FC Utrecht neemt advocaat in de arm om Europees ticket af te dwingen | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht neemt advocaat in de arm om Europees ticket af te dwingen | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht neemt advocaat in de arm om Europees ticket af te dwingen

FC Utrecht neemt advocaat in de arm om Europees ticket af te dwingen
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
FC Utrecht heeft besloten advocaat Frans de Weger in de arm te nemen. De club wil op die manier proberen om alsnog een Europees ticket af te dwingen.

FC Utrecht heeft besloten advocaat Frans de Weger in de arm te nemen. De club wil op die manier proberen om alsnog een Europees ticket af te dwingen.

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren bevestigde het nieuws maandagavond bij het tv-programma Op1. Van Seumeren wil niks zeggen over hoe de stappen er precies uit gaan zien. “Ik wil niet de KNVB iets wijzer maken over de tactiek die wij willen volgen”, zei Van Seumeren. Wel bevestigde hij naar de rechter te willen stappen.

Van Seumeren voelt weinig voor het uitschrijven van een algemene ledenvergadering, waarmee een beslissing van de KNVB mogelijk kan worden teruggedraaid. “Dit past niet bij de strategie die wij willen volgen. […] Wij gaan naar de rechter.”

Over de finale van de KNVB beker zei Van Seumeren dat die sowieso gespeeld moet worden. “Er is in geen enkel land discussie over de bekerfinale. Met of zonder publiek. En als dat nou in september is, maakt dat ook niet uit. In alle landen schuift alles op. Die beslissing is veel te vroeg genomen.”

Frans de Weger

Advocaat Frans de Weger werkte eerder als juridisch medewerker bij de KNVB. Later specialiseerde hij zich bij de Federatie voor Betaald voetbal Organisaties (FBO) in het nationaal en internationaal voetbalrecht.

De Weger zei vorige week al ADO Den Haag bij te staan, als die club zou degraderen, maar gaat nu dus FC Utrecht helpen.

Petitie

Door voetballiefhebbers en supporters is inmiddels de petitie ‘FC Utrecht verdient een Europees ticket’ gestart. “Het is ongelooflijk dat de KNVB heeft besloten FC Utrecht geen Europees ticket toe te kennen. Met een wedstrijd minder op de ranglijst is het een scheve vergelijking”, schrijft de organisator.

De bedenkers van de petitie willen dat de KNVB het besluit aanpast, waarbij gekeken moet worden naar het Europese ticket voor plek 5 van de Eredivisieranglijst. Ook willen ze dat de bekerfinale alsnog gespeeld wordt. De petitie is inmiddels door meer dan 8.300 mensen ondertekend.

13 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Kansloos, vooral bedoeld om de supporters kalm te houden.

 2. Gerard Brugmans

  Ben ik de enige die het nogal pijnlijk vindt dat volwassen kerels het nodig vinden om in deze tijd zo’n toestand te maken van een voetbalwedstrijd? Kennelijk zijn er nogal wat mensen die echt verwachten dat na de zomer het oude, vertrouwde luxe leventje weer gaat beginnen. Maar alle grote pandemieën uit de geschiedenis kregen een tweede of zelfs derde golf, en die waren dan altijd ernstiger dat de eerste. Met andere woorden, we staan pas aan het begin, gebruik je energie (en je geld) in godsnaam voor iets nuttigers dan het afdwingen een extra voetbalwedstrijd in een of andere obscure Europese uithoek!

 3. Karel

  Domme zet; men zou beter voor de optie ledenraad van de KNVB kunnen gaan. Veel realistischer en haalbaarder scenario; EN dan wordt je gebackupped door de meerderheid van de leden EN het huidige bestuur van de KNVB moet zijn fouten erkennen.

  Dan zou de optie simpelweg zijn: bekerfinale zonder publiek op nader te bepalen tijd, op geheime locatie. Dit in overleg met de overheid en overleg met de UEFA, eventueel gebackupped door Europese juristen, de EU. Dit, omdat de UEFA onnodige en onrechtmatige druk uitoefent op de bonden in de verschillende landen.

  Moet er alleen een optie voor Willem II gevonden worden.

