Fiets gestolen van vrouw die ingreep bij mishandeling in Utrecht; 18-jarige verdachte opgepakt Fiets gestolen van vrouw die ingreep bij mishandeling in Utrecht; 18-jarige verdachte opgepakt

Fiets gestolen van vrouw die ingreep bij mishandeling in Utrecht; 18-jarige verdachte opgepakt

Fiets gestolen van vrouw die ingreep bij mishandeling in Utrecht; 18-jarige verdachte opgepakt
Archiefbeeld Vredenburgplein. Foto: Bas van Setten
De fiets van een 27-jarige vrouw is dit weekend gestolen nadat zij besloot in te grijpen bij een mishandeling op het Vredenburgplein in Utrecht. Agenten arresteerden even later een 18-jarige verdachte.

De fiets van een 27-jarige vrouw is dit weekend gestolen nadat zij besloot in te grijpen bij een mishandeling op het Vredenburgplein in Utrecht. Agenten arresteerden even later een 18-jarige verdachte.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond 03.30 uur op het Vredenburgplein een jongeman door twee personen mishandeld. Een 27-jarige vrouw uit de gemeente Stichtse Vecht zag de mishandeling gebeuren en greep in.

Zij werd vervolgens ook geslagen door de twee daders. Op het moment dat de politie arriveerde waren de twee vechtersbazen al weggelopen richting het station. Ook de fiets van de vrouw was verdwenen.

Via cameratoezicht konden de fiets en de mogelijke dief worden opgespoord. De fiets is teruggeven aan de vrouw en de verdachte, een 18-jarige man uit Bunnik, is opgepakt.

Contact

Ook de twee mogelijke vechtersbazen werden diezelfde nacht met de hulp van getuigen opgepakt. Het gaat om een 19-jarige man uit IJsselstein en een 21-jarige man uit Nieuwegein. Zij zitten nog vast voor verhoor.

De man die in eerste instantie werd mishandeld was echter ook al vertrokken toen de agenten arriveerden. De politie zegt graag in contact te komen met dit slachtoffer.

12 Reacties

Reageren
 1. Binnenstadbewoner

  Met gevaar voor eigen lijf en leden het voor een ander opnemen …. Een heldin! En ondertussen wordt haar fiets gejat ….

  Hopelijk wordt zij goed in het zonnetje gezet.

 2. Geenstijl@Utrecht

  Blijkbaar is er weinig politie paraat in de stad Utrecht, het hoeft geen politstaat te worden, maar er mag wel eens vaart worden gemaakt met meer agenten de straat op,om waakzaam en dienstbaar te zijn.
  Dit is allemaal het resultaat van jarenlang afbraakbeleid.
  Ik hoop dat mevrouw het goed maakt,en een dikke pluim voor haar handelswijze.

 3. A3

  @Geenstijl wat zit je nou te zeiken man ze zijn toch alle 3 gepakt?

 4. WJM

  Bloemen voor die vrouw!!!

 5. Statler

  Moedige vrouw, mag inderdaad wel in het zonnetje gezet worden. Over het treurige opportunistje dat de fiets jatte zal ik het verder maar niet hebben.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 6. Koel Hoofd

  Waar is het slachtoffer?
  Kon die niet eens even blijven staan en deze moedige dame bedanken?

 7. Cico

  Die vrouw verdient de Truus van Lier medaille voor d’r moed

 8. Statler

  @Koel Hoofd heeft een punt. Misschien komt er nog een verklaring.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 9. jan

  Hulde voor de vrouw! Omstanders grijpen tegenwoordig niet meer in maar dat moet veranderen.

 10. ltrmrs

  @Koel Hoofd
  Je weet toch niet of hij dat wel of niet gedaan heeft uit het artikel? Er kan van alles aan de hand zijn waardoor iemand besluit te vertrekken, maar ik kan me best voorstellen dat hij haar heeft bedankt en erna gewoon gewoon alleen maar heel graag naar huis wilde, bijvoorbeeld. Of wie weet was z’n zieke moeder van de trap gevallen. Die jongen is zelf ook net aangevallen, een beetje empathie zou hier ook wel mogen.

 11. Wies

  Een passende straf voor deze 18-jarige zou zijn om al zijn mooie spulletjes in beslag te nemen en te vernietigen. Verder natuurlijk erg sneu voor deze dappere omstander.

 12. Rees

  Goed gedaan – deze dame

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).