Extreemrechts Pegida komt weer demonstreren in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Extreemrechts Pegida komt weer demonstreren in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Extreemrechts Pegida komt weer demonstreren in Utrecht

Extreemrechts Pegida komt weer demonstreren in Utrecht
Beeld van de demonstratie van Pegida eerder in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
Het extreemrechtse Pegida komt weer demonstreren in Utrecht. De exacte datum is nog niet bekend gemaakt door de organisatie. Het wordt de derde keer dat de groep naar Utrecht komt. 

Het extreemrechtse Pegida komt weer demonstreren in Utrecht. De exacte datum is nog niet bekend gemaakt door de organisatie. Het wordt de derde keer dat de groep naar Utrecht komt. 

De vorige twee demonstraties, beide eind 2015, gingen niet geruisloos voorbij. De protesten leidden tot confrontaties met linkse activisten en een massale politie-inzet. Er waren beide keren meerdere aanhoudingen.

De aanvraag voor de demonstratie ligt nu bij de gemeente, die moet daar toestemming voor geven. De anti-islamitische protestbeweging wil eind januari of begin februari demonstreren in de binnenstad.

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. Pompiedom

  Ze doen maar; extreem rechts bestaat in Nederland nog niet uit een halve paardenkop. Er schijnen in Nederland zo’n 145 vaste die hards te zijn, waarvan er een aantal bij iedere demonstratie overal in Nederland opduiken, op die miljoenen inwoners die ons land rijk is. Het aantal mensen dat uit Utrecht afkomstig is zal ergens tussen nul en vijf liggen. Even buiten de FC Utrecht hooligans die alleen maar komen opdraven om even lekker los te gaan en te rellen en de maatschappij weer de nodige materiële schade op te leveren die wij dan weer als belastingbetaler moeten vergoeden.

  Overigens, de mensen die komen opdraven zijn al helemaal geen lekere reclame voor extreem rechts. Bij dat soort halve en hele idioten wil je toch helemaal niet gezien worden. De groep extreem-rechtsen in Nederland is al decennia gelijk, dus echt impact maken met hun demonstraties doen ze ook niet echt. Ik zal zeggen, laat ze lekker in een hoekje staan en zichzelf belachelijk maken. Gaat de rest van de wereld gewoon door met leven. Die mensen hebben door dat leven iets is dat je zelf moet doen, ipv je afhankelijk maken van anderen, met name politici, en continu de slachtoffer kaart spelen.

 2. meer co2,nu!

  Pegida is niet extreem rechts. Pegida is een platform voor verontruste burgers die niet bang zijn. Burgers die wél durven te erkennen dat de islam niets dan ellende brengt. Burgers die het helemaal gehad hebben met de bedreigingen, het verongelijkt gezeur en de al 1400 jaar doorgaande bloederige terreur van de islam. Pegida is er voor de burgers die wél de noodzaak van een sterk anti fascistische dus anti islam stellingname inzien en voor hun vrijheid en veiligheid durven opkomen. Pegida is er voor de burgers die zich niet lafjes verschuilen achter holle niets zeggende frases.

 3. Geenstijl@Utrecht

  Goh wat leuk zeg, dan heeft links ook weer eens wat te doen, en dan de politie om die maar eens niet te vergeten, gewoon omdat linksmensen zich niet kunnen gedragen als het even niet hun mening is, jammer maar helaas.

 4. Teunis

  Het epitheton ornans “extreemrechts” gaat vast een boel mensen tegen de haren in strijken. Zullen we het maar op “anti-islamitisch” houden, zoals in de laatste alinea? De vorige keer werd de boel per slot van rekening afgebroken vanwege de deelname van de NVU.

 5. Erwin

  De titel zet ons op het verkeerde been. Er is slechts een aanvraag ingediend. Wellicht mag men niet in het centrum demonstreren, en misschien wel helemaal niet.
  Overigens is het Berlijnplein een evt alternatief.

