Feest in de stad tijdens tweede editie Utrecht Canal Pride | De Utrechtse Internet Courant Feest in de stad tijdens tweede editie Utrecht Canal Pride | De Utrechtse Internet Courant

Feest in de stad tijdens tweede editie Utrecht Canal Pride

Feest in de stad tijdens tweede editie Utrecht Canal Pride
Foto's: Bas van Setten
Duizenden toeschouwers zagen vandaag ruim veertig boten met daarop de meest kleurrijke mensen over de Oudegracht varen. De tweede editie van de Utrecht Canal Pride is een feit.

Duizenden toeschouwers zagen vandaag ruim veertig boten met daarop de meest kleurrijke mensen over de Oudegracht varen. De tweede editie van de Utrecht Canal Pride is een feit.

De organisaties die deel uitmaakten van de vloot hebben zich het hele jaar ingezet voor de LHBTI-gemeenschap. Zo was er onder andere een boot van de politie, Café Kalff, Body Talk, de gemeente Utrecht, de Universiteit Utrecht, het UWV en verschillende schepen van het COC, een belangorganisatie van LHBTI’s. In totaal voeren er meer dan veertig boten mee in de kleurrijke optocht.

Fotoverslag

9 Reacties

Reageren
 1. Jasper

  En wat boften we met ‘t weer! Tot volgend jaar.

 2. Yoshua

  Geweldig genoten voor de tweede keer en leerzaam voor de kinderen.
  Onze twee buurmannen, meester Arno van school en tante Suzanne die al 29 jaar met Meike samen is, zijn saaie huisje boompje beestje gay’s.
  Op deze manier leren kinderen tenminste kennismaken met de echte LHBT scene en niet dat het saaie normale mensen zijn, maar paradijsvogels.
  Maar ja, heden morgen hebben Raymond en Michael een ontbijt op bed gehad inclusief Vaderdag cadeau van onze kinderen.
  Die zien Raymond en Michael als back-up vaders en niet als de mensen van de boot.
  Derde editie is gewenst.

 3. BW

  @Yoshua
  Ik meende me te herinneren dat jij eerder al eens iets over de canal pride hebt gezegd en ja hoor, zie de link hieronder. Gelukkig heb je je mening inmiddels wat bijgesteld, voortschrijdend inzicht zullen we maar zeggen…

  https://www.duic.nl/algemeen/het-jaar-van-robbert-kalff-eigenlijk-het-bizar-dat-een-pride-nodig-deze-tijd/

 4. Niels

  Wat een gezellig en geslaagd feest was dit. Ontzettend van genoten.

 5. Ben

  Beste H.
  Is dit sarcasme om christenen op hun plek te zetten, of zeg je dat jou GOD niet perfect is in zijn schepping? Bid vooral voor jezelf en spreek niet voor god.
  Sjalom, Ben

 6. Piet

  Beste H.,
  Pijnlijk om te lezen hoe jij als christen zo op anderen neerkijkt.
  In Gods ogen is iedereen gelijk. God is liefde.

 7. Cees

  Mooi gezegd, Ben

 8. BW

  @Ben
  Ik vermoed eigenlijk sarcasme. Een orthodoxe christen gaat op zondag uberhaupt niet op internet, laat staan om foto’s van een gay pride te bekijken en in wat vrijzinniger kringen komen dit soort opvattingen bij mijn weten al heel lang niet meer voor.

 9. Fred

  Ik gun ieder zijn feestje, maar laat het exhibitionisme aan mij voorbij gaan, net als andere exotische uitingen. Lijkt me meer iets voor lobbyclubjes enzo.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).