  Deze optie zou kunnen zijn om de bekerwinnaar/ FC Utrecht te nomineren voor Europees voetbal in seizoen 2021/2022; in 2020/2021 geen bekercompetitie.

  Iedereen blij. Ben je ook van je overvolle speelkalender af.

  En voor Cambuur/ Graafschap: beslissingswedstrijd voor promotie, best of 3 (eventueel Cambuur met 1 punt voorsprong in de stand laten starten, omdat ze met voorsprong eerste staan); ook gespeeld op geheime locatie zonder publiek, datum nader te bepalen> er is toch geen eredivisie in augustus. Eredivisie met 19 clubs. Geen degradatie.

  EN als dit te ingewikkeld is, omdat men bang is dat supporters ‘kapioensfeestje’ gaan vieren:

  Beide clubs financieel compenseren; door ze TV-gelden eredivisie uit te betalen en de promotiepremies te laten delen, met een verdeling 65% voor Cambuur, 45% voor de Graafschap.

  Simpel te realiseren, geen nadelen.

 4. Wim

  De geleerden zijn weer aan het woord

 5. bawang putih

  schaamteloos om je gelijk te halen voor een voetbalwedstrijdje terwijl er tienduizenden wereldwijd vechten voor hun leven

 6. Vak K

  Voetbal is een bedrijfstak waar kosten en baten zijn, net als bij alle andere bedrijfstakken. We zien nu iedere avond ondernemers die terecht de noodklok luiden over wel of niet voortbestaan. Mag een club dan ook voor zichzelf opkomen, het gaat niet alleen om het sportieve element, maar ook om het financiele.
  Startgeld Europa Leaque is 6 mio, niet niets. Een plek hoger of lager op de ranglijst heeft ook financiele consequenties.

  Kortom, volkomen terecht dat clubs voor zichzelf opkomen, niets mis mee.
  En hoe het er over 4 maanden uitziet weet niemand, maar anders kunnen we alles nu wel opdoeken en zeggen…het is klaar. Hoop doet leven, en zeker in deze moeilijke tijden is sport een uitlaatklep voor vele Nederlanders in wat voor vorm dan ook….behalve blijkbaar voor een paar regeerders hier…so be it!

 7. Gerard Brugmans

  @Vak K:
  Bedrijven hebben niet het eeuwige leven en zijn afhankelijk van de ontwikkelingen in de maatschappij. Het voetbal van voor het coronatijdperk is door dat virus een volstrekt achterhaald concept geworden. Je verwart ‘hoop doet leven’ met ‘jezelf voor de gek houden’. Maar wat ernstiger is: Frans van Seumeren versterkt met zijn stoere woorden het gevoel van velen dat het straks weer ‘normaal’ wordt en ondergraaft daarmee nu al het draagvlak voor maatregelen die letterlijk van levensbelang zijn. Het zou hem sieren als hij zijn positie gebruikt om het voetbalvolk enige realiteitszin aan het verstand te peuteren, maar wil liever de popie-jopie uithangen. Jammer, maar ook vooral zeer onverantwoordelijk!

 8. Bill

  @Geard Brugmans: Zeg dat maar eens tegen de 20.000 mensen die er elke twee weken zitten, de kinderen in het WKZ die blij worden van het bezoek en de hulp van deze voetballers en de sociale impact die de club heeft… Het is meer dan het spelletje alleen.

  Het is niet Frans maar u die hier de stoere taal bezigt, jammer.

 9. Vak K

  @ Bill

  Waarvan akte!

 10. Andreas

  komt dick advocaat terug naar Utrecht die zou toch in Rotterdam blijven ??

 11. Gerard Brugmans

  @Bill @Vak K:
  Ik neem aan dat jullie die 20.000 mensen bedoelen die dan gezellig 2 uurtjes tegen elkaar aan gaan staan schreeuwen, hoesten, niezen en zich daarna gewoon weer over de stad verspreiden? Dat is inderdaad wel meer dan een spelletje…

 12. Vak K

  @ Gerard Brugmans

  Als we net zo bang blijven als jij gaat de hele maatschappij naar de klote met alle andere gevolgen van dien.
  Er zal een keer een keuze moeten worden gemaakt om bijvoorbeeld de zwakkeren te blijven beschermen ( zoals nu) en de rest van de bevolking weer aan de gang te krijgen. De Overheid en de Zorg kunnen alleen de rekening betalen als de economie weer draait

  En wat het voetbal en de sport betreft, die nemen uiteraard alle voorzorgsmaatregelen om weer te gaan sporten of te mogen kijken.

