FC Utrecht is ‘echt hé-lé-máál klaar’ met spreekkoren | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht is ‘echt hé-lé-máál klaar’ met spreekkoren | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht is ‘echt hé-lé-máál klaar’ met spreekkoren

FC Utrecht is ‘echt hé-lé-máál klaar’ met spreekkoren
FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik is helemaal klaar met een deel van de fanatieke aanhang van zijn club, nadat er racistische spreekkoren gericht zijn geweest aan Thomas Agyepong, een Ghanese speler van FC Twente.

FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik is helemaal klaar met een deel van de fanatieke aanhang van zijn club, nadat er racistische spreekkoren gericht zijn geweest aan Thomas Agyepong, een Ghanese speler van FC Twente.

Het gaat om een deel van de fans op de Bunnikside, waar de harde kern van FC Utrecht zit. Op het moment dat Agyepong op de grond lag met een blessure zongen ze: “Ik heb geen bananen vandaag.”

“Wij gaan dit incident niet bagatelliseren”, zegt Van Schaik op de site van FC Utrecht over de racistische spreekkoren. “We willen het juist publiekelijk en nadrukkelijk benoemen en één glasheldere boodschap meegeven: wij zijn hier echt hé-lé-máál klaar mee. En met wij spreken we ook over ons publiek dat zich tegen dit spreekkoor liet horen.” Van Schaik wil in kaart brengen wie de spreekkoren zongen. “We hebben onze buik vol van die randfiguren die elke keer proberen een mooie voetbalmiddag te verpesten.”

Ajax

Supporters op de Bunnikside kwamen eerder in opspraak na het zingen van antisemitische liederen tijdens de wedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax. De KNVB bestrafte dat met een geldboete en het bevel dat de Bunnikside bij de eerstvolgende wedstrijd tegen Ajax leeg moest blijven.

Vorige week maakte de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, bekend dat Ajax-supporters niet welkom zijn bij de wedstrijd van hun club tegen FC Utrecht op 13 december. Van Zanen maakte deze omstreden beslissing uit angst voor rellen. De harde kern van Utrecht kan namelijk wel kaartjes kopen voor andere vakken.

De directie van Ajax liet weten “zwaar teleurgesteld” te zijn over de beslissing. De PvdA stelde Kamervragen over het weren van de Ajax-fans.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Peter V

  Niet zo slim meneer van Schaik om dit groot te maken.

  De besturen van feijenoord en ado houden zich stil na de spreekkoren bij fnoord-ajax en ado-fnoord. Wat kan je als club dan ook doen als er massaal gezongen word of eventjes een bananenlied? De oplossing is er na decennia nog steeds niet. Iedere club heeft er last van.

  De aanklager zal nu zeker de club op het matje gaan roepen.

 2. TS

  Goed signaal van FC Utrecht, nu keihard afrekenen met die randdebielen (excusez-le-mot) die keer op keer over de grens gaan. Perfect dat die hufters door een ander deel van het publiek werden uitgefloten. Nu nog een paar omstanders die de schreeuwerds de mond snoeren en anders wordt de Bunnikside maar een keer leeggeveegd. Oprotten met dat tuig.

 3. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Racistische FC Belevingsproduct werknemer Barazite weigert openlijk en publiekelijk de hand te schudden met een vrouw, omdat het een vrouw betreft. Wilco van Schaik: doodse stilte.

  Een aantal voetbalsupporters zingen het tamelijk onschuldige bananenlied (wat in het geheel niet racistisch IS!!): Wilco van Schaik: “wij zijn hier echt hé-lé-máál klaar mee.”.

  Morele schizofrenie noemt men dat, geloof ik…

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 4. Otter

  “(wat in het geheel niet racistisch IS!!)”

  Het spijt me, maar dat is natuurlijk gewoon gelul. Ik vind het ook onwenselijk gedrag van Barazite, daar niet van. Maar zeggen dat het niet racistisch is als je het bananenlied gaat zingen als een zwarte speler ‘geblesseerd’ voor je gaat liggen, slaat nergens op.

  Het jammere is dat het slechts een (klein) deel van de Bunnikside was waardoor de hele tribune met, ik weet niet hoeveel, mensen een slechte naam krijgt.

