Fabricagefout bij hekken Muntsluis; voorlopig bouwhekken Fabricagefout bij hekken Muntsluis; voorlopig bouwhekken

Fabricagefout bij hekken Muntsluis; voorlopig bouwhekken

Fabricagefout bij hekken Muntsluis; voorlopig bouwhekken
Eigenlijk hadden de gloednieuwe hekken bij de Muntsluis in Utrecht al geplaatst moeten zijn, maar er is een fabricagefout gemaakt. Daarom staan er voorlopig meerdere bouwhekken om recreanten in de avonduren te weren.

Eigenlijk hadden de gloednieuwe hekken bij de Muntsluis in Utrecht al geplaatst moeten zijn, maar er is een fabricagefout gemaakt. Daarom staan er voorlopig meerdere bouwhekken om recreanten in de avonduren te weren.

Eerder deze maand werd bekend dat er definitief hekken worden geplaatst bij de Muntsluis. Hiermee kunnen de landtongen tijdens de nachtelijke uren worden afgesloten, zodat omwonenden geen overlast meer hebben van recreanten.

De toegangshekken gaan tussen 22.00 en 08.00 dicht en zodoende kunnen mensen geen gebruik meer maken van het recreatiegebied. In juni, juli en augustus blijven ze op donderdag, vrijdag en zaterdag een uurtje langer open en buiten het recreatieseizoen – de periode tussen 1 oktober tot en 31 maart – worden de landtongen ’s nachts niet afgesloten.

De hekken zouden vorige week geplaatst worden maar er blijkt een fabricagefout te zijn gemaakt. Daarom zijn er voorlopig bouwhekken gebruikt. Op posters bij de hekken staat geschreven dat de nieuwe hekken er eind mei moeten zijn.

 

14 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Ik zag het ja, niet getreurd, hekken zijn hekken en ook bouwhekken doen hun werk uitstekend.

 2. Lombokker

  Nu niet allemaal gaan mopperen op de gemeente, want dit valt onder de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat. Dat zijn de faalhazen waardoor we hier bij de Munt al ruim 7 jaar tegen hekken aan mogen kijken (maar het is nu bijna klaar).
  https://www.duic.nl/algemeen/muntkade-voorlopig-nog-onbegaanbaar/

 3. Anne E. Otto

  Worden er nog weleens (overheids)opdrachten – groot of klein – correct omschreven en in één keer goed uitgevoerd?

 4. Herman

  Hahahaha wat er prutsers, niet alleen de gemeente kan er wat van, Rijkswaterstaat kan er ook wat van….
  Maar eigenlijk zegt het lot dat die hekken er net horen.

 5. Erwin

  Een simpel hek krijgt RWS al niet eens voor mekaar. Laat staan de rest. Wat een sukkols.

 6. BW

  Los van de fabricagefout lijkt verbaast die plek mij ook een beetje. Ik verkeerde in de veronderstelling dat de hele landtong zou worden afgesloten, maar afgaand op de foto lijkt het alleen om dat ‘schiereilandje’ aan het eind te gaan. Dat schiereilandje is wel de plek waar de party met name plaatsvindt, maar die landtongen zelf zitten bij mooi weer ook ramvol. Ik betwijfel of dit helemaal overeenkomt met wat de omwonenden in gedachten hadden.

 7. Piet

  Ik snap niet zo goed waarom iedereen iets roept over RWS. Er staat in het artikel dat het een fabricagefout is en er staat niets over een ontwerpfout. Dat zou de fout van RWS kunnen zijn maar een fabricagefout ligt toch bij de fabrikant.

 8. Simon

  @Anne: aan de lopende band. Maar dat is geen leuk nieuws dus daar lees je nooit iets over.

 9. Hans O

  Heel juist, Piet.

 10. Henk

  Tragisch dat dit schaarse stukje groen en openbaar gebied gewoon wordt afgesloten.

 11. Wim

  @Anne
  Dit is een fabrikage fout welke door de opdrachtgever dus op tyd is ontdekt en die heeft voorkomen dat ze geplaatst worden.
  Dus RWS is goed bezig.

 12. Pee

  Wedden dat het deze hekken gewoon blijven.

 13. Xaviera

  Pff Henk, schaars stukje groen! Dit stukkie dor gras omringd door beton is nog geen Yellowstone he. Loop 100 meter naar Park oog in al of naar de kade bij het Amsterdam Rijnkanaal, dan zul je steil achterover slaan van het groen.

 14. Dennis

  Zojuist liep ik langs dit door mij zo geliefde stukje Utrecht om te ontdekken dat de betutteling helaas ook in onze stad heeft toegeslagen. Belachelijk dat dit stuk publieke ruimte, waar zo veel Utrechters plezier van hebben verpest wordt met spuuglelijk hekwerk.

  Tuurlijk moet overlast aangepakt worden, maar zet er dan voldoende vuilnisbakken neer en handhaaf op vuilnis- en geluidsoverlast. Utrecht is een levendige stad, als je muisstil aan het water wil wonen zijn er buiten de stad voldoende alternatieven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).