FC Utrecht krijgt voorwaardelijke geldboete voor wanordelijkheden tijdens wedstrijd tegen Ajax | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht krijgt voorwaardelijke geldboete voor wanordelijkheden tijdens wedstrijd tegen Ajax | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht krijgt voorwaardelijke geldboete voor wanordelijkheden tijdens wedstrijd tegen Ajax

FC Utrecht krijgt voorwaardelijke geldboete voor wanordelijkheden tijdens wedstrijd tegen Ajax
Galgenwaard FC Utrecht
De KNVB heeft FC Utrecht een voorwaardelijk geldboete opgelegd voor wanordelijkheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax op 4 maart.

De KNVB heeft FC Utrecht een voorwaardelijk geldboete opgelegd voor wanordelijkheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax op 4 maart.

De boete is 7500 euro en wordt voorwaardelijk opgelegd voor ‘wanorderlijkheden’ tijdens de halve finale van de KNVB beker in de Galgenwaard. FC Utrecht won in de halve finale van de beker van Ajax met 2-0, maar het duel werd onder meer ontsierd door antisemitische spreekkoren vooraf.

Ook tijdens de wedstrijd waren er ongeregeldheden en de KNVB heeft nu een voorwaardelijke geldboete opgelegd.

Spreekkoren

Voor het duel wachtten supporters de spelersbus van Utrecht op, maar kwam ook de spelersbus van Ajax aan. Daarbij waren antisemitische spreekkoren te horen.

In een statement op de site veroordeelde Utrecht de gescandeerde leuzen en nam er afstand van: “Rondom het duel met Ajax woensdagavond hebben aanhangers van FC Utrecht zich schuldig gemaakt aan het gebruik van antisemitische spreekkoren. FC Utrecht keurt dit gedrag ten zeerste af, en distantieert zich van iedere vorm van antisemitisme.” FC Utrecht zei toen al dat het een zaak was voor het Openbaar Ministerie.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Kerel

  Hoezo voorwaardelijk?

  De aanhang vande FCU misdraagt zich al decennia lang. Je kan dan wel steeds in woorden aangeven dat je het erg vindt, maar daar schiet niemand iets mee op. Zo hobbelen we lekker verder met voorwaardelijke op voorwaardelijke straf.

  Zolang het bestuur van de FCU zijn eigen tuig niet in het gareel kan en wil houden (ze hebben nota bene een eigen pub in het stadion waar coke verhandeld wordt), verandert er aan misstanden ook helemaal niets. En blijft de club van incident naar incident hobbelen.

  Overigens 1 van de redenen waarom de aanhang van de club in de 4e stad van het land eigenlijk redelijk beperkt is (zeker als je het in verhouding gaat bekijken, tussen de 17 en 20.000 bezoekers op 350.000 en straks 400.000 inwoners; en in de regio wonen misschien wel 1-1,5 miljoen inwoners. En dat voor de meest populaire sport in het land. Veel inwoners van Utrecht willen niets met de FCU te maken hebben en veel bedrijven ook niet; vanwege het slechte imago van de club en een deel van haar fans. De reden waarom de club uit de 4e stad niet de 4e club is en ook nooit zal worden.

 2. Gerard Brugmans

  En nu is het wachten op die FCU fans die weer gaan roepen dat het allemaal best wel meevalt…

 3. Rij 7 Stoel 13

  Op Gerard Brugman hoeven we niet te wachten. Die grijpt elke kans aan om de Fcu en zijn fans naar beneden te halen.
  Waarom al die moeite steeds?

 4. Gerard Brugmans

  @Rij 7 Stoel 13, ik haal jullie niet naar beneden, dan doe jullie zelf! Of door jaar in jaar uit de meest vreselijk dingen te roepen en de boel in binnen en buitenland te slopen, of door dat agressieve en asociale gedrag te bagataliseren en weg te kijken. Een café met zulke foute gasten was allang gesloten geweest, maar FCU mag maar blijven bestaan. Ik begrijp er dan ook niets van dat er nog steeds bedrijven zijn die zo’n klub overeind willen houden, hoe leg je zoiets uit aan je klanten? “Antisemitische spreekkoren, mede mogelijk gemaakt door Zorg van de Zaak”, zoiets?

 5. Kerel

  @ Rij 7

  Gerard hoeft daar zijn best niet voor te doen hoor.

  Sommige “supporters” en de reactie van de club daarop, zorgen er vanzelf voor dat de club zichzelf naar beneden haalt, maar dat willen mensen als jij zelf nooit zien. Die schieten alleen maar in de zelfverdediging, zonder eens goed naar de kritische geluiden te luisteren. Iets met zelfreflectie.

  Altijd als eerste naar anderen wijzen.

  Ben je het niet eens met de harde kernen binnen de FCU, dan moeten de goeden samen met de club dit tuig eens aanpakken, dat durven en ze de club uitflikkeren. Aangezien dit al decennia op rij niet gedaan wordt, zaken weggelachen en weggewuifd worden….tja…..dan krijg je dit.

  Hand in eigen boezem zou ik eens zeggen.

 6. Steve

  Zo lang de Israëlische merchandising in Amsterdam niet verboden word, blijf je dit altijd houden.
  Het heeft niks met het volk uit Israël te maken, maar puur om de zgn. supporters die deze geuzennaam ongestraft blijven misbruiken.
  Pak het eerst daar aan en het gebler zal verstommen.

 7. Kerel

  @Steve

  Met een Israëlische vlag lopen is niet strafbaar en ook geen anti-semitisme. 2e Wereldoorlog spreekkoren en een specifieke bevolkingsgroep wegzetten, zijn dat wel. Moet je gewoon niet doen. Ook al bedoel je daar alleen de Ajax-hoolies mee, je neemt onbewust een hoop anderen daarin mee die daar niet om gevraagd hebben en het wekt associaties op. Daarnaast, waarom moet het allemaal zo hatelijk tussen supportersgroepen? Waarom HAAT? Slaat allemaal nergens op. is allemaal heel primitief gedrag in de basis.

  Ik haat weinig mensen.

  Daarnaast heeft de FCU een wat groter probleem dat veel verder gaat dan Ajax. Probeer de volgende google-spekopdracht eens:

  https://www.google.nl/search?ei=O4KZXv2LKtKzsAfvvJ_4CA&q=Supportersgeweld+FC+Utrecht&oq=Supportersgeweld+FC+Utrecht&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzoECAAQR0oKCBcSBjEyLTE0NUoICBgSBDEyLTNQ-kJYg0Vg_kloAHACeACAAfIDiAHQCZIBBTMtMS4ymAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpeg&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwi9lc3bne_oAhXSGewKHW_eB48Q4dUDCAs&uact=5

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).