Facebookactie ‘Hoeken dicht in de Galgenwaard’ | De Utrechtse Internet Courant Facebookactie ‘Hoeken dicht in de Galgenwaard’ | De Utrechtse Internet Courant

Facebookactie ‘Hoeken dicht in de Galgenwaard’

Facebookactie ‘Hoeken dicht in de Galgenwaard’
Op Facebook is er een actie gestart om de hoeken van het stadion Galgenwaard dicht te maken. De supporters achter de actie willen zo een betere sfeer en meer supporters in het stadion krijgen. 

Op Facebook is er een actie gestart om de hoeken van het stadion Galgenwaard dicht te maken. De supporters achter de actie willen zo een betere sfeer en meer supporters in het stadion krijgen. 

FC-supporter Jacques van der Linden laat aan DUIC weten: “Het is een lang gekoesterde wens onder een groot deel van de supporters van FC Utrecht. Door de open hoeken in het stadion gaat een groot deel van de aanmoedigingen verloren en dat komt de sfeer in het stadion niet ten goede.”

FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik heeft een jaar geleden nog aangegeven dat het dichtmaken van de hoeken een veel te dure ingreep is voor de club. Maar de supporters zien wel mogelijkheden. FC Utrecht heeft volgens Van der Linden aangegeven een deel van de transferinkomsten te willen steken in het verbeteren van de accommodatie. “Een uitgelezen moment om nu eindelijk ook eens rekening te houden met de wensen van de fans op de tribunes en niet alleen met de zakelijke bezoekers.” Met de actie hopen de supporters op een betere sfeer en toenemende bezoekersaantallen. “Een paar jaar geleden was de sfeer in de Galgenwaard een voorbeeld van de rest van Nederland en kwamen en beduidend meer fans naar het stadion.”

Op de facebookpagina is te lezen dat wanneer er 10.000 likes zijn behaald, de supporters achter de pagina een officieel verzoek gaan indienen bij FC Utrecht.:“We willen dan proberen om nog tijdens de winterstop over te gaan op het dichtmaken van de hoeken.”

18 Reacties

Reageren
 1. WP

  Als er geld overblijft is het misschien een idee om weer wat geld terug te betalen aan de gemeente….

 2. Fred

  Bizar idee. Nu al zijn er elke 2 weken 10.000 stoeltjes onbezet. Het stadion is dus gewoon te groot voor het aantal geïnteresseerde toeschouwers. Verkleining lijkt me een betere optie dan uitbreiding.

 3. GB

  “Een paar jaar geleden was de sfeer in de Galgenwaard een voorbeeld van de rest van Nederland en kwamen en beduidend meer fans naar het stadion.”

  Ergens gaat de onderbouwing mank, nu moeten ineens de hoeken dicht voor een betere sfeer terwijl deze er een paar jaar geleden (met open hoeken) wel was? Open hoeken maakt nou net het specifieke FC Utrecht stadion.

 4. anti-fan

  Wordt eerst maar eens landskampioen, dan komen er misschien meer toeschouwers!

  En betaal maar eens zelf voor veiligheid, i.p.v. de (gemeente)politie aan de stad te onttrekken
  omdat de “fans” onbeheersbaar gedrag vertonen.

 5. Bill

  Gewoon de hoeken open houden, onzin om die dicht te maken. En sfeer maken de supporters, niet het stadion.

 6. Dennis van well

  Bij een gemiddelde wedstijd staat het stadion half leeg. Bij een wedstijd van jong Fc utrecht staat het voor 90% leeg. Zorg eerst maar eens voor een beetje bezetting. Bezoekers blijven echt niet weg door de open hoeken. Net zo min gaan ze wel komen als de hoeken dicht zijn

 7. Pierre

  Bij dicht maken van de hoeken komen er geen stoeltjes bij maar BHV alleen zeil om het zo tochtvrij te maken.

 8. Warner

  @Fred

  Hoeken dicht wil niet betekenen dat er meer stoelen komen. Wmb komen er nog gewoon twee verdiepingen op de bestaande gebouwen

  Als de hoeken dicht zitten blijft het geluid ook beter binnen het stadion en hebben de omwonenden ook minder last

 9. Katja

  Dit roep ik al jaren (en ik kom er al 45 jaar) ! Drie jaar geleden beloofde Frans van Seumeren “binnen nu en korte tijd (citaat)” dat de hoeken van het stadion dichtgemaakt zouden worden. Voor de sfeer in het stadion (wat nu 4 losse tribunes rond een veld zijn), zou dit fantastisch werken. Gewoon afschotten, kijk bijv,. naar Preston North End, vergelijkbaar stadion. Eind jaren ’90-begin 2000 was Utrecht (in de “oude” Galgenwaard, MET dichte hoeken !) toonaangevend qua sfeer. Jan Mulder zei eens “het lijkt wel Brazilië !” 90 minuten lang gejuich, gezang e.d. En met dichte hoeken blijft het geluid lekker in het stadion, en de regen eruit. Sfeer was afgelopen zondag 0,0. De vijftien AZ-supporters die zongen overstemden de 14.000 aanwezigen, schande, jongens !