  Hoe moeilijk is het om gewoon normaal doen.

 5. Hockeymans

  Allemaal lekker naar Kampong op zondag stelletje voetbalboeren: ouderwets normaal genieten van een weekendje sport, met een biertje, veel goedkoper, en véél hoger niveau dan FC Utrecht

 6. WP

  Geheel eens met Otter en TS!

 7. Toine Goossens

  De Bunnikside zou eens bij zichzelf te rade moeten gaan. Doorgaan op deze manier leidt er op de langere termijn toe dat er alleen maar strengere straffen opgelegd zullen worden.

  De FC Utrecht kan het zich niet permitteren dat zij als gevolg van gedrag van supporters met onverwachte hoge kosten wordt opgezadeld. Uiteindelijk zal de Bunnikside daar zelf voor opdraaien.

  Op de Bunnikside zitten beslist supporters die het anders willen. Die de aanstichters van verbaal geweld van repliek willen dienen. Ik vraag mij af of die interne tegenspraak wordt toegestaan. Als die interne tegenspraak er niet is of niet komt, dan houdt het een keer op.

 8. MvR

  Waarom moet van Schaik Barazite ter verantwoording roepen? Hij staat haar netjes te woord. Ze zegt er ook nog bij dat Barazite gewoon een heel aardige jongen is. Dit is zijn geloof, net als dat ik boerka’s in de stad zie lopen. En een collega die wegens zijn geloof geen saucijzenbroodjes eet. Moet ik die daarop aanspreken?

  De Bunnikside (lees Punnikside) aanspreken of beter nog aanpakken op die walgelijke teksten is wel iets wat de club moet doen. Deze jochies maken onze club kapot, gooien ook onze naam als FC Utrecht supporter te grabbel.

  Verder vind ik het heel vreemd niks te lezen in de media over dat walgelijke NSB spandoek van de Twente aanhang.

 9. Frits

  Barazite racistisch? Omdat hij uit respect voor zijn geloof geen vrouw de hand schudt? (Sanmartean, dat heeft met lustige gedachten te maken, kun je zo opzoeken….)

 10. Puck

  Mag ik u er op wijzen dat juist het bagatelliseren ipv erkennen van racistische spreekkoren (zoals Sanmartean/ Objectivist doet) juist het probleem zijn die altijd een oplossing in de weg staan.

  Wat zou werken? Zelf je elftal van het veld trekken dan dan zelfs maar het verlies (want je verliest de wedstrijd door een dergelijke actie) voor lief nemen. Dat is een statement dat overkomt en dat werkt. Dat in combi met de daders aanpakken en ze ze een permanent stadionverbod opleggen (dit is namelijk geen klein incident, ondanks de kleine groep die dit doet). Dan neem je als club je verantwoordelijkheid en laat je niet het geld prevaleren.

 11. herman

  Mooi signaal van FC Utrecht, beter laat dan nooit.
  Dit signaal had maanden geleden na Ajax al afgegeven moeten worden. Maar het is nog niet te laat, zolang die rotte appels nog in het stadion komen zullen de gewone supporters niet terugkomen. Dus blijven aanpakken die een- celliggen.

 12. Cram

  ik ben echt hé-lé-máál klaar met Wilco v Schaik !

 13. Peter V

  ohh ja santast,

  Ik hoor u helemaal niet over uw beleving van de laatste 2 wedstrijden!
  9 doelpunten, wedstrijden met alles er op en aan.
  En weer verkeerd voorspeld, jammer he?

  Koppie op….seizoen is nog lang, je zal best een keer gelijk gaan krijgen,.

  s.a.l.u.t.

 14. Han Solo

  Goed bezig, FC Utrecht!

 15. Johan

  Goed bezig, FC Utrecht!

 16. Jannes

  Goed bezig!

 17. Eerlijk en oprecht

  En wij zijn klaar met u Wilco van Schaik…..

  Het complete hart uit de club is weg, het belevingsproduct wordt met de wedstrijd erger. Een of ander over het paard getilde DJ voor de wedstrijd, wie zit daarop te wachten????

  er is geen gevoel en geen beleving meer bij onze mooie volksclub.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).