Exploitant oude postkantoor Utrecht heeft evenementenvergunning rond: vanaf nu te huur | De Utrechtse Internet Courant Exploitant oude postkantoor Utrecht heeft evenementenvergunning rond: vanaf nu te huur | De Utrechtse Internet Courant

Exploitant oude postkantoor Utrecht heeft evenementenvergunning rond: vanaf nu te huur

Exploitant oude postkantoor Utrecht heeft evenementenvergunning rond: vanaf nu te huur
Het oude postkantoor aan de Neude is vanaf nu te huur voor evenementen en congressen. Dat laat exploitant iQ-events weten. Het bedrijf heeft recent een evenementenvergunning gekregen.

Het oude postkantoor aan de Neude is vanaf nu te huur voor evenementen en congressen. Dat laat exploitant iQ-events weten. Het bedrijf heeft recent een evenementenvergunning gekregen.

Het monumentale gebouw was de afgelopen maanden in gebruik voor een interactieve tentoonstelling over Leonardo da Vinci. Daarvoor stond het geruime tijd leeg. Eigenlijk zou het gebouw na de tentoonstelling over Da Vinci gebruikt worden voor een tentoonstelling over Rembrandt, maar het evenementenbureau kreeg de begroting voor dit project niet rond. Nu zijn alle ruimtes te huur voor bijvoorbeeld vergaderingen, symposia, presentaties en diners. Hier was wel een andere vergunning voor nodig maar deze heeft de exploitant onlangs gekregen.

Het hoofdpostkantoor werd in 1924 geopend en is ontworpen door Joseph Crouwel (1885-1962). Het imposante complex met zijn sculpturale versieringen en indrukwekkende centrale hal is een rijksmonument. Het complex is te huur tot oktober 2015, daarna wil eigenaar ASR verder met de herontwikkeling van het gebouw.

Utrecht-Neudeflat-09

11 Reacties

Reageren
 1. Arie

  Het is natuurlijk vloeken in de kerk maar iedereen zit overduidelijk met dit gebouw in z’n maag. Te groot, lomp, onhandige indeling waardoor het niet overal voor geschikt is, met de achterkant naar de Oudegracht. Dussuh: moet het niet gewoon plat? Hebben we ook eindelijk een groot stadsplein (Neude++) waar zo’n behoefte aan is…

 2. Van Pimpelen

  … platgooien lijkt me een onhaalbare optie; een staaltje architectuur van de Amsterdamse School is mijns inziens het behouden waard.
  U schrijft over Stadsplein; eerdere gewrochten mijnerhands pleitten voor eerherstel van het vredenburgplein, terzijde overigens.
  Het voormalige hoofdpostkantoor is ontworpen met een duidelijke loket-functie en ruimte waar het aangenaam toeven/wachten is; details te over (de ruimten daarbuiten vallen buiten het bestek van deze bijdrage). Mogelijk schuilt in deze bespiegeling een nieuw of ander gebruik van het gebouw waarbij de loketfunctie gehandhaafd kan blijven…
  [lieve redactie, mogelijk zijn mijn bijdragen niet geheel in lijn met uw visie over -de toekomst van- utrecht; ik heb de daalse buurt plat zien gaan, vandaar mijn beleving.]

 3. TP

  Als je naar het plaatje van de centrale hal kijkt schreeuwt dit maar 1 ding. Laat de ruimte open (geen tussenverdieping plaatsen) en maak hier de beste markthal van Nederland!

 4. Mia Amram

  Wat de bestemming dan ook gaat worden, bibliotheek, markthal, hotel en winkels…..een grote fietsenstalling beneden lijkt me een absolute must.

 5. Ot

  Ik sluit me aan bij Arie: weg met dat gebouw. Want een bibliotheek of markthal: wie zit daar nou op te wachten?

 6. Frank

  @Ot: De makke van domheid is dat iemand relatief slim moet zijn om te beseffen hoe dom hij is. (Dunning Kruger effect)

 7. utrechtse vogel

  De oudegrachtzijde van het postkantoor kan ook prima gebruikt worden als ingang. Daar zijn als fraaie schetsen van gemaakt, zoals deze: http://i.imgur.com/dRVregx.jpg

 8. Koen

  @Frank: Zou analoog daaraan ook gelden: “De makke van sarcasme is dat iemand relatief slim moet zijn om te beseffen dat het geen domheid is”?

 9. Frank

  @Koen: Dat zou goed kunnen, behalve het woord ‘makke’.
  Dat moet dan eerder ‘aardige’ of ‘leuke’ zijn.

 10. Co van Hemert

  Maak er een congres of vergadercentrum van met een vloer in de hal, waarvan het bovenste deel restaurant is en beneden vergader en of congrescentrum.

 11. Frank

  @Co: Op zich een idee. Maar waarom zou je daar als organisatie een congres van enige omvang houden, met nul parkeervoorzieningen en een net ff te grote loopafstand tot het spoor? Dan zijn er meerdere, aanmerkelijk aantrekkelijker alternatieven voor die functie in en rond Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).