Feestgangers IBB slaan op de vlucht na aankomst politie Utrecht Feestgangers IBB slaan op de vlucht na aankomst politie Utrecht

Feestgangers IBB slaan op de vlucht na aankomst politie Utrecht

Feestgangers IBB slaan op de vlucht na aankomst politie Utrecht
Tientallen jongeren hebben woensdagavond een feestje gevierd in de buitenlucht bij de Ina Boudier-Bakkerlaan in Utrecht. Lang heeft het feestje overigens niet geduurd, na ruim een halfuur kwam de politie en sloegen de feestgangers op de vlucht.

Tientallen jongeren hebben woensdagavond een feestje gevierd in de buitenlucht bij de Ina Boudier-Bakkerlaan in Utrecht. Lang heeft het feestje overigens niet geduurd, na ruim een halfuur kwam de politie en sloegen de feestgangers op de vlucht.

Het zonnige weer liet veel Utrechters eropuit trekken. De parken zaten vol – ook daar moest de politie optreden – en ook bij het studentencomplex IBB verzamelden zich tientallen mensen. Iemand had speakers aangezet en er werd gedanst.

Op videobeelden die gedeeld worden via sociale media, maar ook te zien zijn op Dumpert, is te zien dat de politie het feestje komt verstoren, waarop de aanwezige feestgangers op de vlucht slaan.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
  1. Lombokker

    Asociaal, hufterig en egoïstisch. Bovendien hebben ze er ook zichzelf mee, want nu moet de universiteit nog langer dichtblijven.

  2. HArry

    Zo krijgt de politie natuurlijk nooit het morele overwicht om beter betaald te worden. Vind het optreden van de politie de laatste tijd bij demonstraties sowieso een grote aanfluiting.

  3. Zacht gekookt ei

    Wat een watjes, als je het lef hebt om te feesten en schijt te hebben aan regels, wees dan ook zo groot om te blijven staan en het gesprek aan te gaan waarom je dit doet.
    Weer een bewijs dat de studenten van nu (de leiders van straks) slappe hap is.

  4. Bernhard

    Mensen willen weer mens zijn. Getuige ook deze jongeren, die samen van het mooie weer hebben genoten. Wat als zich straks een ander, veel dodelijker virus aandient? Weer het land een jaar op slot? Stop dit onhoudbare angstbeleid. Ziekte en dood zijn een wezenlijk onderdeel van het bestaan, en ouderen en zwakkeren gaan helaas als eerste.

  5. Rob

    Oh oh! Wat een helden .

  6. Nina

    @Bernhard

    Deze reactie geef je na een jaar lang uitleg van onze minister president waarom de maatregelen helaas nodig zijn….

    Reactie op het artikel:
    Gelukkig hebben de meeste mensen wèl zelfbeheersing. Wat een armoe.

  7. W.

    @Zacht gekookt ei: verwachten dat mensen vrijwillig een bekeuring gaan incasseren is net zo kortzichtig als het asociale gedrag van deze studenten

  8. Claudia

    Stumpers. Blijf dan ook staan met je stoere gedrag.

  9. Zacht gekookt ei

    @W. Waar schrijf ik dat ze vrijwillig een bekeuring moeten incasseren?
    Wat ik schrijf is dat ze zo stoer moeten zijn om in gesprek te gaan. Naar ik aanneem hebben zij een waanzinnig goede reden om zich niet aan de regels te houden en een feestje te moeten organiseren. Wees dan ook zo stoer om dit te bespreken. Heb je een goed verhaal (ahum) dan zal de recht geaarde politieagent geen bekeuring uitschijven.
    Nu zijn het niets anders dan een stel watjes, wat ooit onze leiders moeten worden. Dat wordt wat als zij straks minister zijn of CEO van een groot bedrijf, lopen ze dan ook weg??

  10. Koel Hoofd

    En dat worden dan later onze artsen, advocaten, psychologen, belasting experts…
    Dat belooft wat voor de toekomst van ons landje.

  11. Jeroen

    Blijkbaar is niemand hier jong geweest. Allemaal geboren als verstandige volwassenen met groot verantwoordelijkheidsgevoel.

  12. W.

    @Zacht gekookt ei: Een goed gesprek is niet echt waar de politie voor komt als ze een illegaal feest met een grote groep studenten gaan beëindigen…

  13. Henk

    @Koel hoofd Ik hoop eigenlijk dat het politici worden en nooit meer zo’n ongefundeerde en ongrondwettelijke vrijheidsberoving aan de bevolking opleggen. Iedereen die geen risico wil nemen in het leven heeft het recht veilig thuis te gaan zitten.

  14. jan

    Goed bezig laat je niet gek maken door de politie. Gewoon elke dag een feestje bouwen.

  15. Bernhard

    @Henk: Uitstekend verwoord.

  16. Justin

    Mooi kliekje oude mannen hier die afgeven op de jeugd. Jaloers dat ze allemaal stiekem zijn. De zeeën tijd die jongeren voor zich hebben, de energie, de veerkracht, alles wat de gemiddelde reaguurder hier niet meer heeft.

  17. Koel Hoofd

    @Henk,
    De rechter heeft daar vandaag uitspraak over gedaan: het ophokken is niet ongrondwettelijk noch ongefundeerd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).