Feest in Lombok: Marokkaanse Utrechters vieren WK-ticket Marokko - De Utrechtse Internet Courant Feest in Lombok: Marokkaanse Utrechters vieren WK-ticket Marokko - De Utrechtse Internet Courant

Feest in Lombok: Marokkaanse Utrechters vieren WK-ticket Marokko

Feest in Lombok: Marokkaanse Utrechters vieren WK-ticket Marokko
Foto: @JessvanSpengen / Twitter.
Even voor half negen ‘s avonds was het duidelijk: Het voetbalelftal van Marokko plaatst zich voor het eerst in 20 jaar voor het WK. 

Even voor half negen ‘s avonds was het duidelijk: Het voetbalelftal van Marokko plaatst zich voor het eerst in 20 jaar voor het WK. 

De vreugde onder Marokkaanse Nederlanders was dan ook groot. In Lombok gingen fans massaal de straat op. Op de Kanaalstraat en op het Moskeeplein wordt getoeterd, gedanst, gezongen en er wordt vuurwerk afgestoken. Het feestgedruis beperkt zich niet alleen tot Lombok: ook op de Amsterdamsestraatweg werd er getoeterd en hingen fans uit de ramen van de auto’s. Op Twitter zijn meerdere foto’s en filmpjes van feestende fans te zien.

De politie houdt in Lombok verkeer uit het westen tegen.

Het Marokkaanse team won vanavond in Abidjan met 2-0 van Ivoorkust, waardoor het team zichzelf een ticket naar het WK in de zomer van 2018 heeft bezorgd.

Op de Amsterdamsestraatweg werden ook spontane parades gehouden:

14 Reacties

Reageren
 1. Peer

  Dat je denkt: oh ik ben zo blij, ik spring in mijn auto en ga een uurtje toeteren…

 2. Peer

  Maar vooruit: ik ben blij voor hen!

 3. Geert

  Nou….iedereen weet weer waar het hart ligt van onze “Nederlanders”

  Politiek Links…..nog niet overtuigd?

 4. Lombokker2

  En geen woord over de ongeregeldheden die er plaatsvonden, gooien van stokken, stenen en flessen naar omstanders en de politie. Bewoners die de wijk niet meer inkonden. Waarom wordt dat achterwege gehouden?

 5. lezer

  we wonen in Nederland en het uitdragen van andere vlaggen mag niet,maar ach we pamperen hier graag, politie hield zelfs verkeer tegen,fijn he ,je zal er maar moeten zijn maar als je wat erover zegt ben je gelijk racist of discrimineer je

 6. lezer

  als ik toeter zonder reden krijg ik een bon,….o ja ze hadden natuurlijk een reden!

 7. Tje

  Laat die mensen feestvieren, als het Nederlands elftal succesvol is dan gooien we ons allemaal vol met bier en staan we te lallen op straat. Ook weinig verheffend allemaal. We zijn een stelletjes zeikerds geworden in Nederland, die anderen niets meer gunnen. En slopen, agenten bekogelen is nooit goed te keuren. Daders van die ongein moeten gewoon bestraft worden.

 8. Peter R

  Vuurwerk afsteken, claxonneren, door rood rijden, het was geen verheffende vertoning.

 9. Angelique

  Wat een eenzijdig artikel.
  Ik heb het heel anders ervaren…

 10. Johnny

  Wat is je punt Geert? Mij boeit voetbal (Marokkaans, Japans, Nederlands) niks en als je mijn hart in twijfel wil trekken, ga je gang.

 11. Joris

  Gefeliciteerd!
  Doet me denken aan al die Canadeze-Nederlanders die tijdens een WK met een Nederlands vlaggetje op hun auto rondreden door de straten van Vancouver (ikzelf ook).

 12. Tja

  Peter R. welk punt wil je maken, heb je weleens gezien hoe de Oranje-fans zich gedragen na een succes op een eindtoernooi? Doen exact hetzelfde. Beetje selectieve verontwaardiging van jou, zielig.

 13. Cico

  Als ik mijn wijk niet in kan vanwege een wielerevenement, koningsdag, bevrijdingsdag, een random voetbalwedstrijd, allemaal prima. Maar als het om Marokkanen gaat: GODNONDEJU VERSTOP JE DOCHTERS

  Nee hoor, dat is gewoon hypocriet. Ze mogen het best vieren. Ik ging in Athene met de lokale Nederlanders ook uit mijn plaat tijdens WK 2010. Jammer dat het weer half rellerig moet gaan, gezellig was het zeker niet voor buitenstaanders in Lombok.

 14. Diederik

  @Iedereen

  ‘Ze’ mogen het ook best vieren. Als ik Nederlander was in Marokko met een dubbel paspoort zou ik het ook vieren als we een keer naar een WK gingen.

  Maar je mag ook best wat zeggen over het onbesuisd afsteken van zwaar vuurwerk toch? En over het intimideren van bewoners. En het uitdagen van de politie. Of in ieder geval benoemen dat deze boys (waar zijn de vrouwen?) ietwat provocerend te werk gingen? Het was nou niet zo dat mijn vriendin en ik het gevoel hadden dat we ‘gezellig konden gaan kijken naar dit feestgedruis.’

  Het lijkt me een goed idee om komende zomer de wijk Lombok preventief af te sluiten voor ‘wk-verkeer’ als Marokko speelt. Het alternatief? Rondjes rijden kan uitstekend op industrieterrein Papendorp. Dat bovendien veel beter bereikbaar is vanuit Kanaleneiland en Overvecht. Win-win!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).