  We moeten alert zijn maar de Overheid heeft hier zelf natuurlijk ook schuld aan door jarenlang in de Zorg te bezuinigen met ziekenhuizen sluiten en Zorgpersoneel te ontslaan.
  Het feit dat we nu bijna niets mogen komt vooral daar door….de Zorg moet ontlast worden ( en terecht) maar nu uit Rutte zijn mond te horen dat het helden zijn klinkt nogal hypocriet. Het is een politiek spelletje over de rug van de burgers, bang om de media tegen zich te krijgen……kijk eens verder dan je neus lang is. Van de 18 miljoen mensen zijn er procentueel gewijs zeer weinig mensen besmet, als het al geen hoestje of snotneus is geweest. Met de griep sterven er veel meer mensen. Kortom….door bezuinigingen en wanbeleid van de laatste jaren zit de Nederlander vast in huis en gaat de Economie kapot!

 13. Karin

  @ Vak K

  Ah, we hebben hier na 2,5 maand nog steeds met een bagataliseerder te maken….

  Het beleid gaat niet om die paar procent die ziek worden. Het beleid gaat over de vele mensen van die paar procent die ernstig ziek worden, vooral in de doelgroep 45-50 plus. Daardoor kan de zorg het niet aan qua capaciteit.

  Dit virus is daarnaast veel besmettelijker dan een gewone griep en zowel in absolute als relatieve aantallen veel schadelijker en dodelijker dan de gewone griep. Dat we hier nog over moeten hebben. Ook jonge mensen worden hier ernstig ziek van en gaan er dood van. De overheid laat niet boor jan lul de halve economie klappen met alle gevolgen van dien.

  Daarom zijn de maatregelen er.

  En dan je argumenten.
  De voetballers gaan naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis, 1 of 2 keertjes per jaar: Omdat het moet van de club. Omdat ze er voor betaald krijgen. Anders zouden ze dit toch ook wel in hun vrije tijd kunnen doen? Als rolmodel? Of als ze geen werknemer van de FCU zijn, maar wel een band hebben gekregen met de regio.

  Het zijn allemaal showprojectjes. Dat hele FCU-maatschappelijk, geboren in een tijd toen de FCU steun van de gemeente nodig had om boven water te blijven. “Kijk ons eens even goed bezig zijn”.

  Aangezien het gemiddelde eredivisie maandsalaris van een speler op 24 duizend euro ligt, lijkt het me niet dat deze clubs op zoveel steun van de maatschappij en samenleving hoeven te rekening. Daar is weinig maatschappelijks aan. Ook de samenwerking en sponsoring van gokbedrijven niet.Gokverslaving is 1 van de ergste verslavingen in de samenleving.

  Tel daarbij op dat de FCU vanaf de jaren tachtig een hooliganprobleem heeft dat zijn weerga niet ken en niet opgelost wordt. Dat heeft de samenleving in Utrecht sinds de jaren tachtig, al tientallen tot honderden miljoenen gekost aan schade en politie inzet.

  Dus hoezo maatschappelijk?

  En hoe zie jij het strakjes voor je dat mensen op de tribune per 1 persoon 3 stoeltjes naast zich moet vrijhouden en niet mogen zingen en roepen en springen, want dat zouden virusdeeltjes in het rond kunnen gaan. Hoe is dat te handhaven? En hoe moeten spelers voetballen op 1,5 meter afstand. Ik ben wel benieuwd hoe je dat voor je ziet.

  Vanuit je hele schrijfsel wordt je politieke voorkeur hartstikke duidelijk, 4,5-5 weken geleden keihard roepen om een zeer strenge lockdown zoals in andere delen van Europa, maar nu 5 weken later is een softe intelligente lockdown, waarom je bijna al je vrijheden nog hebt, ineens te beperkend?

  Que?!?!?!?!?!?!?!?!? WTF!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).