‘FC Utrecht-supporters gewond bij voetbalrellen in Frankrijk’ | De Utrechtse Internet Courant ‘FC Utrecht-supporters gewond bij voetbalrellen in Frankrijk’ | De Utrechtse Internet Courant

‘FC Utrecht-supporters gewond bij voetbalrellen in Frankrijk’

‘FC Utrecht-supporters gewond bij voetbalrellen in Frankrijk’
Still uit de YouTube-video.
Supporters van FC Utrecht zijn mogelijk betrokken bij een grote vechtpartij in de Noord-Franse stad Sedan. Bij die ongeregeldheden zijn volgens Franse media zes gewonden gevallen, onder wie een zwaargewonde.

Supporters van FC Utrecht zijn mogelijk betrokken bij een grote vechtpartij in de Noord-Franse stad Sedan. Bij die ongeregeldheden zijn volgens Franse media zes gewonden gevallen, onder wie een zwaargewonde.

De lokale voetbalclub van Sedan speelde zaterdag om 18.00 uur tegen Bastia uit Corsica. In de media is te lezen dat de politie veel veiligheidsmaatregelen had genomen. Toch kon niet worden voorkomen dat rond 13.30 uur twee groepen supporters met elkaar op de vuist gingen.

In een filmpje dat verscheen op YouTube is te zien dat het er hard aan toe gaat. De confrontatie tussen de twee groepen vindt plaats in een smalle straat. Er is vooral te zien dat er over en weer er spullen worden gegooid.

Honderd

Een woordvoerder van de Franse autoriteiten zegt dat honderd Nederlanders een groep van zo’n vijftig Bastia-supporters aanviel. De Nederlanders zouden alleen maar zijn gekomen om te vechten. In Franse media is te lezen dat het om supporters van FC Utrecht gaat. Er zijn tot dusver geen arrestaties verricht. De politie is bezig met het onderzoek.

De slachtoffers zijn allemaal tussen de 20 en 40 jaar oud. Volgens de Franse autoriteiten zijn de meeste gewonden aan de Nederlandse zijde gevallen. Ze zijn met een ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht.

Bekijk hieronder de video van de ongeregeldheden.

12 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  “Supporters”

 2. Herman

  Dit is nauwelijks vechten, er worden alleen maar wat spullen uitgewisseld.

 3. Marko

  “FC Utrecht-supporters gewond” klinkt alsof het om slachtoffers van ongeluk oid gaat. Terwijl het om gewelddadig uitschot gaat waarvoor je je schaamt dat ze uit dezelfde stad komen.

 4. Kok

  ………..Sport verbroedert!!

 5. Lombokker

  Mettez lui dans le cachot, et jette la clef, s’il vous plait.

 6. Marc

  You will never understand if you are not one of us

 7. Gregor

  Wie is wie? Hoop zwart, weinig rood-wit.

 8. Gerard Brugmans

  Onlangs riepen FC Utrecht fans nog hier op DUIC nog verongelijkt dat het best wel meevalt met de ongeregeldheden. Dat was toen in verband met de aanstaande wedstrijden tegen Ajax, u weet wel, die wedstrijden die de autoriteiten niet ‘s avonds willen laten plaatsvinden vanwege het grote risico op rellen. Het lijkt me logisch en zeer verstandig om FC Utrecht wedstrijden nu voorlopig gewoon maar helemaal zonder publiek te laten spelen. De politie in deze stad heeft wel iets beters te doen dan zich bezig te moeten houden met die lastige kleuters!

 9. BW

  @Marc
  I will never be one of you, because I don’t understand.

 10. Koel Hoofd

  Ze zijn dus in elkaar geslagen door de Fransen.
  Eigen schuld dikke bult.

 11. Rij 7 Stoel 13

  Gerard komt even zijn gelijk halen. Waarom denk je dat dit soort mensen in Frankrijk gaan rellen? Omdat je in Nederland niet eens meer in de buurt komt van uitsupporters bij een wedstrijd om maar niet te spreken over de camera’s die alles vastleggen. De Nederlandse overheid heeft na 20 jaar prutsen het voetbalgeweld behoorlijk onder controle.

  En laten we de snelwegen ook maar sluiten, de politie heeft wel wat beters te doen dan op kleuterachtige wegbestuurders te letten volgens Gerards logica.

 12. W

  Lekker ff ontspannen in Frankrijk

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).