Extra coronamaatregelen tegen drukte in Utrechtse binnenstad en markten Extra coronamaatregelen tegen drukte in Utrechtse binnenstad en markten

Extra coronamaatregelen tegen drukte in Utrechtse binnenstad en markten

Extra coronamaatregelen tegen drukte in Utrechtse binnenstad en markten
Utrechtse binnenstad is minder druk geworden sinds de gedeeltelijke lockdown, die op 14 oktober in het hele land inging. Ondanks de maatregelen, was het nog steeds te druk op verschillende plaatsen in de stad. De gemeente Utrecht kondigt daarom extra beleid aan om de drukte op deze plaatsen tegen te gaan.

Utrechtse binnenstad is minder druk geworden sinds de gedeeltelijke lockdown, die op 14 oktober in het hele land inging. Ondanks de maatregelen, was het nog steeds te druk op verschillende plaatsen in de stad. De gemeente Utrecht kondigt daarom extra beleid aan om de drukte op deze plaatsen tegen te gaan.

Hoewel de straten van de Utrechtse binnenstad sinds de nieuwe noodverordening rustiger zijn, moest de gemeente in het weekend van 17 en 18 oktober ingrijpen. Het is nog steeds te druk, met name in de Vinkenburgstraat en Bakkerstraat.

Bij sommige winkels ontstaan rijen voor de deur door het strengere deurbeleid. De gemeente Utrecht stelde daarom het eenrichtingsverkeer in deze straten weer tijdelijk in.

Neude

Ook bij het fietsparkeren op de Neude moeten publieksbegeleiders het verkeer in goede banen leiden. Tekstkarren op de Neude en op Vredenburg moeten het winkelend publiek laten weten welke delen van de stad te vol raken.

Het is de bedoeling dat zij deze plaatsen vermijden. De gemeente geeft aan de drukkere straten en winkels in de binnenstad in de gaten te houden, om eventuele problemen voor te zijn.

Markten

Niet alleen winkels, maar ook wijk- en warenmarkten moeten in de gemeente Utrecht een deurbeleid voeren. Ook op de markt komen daarom publieksbegeleiders te staan. Op die manier moet het voor de bezoekers van de markten mogelijk blijven om anderhalve meter afstand te houden.

Daarnaast zet de gemeente bij de grotere ingangen van de markt ‘desinfectiezuiltjes’ neer. De marktondernemers en -bezoekers worden gevraagd mee te werken aan een veilige en hygiënische markt.

Ingrijpend

Als de markt toch te druk dreigt te worden, dan neemt de gemeente ingrijpendere maatregelen. Afhankelijk van de drukte zijn dat maatregelen als: het sluiten van marktkramen, het instellen van  eenrichtingsverkeer voor overige looppaden, het sluiten van looppaden of het sluiten van de gehele markt.

Zo hoopt de gemeente de markten op een verantwoordelijke manier te laten doorgaan. Ook is deze aanpak volgens de gemeente meer in lijn met de gebiedsaanpak in de binnenstad.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Don

  Vreemd dat er dan bij de demonstraties op het jaarbeursplein geen publieksbegeleiders en eenrichtingsverkeer ingezet zijn. Als ik de fotos’s zo zag zou wat begeleiding niet misstaan hebben.

 2. Binnenstadsbewoners

  Op het stadhuisplein voor de bankjes staat een heel grote opslagplaats voor terrasmeubilair
  Het is daar voetgangersgebied
  Fietsers moeten verplicht afstappen om voetgangers meer ruimte te geven
  Terwijl een heel groot gedeelte van het stadhuisplein wordt gebruikt als opslag stalling van terrasmeubilair
  Geef voetgangers juist meer ruimte
  Stadhuisplein is geen stalling voor horecameubilair
  Onbegrijpelijk dat handhaving dat zelf niet ziet

 3. Wim Vreeswijk

  Tijdens 10 jaar Rutte is er bezuinigd op zorg, politietaken en woningbouw. Iedereen slikte dat en daar betalen we nu met z’n allen de rekening voor.

 4. EWesterhoffbeekink

  Helemaal met Don eens

 5. W

  Punt voor jou Don!
  Hier wordt wederom met twee maten gemeten!
  Utrechtse cultuur?

 6. Esrin W.

  Punt voor Wim Vreeswijk.
  Alweer.
  Opmerkelijk hoe iedereen altijd met een boog om zijn uitspraken heen loopt.
  Zaken daadwérkelijk benoemen ligt blijkbaar nog steeds wat gevoelig.

 7. JdV

  Helemaal eens met Don. Ik verwacht dat bij de komende massale demonstratie tegen het afslachten van Franse leraren en kerkgangers er publieksbegeleiders een eenrichtingsverkeer ingezet zal gaan worden. Tenslotte is het opstaan tegen terreur zo belangrijk dat een dergelijke demonstratie op alle steun van de overheid, zowel landelijk als lokaal mag rekenen. French Lives Matter. Proest.

 8. BdV

  @JdV – Bijzondere reactie JdV. Als je je tekst nu zelf nog eens naleest, kom je dan eventueel nog tot andere inzichten? Of toch nog steeds om te proesten?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).