Feestelijke start bouw Uithoflijn | De Utrechtse Internet Courant Feestelijke start bouw Uithoflijn | De Utrechtse Internet Courant

Feestelijke start bouw Uithoflijn

Feestelijke start bouw Uithoflijn
De bouw van de Uithoflijn is vandaag gestart. Wethouder Lot van Hooijdonk en gedeputeerde Verbeek-Nijhof markeerden het moment. In 2018 moeten de eerste trams vanaf Utrecht Centraal naar de Uithof rijden.

De bouw van de Uithoflijn is vandaag gestart. Wethouder Lot van Hooijdonk en gedeputeerde Verbeek-Nijhof markeerden het moment. In 2018 moeten de eerste trams vanaf Utrecht Centraal naar de Uithof rijden.

Half juni start de aanleg van de sporen van de Uithoflijn. De symbolische starthandeling was op het werkterrein Uithoflijn aan de Uppsalalaan.

Met een druk op de knop zorgden ze ervoor dat de eerste bouten van de proef-spoorstaven werden aangedraaid. De eerste sporen waar vanaf medio 2018 de Uithoflijn overheen rijdt, worden aangelegd langs de Laan van Maarschalkerweerd – tussen Koningsweg en Herculesbrug -, op het toekomstige opstelterrein voor 16 tramstellen achter P+R De Uithof en langs de Weg tot de Wetenschap.

6 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Waarschijnlijk had Lot zin in een gratis borrel en bitterbal en hebben haar ambtenaren toen bedacht dat dit wel eens de officiele start kon zijn. Dat ze al jaren aan het bouwen zijn, maakt niet uit.
  Zolang Lotje ergens rondzwerft kan ze geen rare plannen bedenken in het stadshuis..

 2. jasper

  Lekker zeiken op internet hè, Herman ? Goed bezig jongen.

 3. Hannah

  He @Herman, ga eens ff lekker een biertje drinken op een terras ipv doelloos rond te hangen op duic..?

 4. Utrechter

  Jasper, ga eens het nieuws volgen
  In plaats van Herman dissen kan je beter meehelpen het kwaad bestrijden.
  Wat een hypocrisie van een GroenLinkser, die partij zette nota bene dit hele project op losse schroeven vanwege het tegen willen houden van de verbetering van de A27. En nu mooie sier ermee maken…

 5. Kees Truijens

  Herman, het was onze minister van Verkeer die de twee projecten bij wijze van chantage aan elkaar koppelde, niet mevrouw van Hooijdonk.

 6. Jacobson

  Leuke dingen gedaan dit weekend, mooi weer tenslotte. Nog even op Duic het nieuws volgen. En dan was maar goed ook!
  Er blijkt in Utrecht een strijd tegen Het Kwaad gaande. Dat wist ik nog niet.
  Ik ben een beetje in verwarring. De ene keer is De wethouder van haar eigen naam getikt, de volgende keer blijkt ze opeens Het Kwaad te belichamen! Misschien kunnen Jasper en Utrechter eens een diepgravend en goed gefundeerd artikel hierover afscheiden, zodat minder goed ingevoerde burgers van de ernst van de situatie op de hoogte worden gebracht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).