Feest omdat Utrechtse singel weer rond is wederom met een jaar uitgesteld Feest omdat Utrechtse singel weer rond is wederom met een jaar uitgesteld

Feest omdat Utrechtse singel weer rond is wederom met een jaar uitgesteld

Feest omdat Utrechtse singel weer rond is wederom met een jaar uitgesteld
Vorig jaar werd de viering klein gehouden
Sinds september vorig jaar stroomt de singel weer helemaal rond de binnenstad van Utrecht. In 2020 kon er geen groot evenement worden georganiseerd vanwege corona, maar in 2021 – precies een jaar later – zou er wel een groot feest zijn. Dat gaat dit jaar echter weer niet door.

Sinds september vorig jaar stroomt de singel weer helemaal rond de binnenstad van Utrecht. In 2020 kon er geen groot evenement worden georganiseerd vanwege corona, maar in 2021 – precies een jaar later – zou er wel een groot feest zijn. Dat gaat dit jaar echter weer niet door.

Na jaren van slopen, bouwen en graven is de Utrechtse singel sinds 12 september 2020 weer rond. Wethouder Eelco Eerenberg sprak van een historisch moment, maar vanwege de coronacrisis was er geen groot feest. De wethouder zei dat het feest in 2021 wel georganiseerd zou worden.

Dat gaat dit jaar toch niet gebeuren. De coronamaatregelen maken een groot evenement nog steeds lastig. Daarom is er besloten om het nog een jaar op te schuiven, op die manier valt het ook samen met de vieringen van 900 jaar Utrecht.

Er staat overigens wel iets op het programma voor 11 september 2021, maar de gemeente heeft nog niet bekendgemaakt wat dat is.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Steve

  Wat mis ik die weg onder HC door.
  Was heerlijk, kon je altijd ff lekker gas geven.
  Ik vind de Catharijnesingel ook mooi hoor, maar dan moeten er niet zo’n houten gedrocht inleggen thv het Willemsplantsoen.
  Ook erger ik mij dood aan die shovel op een ponton thv de Bleekstraat.
  Wanneer gaan die lelijke objecten nu eens eindelijk weg?

 2. [email protected] 🤔

  Totdat er een gemeenteraad komt die m weer wil dichtgooien,alles in het belang van de stad Utrecht.

 3. Cas

  Kunnen we van deze mislukte uitwerking van een enorme kans geen kranslegging maken? Doet meer recht aan zocher en alle andere gemiste kansen waardoor het 1 brok stedenbouwkundige ellende is geworden

 4. Utrechtvoorutrecht

  @Cas Waar héb je het over? De singel (en hele binnenstad) is prachtig!

 5. Uuutje

  @UtrechtvoorUtrecht

  Huh? Het stuk “herstelde” singel bij Hoog Catherijne wordt inmiddels overkluisd door de breedte van 3(!!!) voetbalvelden ipv een half. Je ziet daar niks van de herstelde singel. Dus het is daar behoorlijk nutteloos geweest.

  Daarnaast is het er erg lillijk

 6. UtrechtvoorUtrecht

  @Uuutje Ja, stuk bij HC is jammer maar wel een beetje noodzakelijk kwaad, ben ik bang. Ik ben het met je eens dat het wat mooier had gekund maar volgens mij is het een aantal decennia terug mis gegaan toen HC gebouwd is met het doel om pure kooplust tussen station en de stad te gooien. Ik zie het ook als een voordeel dat er nu minder ketens in het gezelligere gedeelte van de stad zitten.

  Maar als je de foto’s van vroeger (https://hetutrechtsarchief.nl/beeldmateriaal/detail/8fc7b384-ce5e-aadf-e053-4701000ae17c/media/eef13fbf-a2b5-3781-7b02-b328e8e33049?mode=detail&view=horizontal&q=weerdsingel%20rotonde&rows=1&page=2 of https://hetutrechtsarchief.nl/beeldmateriaal/detail/ddd3fa3e-65e1-5a9b-aae1-1c5bd5599eca/media/96c4d75e-9c3c-da57-22b3-f42915fddddd?mode=detail&view=horizontal&q=catharijnesingel&rows=1&page=633) bekijkt, is het zeker een verbetering.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).