FC Utrecht omzeilt straf KNVB: supporters Bunnikside toch welkom | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht omzeilt straf KNVB: supporters Bunnikside toch welkom | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht omzeilt straf KNVB: supporters Bunnikside toch welkom

FC Utrecht omzeilt straf KNVB: supporters Bunnikside toch welkom
FC Utrecht gaat tijdens de wedstrijd tegen Ajax seizoenkaarthouders van de Bunnikside verspreiden over andere (gezins)vakken van het stadion. Hiermee zorgt de club ervoor dat de supporters alsnog naar de wedstrijd kunnen, zo meldt RTV Utrecht. Van de KNVB moet de Bunnikside leeg blijven als straf voor antisemitische spreekkoren tijdens het vorige duel tegen Ajax.

FC Utrecht gaat tijdens de wedstrijd tegen Ajax seizoenkaarthouders van de Bunnikside verspreiden over andere (gezins)vakken van het stadion. Hiermee zorgt de club ervoor dat de supporters alsnog naar de wedstrijd kunnen, zo meldt RTV Utrecht. Van de KNVB moet de Bunnikside leeg blijven als straf voor antisemitische spreekkoren tijdens het vorige duel tegen Ajax.

De volgende thuiswedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax staat gepland op 13 december.

De aanklager betaald voetbal startte 8 april een vooronderzoek naar de spreekkoren die te horen waren tijdens de wedstrijd FC Utrecht – Ajax. Tijdens die wedstrijd werd het volgende gezongen: “Me vader zat bij de commando’s, me moeder zat bij de SS. Samen verbrandden zij joden, want joden die branden het best.”

De tuchtcommissie van de KNVB bestrafte FC Utrecht met een geldboete van 10.000 euro, ook moet de Bunnikside leeg blijven tijdens de eerstvolgende wedstrijd tegen Ajax.

FC Utrecht heeft nu een mail gestuurd naar alle seizoenkaarthouders van de Bunnikside dat ze gewoon welkom zijn. Voor de supporters wordt een andere plek in het stadion gezocht.

Het hoger beroep van FC Utrecht tegen de uitspraak van de tuchtcommissie loopt nog.

De mail die algemeen directeur Wilco van Schaik naar de supporters stuurde:
Beste supporter,

Er is de afgelopen maanden, en nog altijd, veel te doen over de wedstrijd FC Utrecht – Ajax. De aanklager betaald voetbal heeft, naar aanleiding van verwerpelijke spreekkoren die tijdens dat duel in april te horen waren, FC Utrecht een straf voorgesteld die bestaat uit een geldboete van 10.000 euro alsmede een lege Bunnikside bij de volgende editie van FC Utrecht – Ajax.

Een definitief besluit is door de KNVB nog niet genomen, daar wij nog altijd, in overleg met de supportersverenigingen, in gesprek zijn met de voetbalbond.

Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt of dat betekent dat jij, als Seizoenkaarthouder op de Bunnikside, de wedstrijd tegen Ajax op zondag 13 december niet kunt bijwonen. We sturen je deze e-mail om je te vertellen dat je, wát de uiteindelijke uitspraak van de aanklager betaald voetbal ook wordt, de thuiswedstrijd tegen Ajax kunt bijwonen als je – zoals jij – een Bunnikside-seizoenkaart hebt. In het geval de straf zoals die nu is gehandhaafd blijft, betekent het wel dat je niet op de Bunnikside kunt plaatsnemen die middag. Maar dan zoeken we, in overleg met jou, een andere plek voor je uit op de Cityside, de Noordtribune of de Hoofdtribune.

Wanneer er duidelijkheid komt? Ook voor ons is het afwachten. Maar we beloven je dat we, kort na de definitieve uitspraak, contact met je opnemen om je het resultaat mede te delen. Met in elk geval één keiharde zekerheid: met jouw Seizoenkaart voor de Bunnikside kun je in het seizoen 2015/2016 álle Eredivisiethuiswedstrijden van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard bezoeken, dus ook het duel met Ajax op zondag 13 december.

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en kijken, hopelijk net als jij, ontzettend uit naar het begin van de nieuwe competitie!

Met sportieve groet,

FC Utrecht
Wilco van Schaik

17 Reacties

Reageren
 1. Vader van drie zoontjes

  Gezellig! Nemen ze wel genoeg speed mee, en vieren ze hun opgefokte hardstyle-feesten rondom de wedstrijd gewoon op de tribune?

