FC Utrecht distantieert zich van rellende aanhangers in Sedan | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht distantieert zich van rellende aanhangers in Sedan | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht distantieert zich van rellende aanhangers in Sedan

FC Utrecht distantieert zich van rellende aanhangers in Sedan
Still uit de YouTube-video.
Voetbalclub FC Utrecht distantieert zich van de aanhangers van de club die zich afgelopen zaterdag hebben misdragen in Frankrijk. In Sedan raakten tientallen hooligans van FC Utrecht betrokken bij een vechtpartij met aanhangers van de club Bastia.

Voetbalclub FC Utrecht distantieert zich van de aanhangers van de club die zich afgelopen zaterdag hebben misdragen in Frankrijk. In Sedan raakten tientallen hooligans van FC Utrecht betrokken bij een vechtpartij met aanhangers van de club Bastia.

De lokale voetbalclub van Sedan speelde zaterdag om 18.00 uur tegen Bastia uit Corsica. Tientallen aanhangers van FC Utrecht waren naar de stad afgereisd, daar raakten ze in gevecht met supporters van Bastia. Er vielen meerdere gewonden.

“In Sedan zijn afgelopen weekend 20 tot 30 aanhangers van (FC) Utrecht betrokken geraakt bij een vechtpartij met aanhangers van Bastia”, schrijft de Utrechtse club op de website. “FC Utrecht distantieert zich van het vertoonde gedrag van de groep die zich afgelopen zaterdag in Sedan bevond. Het gedrag past niet bij de club en hetgeen zij wil uitstralen.”

FC Utrecht trekt samen met de politie, Openbaar Ministerie en gemeente op om te onderzoeken welke maatregelen er genomen kunnen worden. Ook wordt er samengewerkt met de Franse autoriteiten.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Het zijn echt niet alleen FC Utrecht supporters die zich niet kunnen gedragen in het buitenland. Er zijn steeds meer hoog opgeleide goed verdienende Hollanders die dat ook niet kunnen, getuige het absurde agressieve wangedrag in skiegebieden….

 2. Kees Truijens

  In een berichtje uit 2007(!) lees ik dat FC Utrecht-supporters in Sedan voor overlast zorgen. Ze komen daar zogenaamd om de overleden David di Tomasso te gedenken, die voordat hij naar Utrecht kwam voor Sedan speelde. Kennelijk een uitje om eens goed los te gaan. En de leiding van FC Utrecht dat maar weer betreuren…

 3. Gerard Brugmans

  “Het gedrag past niet bij de club en hetgeen zij wil uitstralen.” Ja ja, maar als hun hooligans een boek schrijven over hun wandaden maken FCU bobo’s er een feestje van! Iedereen die deze club nu nog steeds steunt is medeverantwoordelijk voor de voedingsbodem die dit soort mafketels voortbrengt. Sponsors, bestuurders, de trainer en zijn spelers, en natuurlijk niet te vergeten die 22.000 ‘brave’ bezoekers vinden het allemaal ‘heel erg’ maar blijven gewoon zitten en kijken de andere kant op. Wanneer stoppen jullie daar nou eens mee?

 4. Katja

  Denk dat Dito zich in zijn graf omdraait…

 5. Hetty

  Koel Hoofd, U heeft groot gelijk. Kijk ook maar eens naar al die aso s op de weg.

 6. trol

  Gerard, jij spreekt uiteraard wel alles en iedereen aan toch? Wegmisbruikers, dieven, verkrachters etc. Jij wel. Ook op uitgaansavonden sta jij je mannetje. Morgen sta je ook weer bij Apple of Tesla op de stoep om je beklag te doen over arbeidsomstandigheden. je bent een druk man.

 7. John vd Burg

  Je kan je distantiëren wat je wilt, maar dit blijven “supporters” van jouw club die dit in jouw naam doen. En bij FC Utrecht weten ze dondersgoed welke groep personen dit is. Maar men negeert het liever en laat ze lekker iedere wedstrijd in het stadion waar ze nog vertroeteld worden met privileges.

 8. Trol

  John van den Burg….ik durf er een behoorlijk grote weddenschap op los te laten, dat deze personen niet iedere week vertroeteld worden in het stadion. Men weet heel goed welke groep dit is, daarom komen ze ook niet in het stadion.

  Is Gerard trouwens al weer terug van zijn demonstratie voor meer vrouwenrechten bij alfitra?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).