FC Utrecht: ‘Geniet gewoon van het drinken van je bier en gooi er niet mee’ FC Utrecht: ‘Geniet gewoon van het drinken van je bier en gooi er niet mee’

FC Utrecht: ‘Geniet gewoon van het drinken van je bier en gooi er niet mee’

FC Utrecht: ‘Geniet gewoon van het drinken van je bier en gooi er niet mee’
FC Utrecht, Supportersvereniging FC Utrecht, True Support en de Bunnikside hebben supporters opgeroepen om geen bier en andere spullen meer op het veld te gooien. Deze acties zijn volgens de organisaties niet alleen vervelend maar kunnen ook gevolgen hebben, waaronder een stadionverbod en een geldboete.

FC Utrecht, Supportersvereniging FC Utrecht, True Support en de Bunnikside hebben supporters opgeroepen om geen bier en andere spullen meer op het veld te gooien. Deze acties zijn volgens de organisaties niet alleen vervelend maar kunnen ook gevolgen hebben, waaronder een stadionverbod en een geldboete.

Het komt nog weleens voor dat supporters van een voetbalclub tijdens een wedstrijd spullen op het veld gooien. Zo liet FC Utrecht bijvoorbeeld in november 2021 weten hoge straffen op te leggen aan lieden die tijdens een uitwedstrijd tegen Vitesse vuurwerk op de grasmat gooiden.

Nu roepen de partijen met name op om geen bier meer het veld op te gooien. “Een open deur natuurlijk”, is te lezen in het statement. “Het enige wat je doet is FC Utrecht in de problemen brengen, andere toeschouwers treiteren en ervoor zorgen dat medewerkers van de club uren tijd steken in jouw ene biertje of voorwerp, terwijl ze die tijd ook in beter zaken kunnen steken.”

Stadionverbod

Verder is in het statement te lezen dat deze acties ook andere gevolgen kunnen hebben, ook bij uitwedstrijden. Zo kunnen supporters die spullen op het veld gooien een stadionverbod van minimaal 9 maanden krijgen en een geldboete van 450 euro.

“Doe ons, maar ook jezelf een plezier. Geniet gewoon van het drinken van je bier en gooi er niet mee”, aldus FC Utrecht, Supportersvereniging FC Utrecht, True Support en de Bunnikside.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Misschien beter bier gaan tappen. Dat Amerikaanse slootwater ” Bud” is niet geschikt.

 2. Koel Hoofd

  @Herman
  Wat!!?? Schenken ze er dat Amerikaanse paardenpis Bud?
  Daar is inderdaad maar één goeie plek voor, op die grasmat…goed voor het grondwater want mensen worden er alleen maar ziek van van.

 3. N.

  Het is zaterdagmiddag alweer uren lang een grote teringherrie rond het Stadion, waarvan de hele buurt mag meegenieten. Als ze daar nu eens wat aan doen? Vrijdagavond ook al tot na elven ‘s avonds prijs. We zullen weten dat het voetbal — altijd zeer verheffend – weer is begonnen.

 4. JJ

  De boodschap was niet overgekomen. Er werd nog steeds van alles het veld op gegooid.

 5. Uuu

  Fijn dat het uitfluiten van de ploeg nu al na 2 wedstrijden begint.

  Club had zoals altijd, het is inmiddels traditie, weer eens veel te hoge verwachtingen.

  Ben nu maar gewoon eens tevreden met je 6e of 7e plek. Dat is gewoon echt meer dan prima en meer dan goed. En goed genoeg.

 6. Yo

  Sneue jochies weer, van de zachte kern. Wat blijft het toch eigenlijk een raar clubje.

 7. Dre

  Misschien helpt het om weer bier te gaan verkopen , deze zooi verdient de naam bier niet.
  Het bier gooien is ook begonnen toen ze dit gingen verkopen.

 8. W

  De supporters van Cambuur hadden hier gisteravond geen boodschap aan. Het bier vloog met liters over het hek. Wel goed voor de omzet… €5,00 per gegooid biertje…

 9. Baliekluiver

  Met voetbalsupporters kun je geen afspraken maken.

 10. Janah

  Er zijn al zoveel stadionverboden uitgedeeld dat het een wonder is dat er nog toeschouwers zijn…

 11. Herman Jans

  @janah Dat is juist het probleem. Er worden amper stadionverboden uitgedeeld. En als ze al worden uitgedeeld dan is het dus voor 9 maanden en er wordt niet eens op gecontroleerd. Kan je nog die ophef herinneren toen iemand de microfoon en desk van FOX Sports-desk even had geleend voor wat antisemitische propaganda? Deze persoon heb ik al weer met regelmaat rond en in het stadion gezien en we zijn nog niet eens 2 jaar verder.

 12. Pee

  @Baliekluiver
  Met de echte supporter hoeft niet eens afspraken gemaakt te worden die willen gewoon hun club zien spelen en aanmoedigen .
  Die relschoppers zijn geen supporter.
  Je ziet ze soms op beelden met het schuim op hun bek tekeer gaan tegen de aanhang van de tegenstander , dan mankeer je iets dat is overduidelijk.
  Die stadionverboden zijn een wassenneus want ondanks een stadion verbod staan ze toch weer vooraan met de eerst volgende wedstrijd.
  Die supoosten waar je langs komt als je het stadion binnen komt komen volgens mij bij U.W. Bedrijven vandaan en stellen geen moer voor .
  Die zijn niet opgewassen tegen dit soort lui .

 13. vak K

  @ Herman Jans

  Je bent duidelijk niet goed geïnformeerd. De straffen variëren momenteel van 3 tm 5 jaar ,ook voor kleine vergrijpen wat op zich niet in verhouding staat tot het gepleegde feit, maar ja…het is voetbal dan mag alles uit de kast worden getrokken in tegenstelling tot het echte tuig uit Ter Apel of Overvecht en Kanaleneiland. Plus bij het zien van een supporter met een SV je zowel een dubbele straf en geldboete krijgt, ook dat is alleen maar mogelijk bij het voetbal!

  Dus…geen kennis van zaken.

 14. Lexus

  @Vak K: aan deze buitengewoon irriterende, onvoorstelbaar veel problemen opleverende activiteiten van het profvoetbal kan maar beter zo snel mogelijk een eind worden gemaakt. Er zijn nog zoveel andere sporten. Het zou een zegen zijn voor de samenleving.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).