DUIC TV: FC Utrecht komt goed weg met doelpuntloos gelijkspel | De Utrechtse Internet Courant DUIC TV: FC Utrecht komt goed weg met doelpuntloos gelijkspel | De Utrechtse Internet Courant

DUIC TV: FC Utrecht komt goed weg met doelpuntloos gelijkspel

De fans van Poznan steken fakkels af in het uitvak tijdens het duel
FC Utrecht heeft vanavond in de voorronde van de Europa League gelijkgespeeld tegen Lech Poznań uit Polen. Het werd in een pover duel 0-0.

Utrecht kwam in de eerste helft niet verder dan een vrije trap van Zakaria Labyad en moest in de tweede helft zelfs vrezen voor een achterstand. Doelman David Jensen hield de ploeg op de been na een redding op een inzet van dichtbij.

Poznań drong in de slotfase aan, maar het bleef bij 0-0. Volgende week moet Utrecht het Europese avontuur een vervolg proberen te geven op bezoek in Polen.

Voor de wedstrijd werd bekend dat de net aangetrokken spit Simon Makienok de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd op de training. Hij ondergaat binnenkort een operatie.

Ongeregeldheden

Nadat de wedstrijd gisteravond en vanmiddag al werd overschaduwd door incidenten met supporters ging het bij het stadion opnieuw mis. RTV Utrecht meldt dat er twee journalisten werden aangevallen. De Utrecht-supporter is aangehouden en RTV Utrecht gaat aangifte doen.