Feest van Marokko-supporters in Lombok omgeslagen in ongeregeldheden Feest van Marokko-supporters in Lombok omgeslagen in ongeregeldheden

Feest van Marokko-supporters in Lombok omgeslagen in ongeregeldheden

Feest van Marokko-supporters in Lombok omgeslagen in ongeregeldheden
Wat begon als een feest eindigde in ongeregeldheden. De honderden supporters die de overwinning van het Marokkaanse nationale team aan het vieren waren in Lombok zijn door de politie van het Utrechtse Moskeeplein gedreven.

Wat begon als een feest eindigde in ongeregeldheden. De honderden supporters die de overwinning van het Marokkaanse nationale team aan het vieren waren in Lombok zijn door de politie van het Utrechtse Moskeeplein gedreven.

“Rond het Moskeeplein ontstond door vernielingen, gooien van zwaar vuurwerk en agressie tegen de politie, een gevaarlijke situatie en daarom is Mobiele Eenheid ingezet” schrijft de politie op sociale media.

Het Moskeeplein is inmiddels zo goed als leeg. In de straten daaromheen vindt momenteel een kat-en-muisspel plaats tussen agenten en jongeren. Mensen die zich hadden verschanst in een horecazaken langs de Kanaalstraat zijn door de politie naar buiten gehaald.

Of er verdachten zijn gearresteerd is op dit moment nog niet duidelijk.

Tekst loopt door onder afbeelding

Wedstrijd

Marokko wist aan het eind van de eerste helft een doelpunt te maken. In de tweede helft trok Portugal alles uit de kast om op een gelijkspel te komen, maar dat lukte niet. Marokko is het eerste Afrikaanse land dat in de halve finale van een WK-voetbal weet te komen.

Gekoppelde berichten

32 Reacties

Reageren
 1. PvC

  Toch jammer. Ik was juist zo trots dat ‘ons staedtsjie’ zich zo goed kon gedragen de eerdere keren. Het mocht helaas niet zo blijven.

 2. Bill

  Goh, je verwacht het niet… Hoe typisch dat dit niet bij een WK-wedstrijd van Nederland gebeurt.

 3. Sjaak

  Inmiddels 22 uur en die mafkezen rijden nog steeds toeterend rond in hun audi/golf/polo…. Manmanman

 4. Bill

  En sluit dat Moskeeplein af tijdens de volgende wedstrijd van Marokko, heb je nergens meer last van. Dijksma, toon leiderschap!

 5. Exces

  Ik gun het Marrokkaans elftal en de Marrokkaanse Nederlanders een succesvol WK en hoop dat ze winnen, maar de afgelopen wedstrijden legt ook een probleem bloot dat al decennia bestaat en waardoor Wilders (flutpoliticus) relatief veel aanhang heeft>>>> Marrokkaans-Nederlandse of Nederlands-Marrokkaanse tuigjongeren met een hekel aan hun eerste of tweede land en niet gevoelig voor opvoeding en anti-autoriteit.

  In de eerste plaats moeten ze uit hun eigen gemeenschap geweerd en gekicked worden en moet er nu eens iets gebeuren. Vergeet niet dat dit de recruteringsjongeren van Taghi en consorten zijn. En de jongens zelf zo’n hekel aan zichzelf en het westen krijgen (want de schuld buiten jezelf zoeken en het is de schuld van het westen dat zij gevoelig zijn voor de verlokkingen)dat ze gevoelig zijn voor radicalisering. Tijd voor actie; harde en zachte actie.

 6. Berk

  Het wordt tijd dat de staat eens echt ingrijpt. Dat het een keer uit de hand loopt ok. Maar laat het nu niet nog een keer gebeuren. Trek een grens.

 7. jan

  Het is toch jammer dat die gasten zich niet weten te gedragen. Dan krijgt iets moois altijd een nasmaak

 8. Zootje ongeregeld

  Ik denk dat het zo langzamerhand tijd wordt voor uitschakeling. Deze (opnieuw) ongeregeldheden slaan namelijk echt helemaal nergens op.

 9. Erin

  Lekker slim om alle vooroordelen die er leven tegenover je eigen groep, nog een keer te bevestigen door te gaan rellen en je eigen wijk te gaan slopen. Overduidelijk dat dit wel degelijk een dingetje is wat aan de groep als geheel kan worden gerelateerd aangezien ze dit zelfde gedrag vertonen in andere landen. Diep diep triest

 10. Paul

  En dan hoor je Marrokaanse ex voetballers het allemaal goed praten, een Azarkan die gelijk de racisme kaart trekt, de Utrechtse partij Denk die nu in ene muisstil is…kom op mensen, dit is toch een vervolg van wat we bijna dagelijks meemaken in Nederland!

  Ook in de media/ talkshows hypocriet praten. Als het boeren of Nederlandse voetbalsupporters zijn gaat iedereen los, nu houdt op de tv iedereen zijn mond op Jack van Gelder en Johan Derksen na.

