Extra winteropvang in Utrecht voor ongedocumenteerden en andere mensen die dakloos zijn Extra winteropvang in Utrecht voor ongedocumenteerden en andere mensen die dakloos zijn

Extra winteropvang in Utrecht voor ongedocumenteerden en andere mensen die dakloos zijn

Extra winteropvang in Utrecht voor ongedocumenteerden en andere mensen die dakloos zijn
Er komt een tijdelijke extra opvanglocatie voor daklozen aan de Zeehaenkade. Het gaat om 28 plekken voor ongedocumenteerden en andere mensen die dakloos zijn en die nog geen opvangplek hebben. De locatie moet 1 december opengaan.

Er komt een tijdelijke extra opvanglocatie voor daklozen aan de Zeehaenkade. Het gaat om 28 plekken voor ongedocumenteerden en andere mensen die dakloos zijn en die nog geen opvangplek hebben. De locatie moet 1 december opengaan.

De gemeente geeft hiermee gehoor aan een oproep van de gemeenteraad die door vrijwel alle partijen is gesteund. Alleen PVV en Stadsbelang waren tegen. In de motie stelt de raad dat niemand op straat hoort te slapen en dat ook voor niet-rechthebbenden een permanent opvangplek wenselijk is.

Rachel Streefland, wethouder Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen: “Deze winterperiode realiseren we tijdelijk een extra aantal opvangplekken voor een groep zeer kwetsbare mensen die dakloos zijn. Deze mensen verblijven anders op straat en kunnen dan niet de (medische) zorg krijgen die zo hard nodig is.”

In de tijdelijke winteropvang aan de Zeehaenkade kunnen mensen overnachten, krijgen zij te eten, drinken en kunnen zij douchen. Overdag kunnen zij terecht in de inloopvoorziening Herstart aan de Nieuwegracht 92, voor begeleiding en (medische) zorg.

De opvangplekken zijn beschikbaar op de locatie Zeehaenkade in de periode 1 december 2022 tot 1 april 2023. Het dagelijks beheer en begeleiding liggen bij het Leger des Heils.

4 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Ongedocumenteerden zijn hier illegaal en moeten gewoon terug naar het land van herkomst ipv in de kostbare dagopvang. Dat softlinks progressieve beleid zorgt voor een hoop ellende en onduidelijkheid voor die mensen.

 2. jozias

  @ Realist

  Breng jij ze even?

  Dat die mensen hier zijn ligt niet aan het beleid, dat overigens neo-liberaal (rechts) is in dit land. Aangezien we al decennia naar CDA/ VVVD-beleid zitten te kijken.

  Die mensen waren hier aanvankelijk om zeer goedkoop werk te verrichten voor de kapitalisten. Totdat die hen lieten vallen en deze mensen tussen wal en het schip zitten. Of deze mensen zijn hier doordat ze in veiligheid willen leven of in betere economische omstandigheden. Die mensen komen hier toch wel. Illegaal vaak, via menshandelaren. Op straat leven ze al. Dan heb je 2 opties. Of op straat zonder menswaardigheid of het meest minimale in ene opvang. Wanneer mensen als dakloze op straat leven kunnen ze sowieso niet terugkeren naar het land van herkomst.

 3. PeterH

  Een zichzelf respecterende samenleving mag niet accepteren dat mensen, ook ongedocumenteerden of illegalen aan de winterse elementen blootgesteld worden. Naar mijn mening een goed initiatief dus. Eventuele uitzetting is een andere zaak.( Die uiteindelijk ook door ons betaald wordt)
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 4. René

  Ongedocumenteerden? Uit veilige landen liegen over hun land van herkomst daar zitten de HVB’s vol mee veroorzaken overlast /inbraken diefstallen/verslaafd zijn nooit en te nimmer uitzetbaar.
  Nu gaan ze plekken in nemen in de winteropvang schandalig deze mannen maken misbruik van ons systeem.
  Ben werkzaam met deze doelgroep

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).