 6. Ben

  Zouden ze ook lid zijn van het Humanistisch verbond?

 7. C

  Stelletje nietsnutten

 8. G.H.

  Merkwaardig dat enerzijds Pegida wordt beschreven als extreemrechts, terwijl de linkse activisten, die nota bene het geweld destijds zijn gestart, volgens de auteur niet extreem zijn.

 9. Wer

  Ik hoop dat het bij die aanvraag blijft, niemand zit te wachten op dat haatzaaiende populistische clubje.
  Weet je waar pegida van mij altijd mag demonstreren? op de bodem van het Amsterdamrijnkanaal.

 10. Pieter

  Hey, Scherpschutter heeft zich weer gemeld onder zijn vele alter ego’s. Zijn schrijfstijl herken je uit duizenden. Ik gok dat 3 a 4 reacties zeker van zijn hand zijn. Onze fascist.

  Pegida is gewoon ouderwets extreem rechts. Anders beweren tekent de glijdende schaal waarin de samenleving zich bevindt.

 11. Berend

  @Wer: Lekker democratisch, andersdenkenden de mond willen snoeren. Democratie is er alleen voor mensen met uw mening?

  Ik vind Pegida een domme club, maar laat ze lekker demonstreren als ze een vergunning hebben.

 12. Suus

  @meer co2 nu: en rekenen is ook al niet je sterkste kant…

 13. Paul

  Het geweld ,uitlokking en de rotzooi komt altijd van Antifa….en het is inderdaad niet extreem rechts maar extreem tegen de Islam.

  Zolang Links de ogen blijft sluiten voor de extreme godsdienst en oplomst van de Islam…(Berlijn was zeker weer een incidentje? ) zullen steeds meer Nederlanders sympathie gaan krijgen voor dit soort bewegingen.

  Slaap rustig verder!

 14. Harry

  Hebben de mafklapper niks beters te doen? Geef ze een vergunning voor een weiland in de middle of nowhere. En nee die linkse extremisten die dan weer komen tegen protesteren hoef ik ook niet in m’n stadje te hebben.

 15. bas

  Demonstreren is gewoon hun grondrecht. Je kan het met hun eens zijn of niet. De locatie is natuurlijk wel belangrijk om conflicten zoveel mogelijk te vermijden.
  Ga je met deze mensen door Overvecht lopen… tsja dat is natuurlijk risico vol.

 16. Een Utrechter in LeidscheRijn.

  Ach lekker weer een demo van extreem linkse & rechtse gekkies, mijn God.

 17. MM

  Helemaal mee eens G.H. Idem de associatie met populisme: tegenwoordig is alles dat naar rechts overhelt populistisch en symbool van het kwaad, terwijl links symbool staat voor medemenselijkheid en common sense. Dat er eveneens links populistische groeperingen actief zijn, zien we voor het gemak over het hoofd. Ook lijkt het tegengeluid dat de anti-globalisten en anti-fascisten als de AFA laten horen het juiste geluid te zijn voor diegene die het goed voor hebben met de medemens. Maar het zijn juist deze groepen die de gewelddadige confrontatie aangaan en in Griekenland voedingsmiddelen vergiftigen als reactie op globalisme en kapitalisme (is globalisme niet juist hetgeen zij propageren met het devies ‘iedereen is gelijk’?). Het zou mooi zijn als de media eens beginnen met het duiden en labelen van extreme groepen, zonder vooringenomenheid en zonder dat mensen die kritisch durven te zijn direct weggezet hoeven te worden als xenofoob, racistisch en fascistisch. Leve de open dialoog, leven het recht op protesteren en leve die mensen die kritisch durven te zijn, zowel op de rechter als op de linker flank.

 18. Wer

  @Berend
  als je goed had gelezen was je tot de conclusie gekomen dat ze van mij wel mogen demonstreren hoor!