  We zijn een laf land geworden en zolang de Marrokaanse gemeenschap zelf zich niet reinigt word het alleen maar erger!

 11. Realist

  @Exces. Daar waar links dit soort maatschappelijke problemen verdoezeld benoemd Wilders ze wel. Zetelwinst voor de de PVV is een logisch gevolg op een falend beleid en steeds meer woke wordend links.

 12. Wim

  Wat zou er gebeurd zijn als de finale Oranje -Marocco was geworden en zij verloren hadden.

 13. Lombokker

  Je kunt het ook van een positieve kant bekijken: er is zoveel vuurwerk verstookt dat er de komende twee á drie maanden geen plofkraken gepleegd kunnen worden.

 14. Peter

  Als nu ook nog Marokko wordt uitgeschakeld, is het afgelopen met het “feest”.

 15. Claire Obscur

  Kan niet Berk. In Rotterdam waren ze het ook helemaal kwijt tijdens die Coronarellen weet je nog? De maar hele kleine groep welke het voor de rest verpest was ook hier tóch even wat groter. Wat je zaait zal je ook moeten oogsten en Nederland oogst al decennia lang de wrange vruchten van het wegkijkbeleid. Hou vol.

 16. Paul

  Het racisme viert hier weer eens volop hoogtij. Wij Nederlanders zijn kort van memorie als het ons zo uitkomt. De rellen die plaatsvonden wanneer Ajax, Feijenoord, Utrecht of bij een andere club wonnen of juist niet wonnen, en er dus enige tientallen supporters gearresteerd werden zijn we allang weer vergeten, want het betrof voornamelijk blanke Nederlandse clubsupporters. Terug naar de orde van de dag. Nu het in Utrecht enige tientallen Marokkanen betreft die rotzooi trappen is het ineens andere koek. Het ligt aan de Marokkanen. Dat de feestvreugde zo massaal in heel Europa plaatsvindt, o.a. 20.000 man in Parijs, zegt m.i. meer over ons, westerlingen, dan over de voormalige Magreb-bewoners. Ook ik stoor me enorm aan het massale getoeter en het vuurwerkwerk, maar ik snap het wel degelijk.

 17. klojos

  ook in parijs antwerpen en brussel is de integratie mislukt https://www.express.co.uk/news/world/1708024/Morocco-fans-clash-with-Paris-riot-police-after-World-Cup-win-as-France-in-flames

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/12/10/marokko-match/

 18. Koel Hoofd

  Marokko heeft al gewonnen van: Belgie, Spanje en Portugal.
  Waar waren rellen na de wedstrijden? Belgie, Spanje, Frankrijk en Nederland
  Maar niet in Portugal, dwz, kon er zo snel niets over vinden.
  Nu staat Frankrijk als volgende op het lijstje.
  Frankrijk, wat een lange en behoorlijk onfrisse geschiedenis heeft met de Maghreb en Maghrebins.
  Al die Lombokklagers, wees maar heel blij dat jullie niet in de Banlieus wonen…

 19. Realist

  En @Paul maakt hem, gefeliciteerd, het r-woord is gevallen. Zo moe van deze duiktheorie.

 20. Klose

  @ realist

  Paul is wel de enige die gelijk heeft.

  (Voetbal)-tuig blijft tuig. Maakt niet uit waar ze vandaan komen. Dat is nu het probleem benoemen.

  En er is een probleem qua houding en gedrag qua Marrokkaans Nederlandse jongens van tussen de 12 en 35. Net als dat er een agressieprobleem is bij hoolligans van Nederlandse voetbalclubs. Coronawappies. Rechts extremistisch tuig. Boerenprotesteerders die zich afficheren met Farmers Defense Force. Gemeenschappelijke deler? Testeronbommen van tussen de 12 en 35 jaar. Jonge jongens hoofdzakelijk. Dat is nu een problemen benoemen. Zitten weinig vrouwen tussen iig.

  Weet je wat pas echt een maatschappelijk probleem is trouwens?

  Al die jonge jongeren (tientallen) die zich ieder weekend ‘s nachts te pletter rijden in auto’s op hoofdzakelijk het platteland, onder invloed van drank en/ of drugs.

 21. JdV

  @klose: leugens. Niks meer en minder dan dat. Tientallen jongeren die zich elk weekend te pletter rijden. Ongelofelijke leugens zelfs. 175 doden onder autogebruikers in 2021. Iets meer dan 3 per week. Inclusief alle andere mogelijke slachtoffers in auto’s. Niks tientallen jongeren die zich elk weekend te pletter rijden.

