Familie Lemmens ving FC Utrecht-spelers Rubin en Takagi op: ‘Je leeft met zo’n jongen mee’ | De Utrechtse Internet Courant Familie Lemmens ving FC Utrecht-spelers Rubin en Takagi op: ‘Je leeft met zo’n jongen mee’ | De Utrechtse Internet Courant

Familie Lemmens ving FC Utrecht-spelers Rubin en Takagi op: ‘Je leeft met zo’n jongen mee’

Familie Lemmens ving FC Utrecht-spelers Rubin en Takagi op: ‘Je leeft met zo’n jongen mee’
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
FC Utrecht is opzoek naar gastgezinnen. De familie Lemmens was zo’n gastgezin en heeft drie jaar lang jeugdspelers van de voetbalclub een thuis geboden. Onder andere Rubio Rubin heeft bij de familie zijn Utrechtse voetbalcarrière doorgebracht.

FC Utrecht is opzoek naar gastgezinnen. De familie Lemmens was zo’n gastgezin en heeft drie jaar lang jeugdspelers van de voetbalclub een thuis geboden. Onder andere Rubio Rubin heeft bij de familie zijn Utrechtse voetbalcarrière doorgebracht.

Etienne Lemmens en Heleen Claringbould hadden ruimte over in huis en waren van plan om deze ruimte te verhuren, maar via hun buurman kregen zij contact met FC Utrecht. “Onze buurman sprak ons aan over jeugdspelers die een gastgezin zochten. Op dat moment paste dat mooi, want we hadden er ruimte voor en onze twee zoons hadden toen ongeveer dezelfde leeftijd.”

Het gezin heeft spelers gehad uit allerlei verschillende culturen. Zo is Yoshiaki Takagi uit Japan bij hen geweest en ook heeft Rubio Rubin uit Amerika een tijdje bij hen gewoond.

“Onze zoons zijn ook allebei voetballers, maar dit waren jongens met een wel héél grote passie. Vooral Rubio was enorm gedreven. Hij ging altijd op tijd naar zijn slaapkamer en hij at erg gezond. Ik merkte dat het invloed had op onze jongste zoon. Hij ging toen ook heel gezond eten met extra eiwitten”, zegt Claringbould lachend. Hun jongste zoon speelt nu zelf ook internationaal, bij San Antonio University in Texas, Amerika.

Klik

Rubio was erg meegaand in hun gezin. Er was een wederzijdse klik tussen de zoons van de familie en de speler. “De jongens kwamen vaak bij elkaars wedstrijden kijken. Het was erg spannend om Rubio in het eerste elftal te zien spelen. Je leeft dan helemaal met zo’n jongen mee en je ziet wat dat met zo’n jongen doet. Dat is erg leuk om te zien.”

Ook Marko Maletic uit Bosnië heeft bij de familie gewoond. Met hem had de familie ook een speciale band. Ze leerden zijn ouders kennen, die in Nederland woonde, zochten elkaar op en keken samen naar wedstrijden. “Het leverde echt wel het een en ander op aan vriendschappen”, aldus Claringbould.

Verwachtingen

FC Utrecht heeft een aantal verwachtingen van gastouders. Zo moet een gezin in hoge mate betrokken zijn met de speler op gebied van school, voetbal en sociaal. Het gastgezin neemt namelijk een deel van de taken van de ouders over. Voor buitenlandse spelers is het belangrijk dat de gastouders een taal spreken die de speler verstaat. Dat kan de moedertaal van de speler zijn, maar ook bijvoorbeeld Engels.

De voetbalclub biedt gastouders een vergoeding, begeleiding en seizoenkaarten. Ook wordt jaarlijks een activiteit georganiseerd voor gastgezinnen.

Lemmens en Claringbould raden het andere ouders aan om gastouder te zijn: “Je neemt echt iemand op in je gezin, dus je moet dat zeker leuk vinden. En je moet ook wel een beetje van voetbal houden. Als je dat leuk vindt, is het een verrijkende ervaring.”

Meer informatie over gastgezinnen bij FC Utrecht, vind je op de website.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).