 19. Pieter

  Haha zo hilarisch, dat extreem rechts decennia lang de zijde van moslims heeft gekozen in hun afkeer van de jood en mee demonstreerde bij free-palestina demonstraties (ga maar eens zoeken in archieven> jaren tachtig en negentig) en nu ineens in zijn bondgenoot een vijand vindt.

  Altijd lachen die extreem rechtse gekkies.

  En mensen die het hier hebben over mensen de mond snoeren, volgen mij is dat niet aan de orde, volgen mij roept ook niemand daartegen op.

  De beste anti reclame is deze club met debielen die zich graag laten voorliegen gewoon met hun kleine clubje laten schreeuwen op een pleintje ergens, dan kunnen de leuke, lieve aardige mensen op deze wereld zien dat je jezelf echt niet wil associëren met deze club. Dan zie je ook dat het maar enkelen zijn die zich aangetrokken voelen tot extreem rechts. Een zeer select clubje.

  Het zou ook fijn zijn als de media dit eens gaat inzien. Het is een marginaal protest door een clubje marginalen. Er is geen enkele rechtvaardiging te geven voor grootschalige nieuws- en media-aandacht. Zo beïnvloedt je het nieuws veel te erg.

  Tegendemonstranten worden natuurlijk aangetrokken door deze openbare demonstratie, best logisch. Als de tegendemonstranten ergens gaan demonstreren, dan komt extreem rechts de boel weer verstoren. Dit soort spelletjes worden al vele jaren gespeeld.

  De vorige keer dat de boel escaleerde werd dit voornamelijk veroorzaakt door meerellende FC Utrecht hooligans. En er gingen zelfs mensen met elkaar op de vuist die beiden tot het (extreem) rechtse kant behoorde. Het was ook niet georganiseerd links dat de boel verstoorde> want die waren vreedzaam> hun uitganspunt> aan het demonstreren op andere plekken in de stad. In geen velden of wegen in de buurt van de extreem rechtse demonstraties, Er stonden wel enkelen op geweld en sensatiebeluste, zich links noemende jongeren, te escaleren, maar die hoorden niet bij de aangemelde tegen demonstratie.

  Wel leuk dat er nu een onderwerp is gecreëerd op DUIC wat ons “rechtse” usual suspects weer de hele dag of dagen kan bezig houden. Zie het als een speeltuin.

 20. Cico

  Pegida is hartstikke extreem rechts. ‘Anti-Islamitisch’ komt exact op hetzelfde neer. Je kan net zo goed anti-Joods zijn, anti-homo, anti-zigeuner, ga maar door. Dat noemen we nou racisme en dat is nou extreem-rechts. Hoe fucking moeilijk is het nou. Blijkbaar schamen of ontkennen de racisten constant dat ze extreem-rechts zijn. Want als je alle moslims blind haat, hoe wou je het dan noemen? Dat is niet ‘de schuld van de media’ beste MM, dat doen die mensen gewoon zelf. “Kritisch zijn”, grappenmaker.

  En waarom worden die anti-fascisten er steeds bij gehaald in de reacties? Daar gaat het artikel niet over. Niemand zegt ook dat dit lieve weldenkende luitjes zijn. Iedereen is het erover eens dat het extreem-links is dat met geweld de extreem-rechtse eencelligen wilt verhinderen. Soort zoekt soort.

 21. haborob

  zijn er wel iets meer uit utrecht, dan nul tot 5…..

  die meneer die altijd het woord voert, is een ex- utrecht hooligan. en die neemt dus inderdaad altijd een groepje F.C.Utrecht hooligans mee, als bescherming.

  deze meneer dus: https://www.youtube.com/watch?v=5vYgG-KT4O8

 22. Jan

  Grappig hoe mensen hier doen alsof terroristische aanslagen iets nieuws zijn… en een direct gevolg van de keuzes van links. Stelletje goudvissen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).