 22. Bart van Dam

  @klose. Nee ik geloof dat Paul niet gelijk heeft en vooral verkeerde vergelijkingen maakt. Er zijn inderdaad met grote regelmaat supportersrellen, maar hierbij praten we dan wel over clubvoetbal, waarbij 2 supportersgroepen tegenover elkaar staan en de confrontatie aangaan. Dit escaleert vaak verder (regelmatig omdat de politie deze confrontatie voorkomt) tot rellen tegen politie. Zelden is het geweld tegen anderen zoals winkels, huurauto’s, etc. Sterker nog, veel van deze confrontaties worden op afgelegen plekken gehouden.. Daarnaast zien we bij deze vorm van supportersgeweld excessief gebruik van alcohol en drugs. Bij het vieren van de overwinningen op het WK gaat het om feesten wat snel omslaat in rellen, hier is geen tegenpartij bij betrokken. Ook is het gebruik van alcohol nihil.

 23. Jozias

  @ Bart van Dam

  Je beschrijft alleen dat de uitingsvorm anders is. Het blijft voetbalgerelateerd geweld gepleegd door jonge testoronbommetjes. Voetbal wordt misbruikt voor al aanwezige agressie (reeds in de persoon aanwezig). Dat kan dus in verschillende verschijningsvormen plaats vinden. Overigens echt niet beperkt tot clubvoetbal. Wel eens bij een wedstr8ijd van het Engels team geweest? Euro 2000 Charlerois> daar kunnen ze je eens wat vertellen. Precies hetzelfde gedrag als dat je nu bij Marrokko ziet, alleen dan bij een deel van Engelse aanhang maal 100. Ik weet niet of het nu met of zonder alcohol en drugs “beter” is hoor.

 24. Sharon

  Van vuurwerk wil politiebond ACP niet meer spreken. „Daar moeten we echt vanaf”, zegt woordvoerder Maarten Brink resoluut. „Het zijn ronduit explosieven. Agenten zijn bang, om gewond te raken, om gehoorschade op te lopen. De druk is enorm. Het zou mooi zijn als burgemeesters zich wat vaker openlijk uitspreken om steun aan de politie te betuigen. Zij zijn namelijk ook verantwoordelijk voor de mensen die in de gevaarlijke gebieden aan het werk moeten.”

 25. vak K

  @ Paul

  Heb je in Kanaleneiland, Overvecht, Hoograven of Lombok gewoond? Ik weet het antwoord al…nee!

  Deze reljeugd kan je niet vergelijken met hooligans die een paar x per jaar rellen veroorzaken. Dit zit in het DNA vd Marrokaanse jeugd, schijt aan de Westerse normen en waarden! Gewoon de racisme kaart trekken en clowns als Paul, Azarkan, Halsema praten het weer goed.

  We zitten mede daardoor met een megaprobleem in Nederland …word wakker!

 26. Realist

  @Klose. De term racisme wordt hier gebruikt om de discussie plat te slaan. Vervolgens ga je allerlei groepen stigmatiseren om de aandacht af te leiden van het maatschappelijke probleem waar het in dit item over gaat. Wonderlijk, temeer omdat je het zelf kennelijk vreselijk vindt dat er groepen gestigmatiseerd worden…

 27. passalacqua

  en ondanks alle mooipraterij en wegkijkers gaat t morgen als ze verliezen van Frankrijk weer volledig uit de hand lopen!

 28. Le coq sportif

  Ik ben het wel met Paul eens. Als je wel eens bij huldiging van ajax bent geweest, weet je dat ‘autochtone’ Nederlanders dit soort grappen ook uithalen. Ik proef uit sommigen reacties en bij mezelf echter ook een soort ongemak met het feit dat deze feestvierders waarschijnlijk grotendeels in Nederland zijn geboren maar toch blijkbaar liever met een Marokkaanse vlag zwaaien dan met de Nederlandse. Dat ongemak als racisme benoemen vind ik echter te ver gaan, want er spreekt een terechte zorg en misschien ook angst uit.

 29. Klose

  @Realist

  Misschien moet je even terug naar groep 3, want je bent gezakt voor begrijpend lezen op dat niveau.

 30. Uuuutje

  @ Vak K

  Maak je je ook zo druk om het gedrag van je mede FCU-hoolies?

  Nee, want dat bagatelliseer je week in en week uit.

  Misschien eerst even de hypocrisie-sticker van je voorhoofd trekken voor je over anderen oordeelt.

  En ja, er is een probleem met marrokkaanse reljeugd. Klopt. Maakt nog steeds dat jij wel erg selectief reaguurt.

 31. Koel Hoofd

  @passalaqua
  Als ze winnen ook.

 32. vak K

  @ Uuuutje

  Niet weer het onderwerp proberen te veranderen, Azarkan zal trots op je zijn.

  Die gasten gaan het nooit leren, de eigen gemeenschap doet niets op een paar brave huisvaders na en types als jij hebben blijkbaar nog steeds niet in de gaten wat er vooral in de grote steden speelt.

  Tip voor je….loop een middag door Kanaleneiland of Overvecht en kijk zo’n joggie even aan…kijk wat er gebeurt!

  P.S. de voetbalclubs hebben het veel beter voor elkaar…stadionverboden, boetes etc

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).