 10. Scherpschutter

  Vijf jaar geleden zaten er ook gewoon wekelijk 21.000. Met open hoeken. De hoeken zijn het probleem niet. Het probleem is gewoon dat de clubleiding al haar geloofwaardigheid heeft verloren en dat het publiek alle gladde babbels en de sportieve afbraak helemaal zat is.

  Al is het in februari 27 graden in de Galgenwaard en groeien er palmbomen: mij zien ze er voorlopig niet meer terug.

 11. Straub

  Zou heel mooi zijn als de hoeken gedicht worden.

  Echter ik zou meer aandacht schenken aan de niet business stoelen
  Bij een miezerige of regen achtige dag zijn de stoeltjes zijknat
  Mn hoofdtribunenplek is zijknat en waarom wordt er geen papieren doekjes of handdoekjes uitgereikt door de meisjes die bij de ketting staan van de business seats. Staan daar zich blauw te vervelen!!!!
  Van Schaik wil alleen maar scoren bij de zakelijke klanten echter laat hierbij de echte supporters in de kou staan.
  Wordt eens klant vriendelijker is mijn boodschap.
  Als ik gezellig thuis blijf kijken heeft zijn voordeel; is stuk goedkoper, zit droog, lekkere koffie of andere drankjes en de vrouw ook blij

 12. Serko

  Kapitaal moet op het veld staan niet eromheen….

 13. Prof. Zonnebloem

  Katja: eind jaren ’90, begin 2000 een oud galgenwaard met dichte hoeken?? De echte ‘oude’ Galgenwaard (rond stadion, dus geen open hoeken, met wielerbaan) is begin jaren ’80 vervangen door Nieuw Galgenwaard (vier tribunes met open hoeken). Die hoeken zijn daarna nooit dicht geweest.

 14. Henk Severijn

  Het is belachelijk, dat telkenmale voordat seizoen begint, men herhadelijk aandringt om toch vooral nu al seizoenkaarten te kopen, terwijl daarna men zoveel mogelijk spelers wil verkopen, zodat kopers niet eens weten voor welke spelers men op de tribune komt te zitten !!! ! Kaarten gekocht : Boymans weg, Letschert weg, Ramselaar weg, nu nog Haller en Ruiter…

 15. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Muren kunnen twee doelen dienen. Ze kunnen zaken buiten houden, maar ook kunnen ze worden ingezet om zaken binnen te houden. In het kader van dit laatste zou Belevingsproduct er wel eens heel verstandig aan kunnen doen om bij de eerstvolgende wedstrijd in de rust snel de muren dicht te metselen en de hekken dicht te doen.

  Wellicht dat dat een laatste complete uitstroom van toeschouwers nog zou kunnen vertragen. Voor de rest zijn er geen opties meer over. Meer en meer en meer zijn het compleet beu! Prachtig!

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 16. Dirk

  Voor niets gaat de zon op. Leuk om op FB activistisch een een pagina aan te maken, maar als je echt een bijdrage wilt leveren dan ga je nadenken hoe je effectief sponsoring kunt verbinden aan de vier hoeken die dichtgemaakt moeten worden en vervolgens ga je FC Utrecht benaderen met een plan om commerciële partijen te benaderen.

  Daar help je de directie mee (die, als geld aan bomen groeide, dit ook wel een leuk plan zou vinden) en niet dit soort onrealistisch geneuzel waarbij anderen het geld moeten ophoesten.

 17. Gregor

  Het gaat toch goed zo? Ieder jaar winnen jullie van ajax! Dat lukt ons in een dichte Kuip bij lange na niet!

 18. Paul

  Sfeer word bepaald door het voetbal wat er word gespeeld. Dus spelers die het lontje kunnen aansteken en een tactiek die bedoeld is om te winnen, De laatste 5 jaar krijgen we trainers voor de groep die vooral bezig zijn met de Hollandse ziekte…tikkie breed…tikkie terug, dan slaat nooit de vlam in de Galgenwaard.

  Het unieke van de Galgenwaard is juist de constructie zoals hij nu is….niets aan doen
  Geld beter uitgeven aan wederom een nieuw beleidsplan….hoe vermaak ik de trouwe supporters,en dan bedoel ik niet de hier altijd reagerende azijnzeikers die fan zijn van ondermeer het zwaar gesubsidieerde Muziekcentrum en de Stadsschouwburg. Jullie de fiets…wij het foeballe!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).