Vlag hangt uit op Utrechts St-Gregorius College want Howick en Lili mogen blijven | De Utrechtse Internet Courant Vlag hangt uit op Utrechts St-Gregorius College want Howick en Lili mogen blijven | De Utrechtse Internet Courant

Vlag hangt uit op Utrechts St-Gregorius College want Howick en Lili mogen blijven

Vlag hangt uit op Utrechts St-Gregorius College want Howick en Lili mogen blijven
Een van de locaties van het St-Gregorius College in Utrecht
Op het St-Gregorius College in Utrecht hangt de vlag uit want de Armeense leerling Howick en zijn zusje Lili mogen in Nederland blijven. Na weken van onzekerheid gebruikte staatssecretaris Mark Harbers zijn bevoegdheid om toch te besluiten dat de twee in Nederland mogen blijven.

Op het St-Gregorius College in Utrecht hangt de vlag uit want de Armeense leerling Howick en zijn zusje Lili mogen in Nederland blijven. Na weken van onzekerheid gebruikte staatssecretaris Mark Harbers zijn bevoegdheid om toch te besluiten dat de twee in Nederland mogen blijven.

De kinderen van 12 en 13 dreigden uitgezet te worden naar Armenië omdat ze geen recht hadden op asiel. Ze woonden echter al tien jaar in Nederland. De afgelopen weken is er veel discussie en protest geweest over de uitzetting van de kinderen. Ook de rechter is meermaals gevraagd om een uitspraak te doen over de zaak; de kinderen mochten uitgezet worden.

Op het allerlaatste moment besloot staatssecretaris Mark Harbers zijn bevoegdheid te gebruiken om toch een uitzondering te maken. De kinderen uit Amersfoort mogen zodoende toch in Nederland blijven.

Howick gaat naar school op het St-Gregorius College in Utrecht. Eerder startte de onderwijsinstelling al een petitie om de kinderen in Nederland te houden. Over Howick zei de schoolleiding toen: “We kennen hem als een zeer gedreven en gemotiveerde leerling die in een korte tijd zijn draai heeft kunnen vinden bij ons op school. Wij als school willen graag voor Howick en Lili dat ze samen met hun moeder een bestaan opbouwen in Nederland.”

Maandag gaat de vlag dan ook uit en heerst er een feestelijke stemming op school.

8 Reacties

Reageren
 1. w

  ik gun het ze van harte maar ik gun diegenen in dezelfde situatie hetzelfde, alleen hebben die niet de middelen en toegang om een zelfde mediahype te genereren

 2. cas

  Toch is de gang van zaken hier heel vreemd gegaan…. Laat dit geen standaard worden voor de toekomst.

 3. JdV

  Nou moet het Gregorius wel even een baan regelen voor de moeder van de kinderen natuurlijk, en voor de rest van de familie die hier in het kader van de gezinshereniging snel naar toe komt. Want als je zo graag wil dat de kinderen blijven moet je ook je verantwoordelijkheid nemen indien je wens in vervulling gaat.

 4. Wim Vreeswijk

  Deze gang van zaken levert in ieder geval een heleboel precedenten op waardoor je nog veel meer van dit soort uitspraken gaat krijgen. Zo zijn er nog 400 kinderen in dezelfde situatie met bijbehorende ouders, dus van dat ‘stevige’ asielbeleid komt op deze wijze onder Harbers niet veel meer terecht.

 5. Benw

  Fijn voor deze kinderen, ze zijn al helemaal Nederlands, dat zie je wel eens anders, maar de rol van die moeder is vrij bijzonder. Hopelijk gaan ze nog een fijne jeugd en schooltijd tegemoet, is toch een tijd waar je altijd aan terug denkt.

 6. Luuk Upuuk

  Ze zijn helemaal nederlands is een kul argument. Er zijn heel veel Syriese kindjes , helemaal Syries, die enthoesiast hier aan de gang gaan om nederlands te leren en hier een leven op te bouwen omdat wij hun eigen land bombarderen. En dan nu de gotspe om de moeder, die nota bene wilde dat haar kinderen niet naar haar in Armenie kwamen, hier naartoe te halen ihkv gezinshereniging. Ben ik de enige die dit als een opgestoken middelvinger naar onze samenleving ervaart?

 7. woutvr

  Gefeliciteerd Gregorius, leuk dat jullie de kinderen zo goed gesteund hebben!

 8. Een mens met zorgen voor de toekomst

  Het klassieke voorbeeld, hoe je met liegen en eindeloos procederen op kosten van dit land gewoon nog een verblijfsvergunning krijgt, hoe creëer je een precedent werking,door dit soort mensen te steunen in hun gedraai en gelieg.
  De kinderen hebben hier niet om gevraagd, maar laten we wel realistisch blijven en naar de feiten kijken, hoe creëer je een rechts geluid, door dit soort ondoordachtzame beslissingen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).