrecht beter van dienst te zijn.

Het huidige Expat Center in het stadskantoor wordt vanaf begin 2019 het International Welcome Center Utrecht Region. Het Welcome Center zal vaker open en toegankelijk zijn om zo de groeiende groep internationale bewoners van de regio Utrecht beter van dienst te zijn.

Dat besluit werd woensdag 5 december door de wethouders economische zaken van Utrecht en Amersfoort, de gedeputeerde van de provincie Utrecht en de voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht ondertekend.

Het huidige Expat Center kampt met oplopende wachttijden. Door ruimere openingstijden en een beter herkenbare locatie is het de bedoeling dat internationale bewoners van Utrecht sneller en beter geholpen kunnen worden. Straks kunnen zij in één bezoek de benodigde formaliteiten afhandelen met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en burgerzaken. Ook kunnen ze informatie krijgen over onder meer huisvesting, onderwijs en zorg.

166 nationaliteiten

Uit recent onderzoek in opdracht van de Economic Board Utrecht blijkt dat het aantal internationale inwoners dat zich tot 2030 in onze regio vestigt jaarlijks met 7 procent zal toenemen. De stad Utrecht telt momenteel 166 buitenlandse nationaliteiten.

Wethouder Klaas Verschuure is blij met de komst van het Welcome Center: “Ik vind het belangrijk dat we hierin samen optreden, omdat we ook in de toekomst steeds meer internationale bezoekers, bedrijven en inwoners krijgen.”

 

5 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Wat is er mis met een “internationaal welkomst centrum”? Pikken de nieuwkomers en expats gelijk wat woordjes Nederlands mee.

 2. MJPD

  @Sjaak Wat er mis is aan “welkomst centrum” is, dat het 1 woord is. Welkomstcentrum dus. 😉 Daar komt bij, expats leren over het algemeen geen Nederlands, omdat zij vaak niet integreren in de samenleving en in hun eigen sociale enclave leven.

 3. cas

  @ MJPD, en daarom gelijk al die belastingvoordelen voor hun afschaffen.

 4. NK

  Wat was er überhaupt mis met de oorspronkelijke naam “Expat Center”?
  De toevoeging “Region” slaat namelijk nergens op omdat het daarmee voor de “regio” Utrecht lijkt te zijn i.p.v. voor de “gemeente” Utrecht.
  Daarnaast klink “Reception Center” logischer in het Engels dan “Welcome Center”, dit is weer een vertaling van niveau Google Translate.
  Mag toch hopen dat de betreffende stagiaire die dit vertaald heeft ontslagen wordt of op z’n minst een cursus Engels krijgt?

 5. Geenstijl@Utrecht

  Er was natuurlijk weer een vriendje van een vriendje die om een opdracht verlegen zat, dus daarom deze naamsverandering.
  Utrecht is al een tijd lang zeer ziek en er het word alsmaar erger, ik herken mijn eigen Utrecht niet meer, groter en dikker geworden en zeer ongezond met in ieder deel van zijn lichaam ongezonde elementen die zijn welzijn aantasten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).