  Graag ook wat vuurwerk en racistische teksten mee voor mijn kids, anders voelen ze zich een beetje achtergebleven.

 2. Ja

  @vader van 3 zoontjes:

  Ik begrijp het punt dat u wilt maken. Graag voeg ik daar aan toe dat een ietsiepietsie generaliseren en het over-een-kam-scheren u niet onbekende bezigheden blijken.

  Groet,
  Vader van een dochter. In bezit van scc op de BS en zich distantieert van teksten als in o.a. het ‘liedje’ waarin het zich om deze handelt.

 3. johnny

  Ik denk dat Utrecht nog op tijd kan zijn om niet totaal te worden geregeerd door de hooligans, als het ferm en juist optreedt!

  Zie hoe Ajax-bestuurders bedreigd worden door een grote groep georganiseerde misdadigers, zodat deze uiteindelijk alles voor elkaar krijgen wat ze willen, ten koste van mensen die voetbal als een mooi uitje zien zonder volledig onder de drugs de hele boel af te willen breken!

 4. Mark

  Enig moreel appel in deze mailing had op zn minst op zn plaats geweest.

 5. van lieshout

  Heel slim Wilco. dat wordt dus de volgende keer geheid een wedstrijd zonder publiek.

 6. Bertram

  Hoezo omzeilt de straf?? De straf was “een lege bunnikside” en niet “een wedstrijdverbod voor alle de seizoenskaarthouders van de bunnikside”. Ik zie totaal het punt niet.

 7. Luuk Upuuk

  De beste oplossing: bij deze wedstrijden onze “vrienden” uit 020 geen supporters meer mee laten nemen. Dan worden er wellicht alleen sinterklaasliedjes gezongen…….

 8. Nico van Sloten

  FC Utrecht heeft na de spreekkoren door enkele tientallen suppoters meteen afstand genomen van de spreekkoren. Ook geven ze gehoor aan de straf in de letterlijke zin dat de Bunnikside leeg blijft. Er is dus geen sprake van omzeilen! Echt belachelijk al deze overtrokken reacties tegen Utrecht. De club kan niks meer als je het zo onder een vergrootglas legt. Schande door de media.

 9. ECB

  Jammer dat er naast de hersenloze die het beuste hebben gezongen, ook zoveel hersenloze te vinden zijn op DUIC.

  Azijn zeiken, jammer dat je er niks mee kan verdienen, voor zoveel hersenlozen hier.

  Allereerst heeft de club in het begin al afstand genomen van de spreekoren, net als bijna alle supporters van onze mooie FC.

  Dat een groepje van hooguit 20 a 30 man dit hebben gezongen is niet goed te praten, dat supporters er wat van hadden moetten zeggen ook op het moment dat het gebeurde.

  Alleen vergeet niet mensen, dat het pas bekent werd toen een of andere idioot het bewuste filmpje online had gezed en het werd overgenomen door de media.

  In het stadion klonk het voor mij als een andere duintje dat al jaren word gezongen en totaal niet kwetsend is (vervang de tekst voor het simpele jalala enz,).

  Daarnaast onloopt de club de straf niet, de Bunnikside blijft leeg. Alleen om ruim 1,5 a 2 duizend seizoenskaarthouders de dupe te laten worden waar ze niks aan hebben kunnen doen, vind ik niet kunnen.

  Daarnaast, een man van 80 op de Bunnikside is een hooligan, lid van de harde kern??? Zelfde geld voor een hele hoop andere.

  Zelf hou ik van de sfeer, ondanks dat die de laatste jaren al minder word, ook het staan kijken naar een wedstrijd trekt mij gewoon. Maar kwetsen, discrimineren zit niet in me, in iedergeval niet moedwillig.

  Een goede oplossing zal zijn om 5 jaar geen uit supporters bij de ondelinge confrontaties. Nu kan je dat vak goed gebruiken voor de Bunniksiders.

  Met sportive groet,

  ECB
  Bunniksider

 10. Tjonge

  Beste ECB, ik snap je verhaal en je frustratie. Waar je aan voorbijgaat is dat Utrecht de afgelopen jaren meerdere malen een boete heeft gekregen voor spreekkoren die massaal op de Bunnikside werden gezongen. Als het om een kleine minderheid gaat dan klopt dat om die reden alvast niet. Waarom, zijn die domme teksten nooit de kop ingedrukt, door die, zoals jij stelt, meerderheid van echte supporters? Echt hoor, het wordt tijd dat die meerderheid wat meer aan sociale controle gaat doen. Ik wil er om die reden dan ook nooit staan of zitten, dan maar een plekje op de City-side. Jij zegt dat het liedje nauwelijks te horen was, dat kan zijn, maar op FOX werd er schande van gesproken, live tijdens de wedstrijd. Feit is dat FC Utrecht ook te maken heeft met een klein groepje doorgesnoven debielen, excuses voor het taalgebruik, die het jaar in, jaar uit verzieken voor de echte fans.

 11. Frits

  @ Tjonge:

  ” Jij zegt dat het liedje nauwelijks te horen was, dat kan zijn, maar op FOX werd er schande van gesproken, live tijdens de wedstrijd.”

  Onzin, dat ging om iets heel anders, FCU wordt gestraft op basis van het youtube filmpje wat die dombo’s zelf online hebben gezet, onderzoek aanklager KNVB werd daarom ook pas op woensdag gestart terwijl de wedstrijd op zondag was.

  En wel makkelijk he, roepen om sociale controle maar zelf naar de overkant verhuizen, tsja.

  Van Schaik neemt het op voor zijn betalende supporters, degenen die NIETS met die 40-50 man die het bewuste liedje zongen te maken hebben, daar moet je als supporter alleen maar blij mee zijn lijkt mij.

 12. Tjonge

  Dat van Schaik het opneemt voor de echte fans, juich ik inderdaad toe. En ik verwijt de KNVB in dit verhaal ook het nodige, want die fijne aanhang uit Ammedam, mag die gewone Utrecht-fans al seizoenenlang uitmaken voor k*nker Utrecht, mag ook ongestraft “Joden, Joden” roepen, mag ongestraft Israëlische vlaggen mee de stadions innemen etc etc etc. Daar hoor ik Ajax, de KNVB en het CIDI nooit over. Dus gelijke monniken, gelijke kappen wat mij betreft. En ik zeg ook niet dat de KNVB op basis van de uitzending bij FOX tot actie is overgegeaan. Daarnaast blijf ik erbij dat ik ook een fors deel van de aanhang op de Bunnikside zich ook al jaren schuldig maakt aan kwetsende spreekkoren, dat kan zelfs jij moeilijk ontkennen.

 13. Nico van Sloten

  @Tsjonge
  Het commentaar tijdens de wedstrijd van FOX ging over andere spreekkoren. En het is nagenoeg altijd een minderheid (helaas) die de liedjes vanaf de Bunnikside zingen, ook bij de positieve liederen zijn het honderden mensen op de BS die zingen. Veel plezier op de cityside.

 14. Tjonge

  Dus omdat er ook positieve liedjes op de Bunnikside gezongen worden mag ik niks zeggen over de kwetsende liedjes? Ik heb nooit op de Bunnikside gestaan, juist vanwege de teksten die daar met enige regelmaat gebezigd worden. Het is misschien raar voor jou Nico dat gewone fans (en dat zijn er vele duizennden) al jarenlang balen van juist die kwetsende liedjes, omdat hun club daarmee negatieve aandacht krijgt.

 15. Herman

  Wat is deze club ziek geen woord over het onaanvaardbare kreten

 16. Rcp030

  @Herman

  Niet zomaar wat roepen hè. Duic plaatst weer eens 1 kant van het vehaal. Hier een link naar wat de club er allemaal aan probeert te doen
  http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/fcutrecht/24328900/__Fans_Utrecht_in_Westerbork__.html

 17. Trots op mijn cluppie

  DUIC en de FC….daar zit al jaren veel oud zeer!
  Zie de analfabete column schrijver die al jaren zijn frustraties mag neer kalken, en een mede redacteur van DUIC die via TS zich omhoog probeerde te wringen.

  Verder heeft van Schaik volkomen gelijk, de club wordt buiten de straffen ook nog eens gestraft voor 5500 lege stoeltjes x 25 euro. Uitvak een jaartje opvullen met FC supporters en de Joodse organisaties tussen de F side en vak 410 zetten met Gijs de Jong namens de KNVB als side kick. Denk je dat ze optreden tegen de F side en vak 410?, natuurlijk niet….klasse justitie.

  Waar was de KNVB in de zaak Vorm-Swansea-FCU? de Fc is schandalig behandeld en miljoenen mis gelopen, ondertussen kan Swansea ongegeneerd blijven shoppen in Nederland. dus…alleen bij dit soort zaken loopt de KNVB en Frits Barend voorop. Prachtig interview van TD Marco Boogers deze week in de VI over de KNVB, aanrader!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).