Fietsbrug Oog in Al wordt vernoemd naar Dafne Schippers | De Utrechtse Internet Courant Fietsbrug Oog in Al wordt vernoemd naar Dafne Schippers | De Utrechtse Internet Courant

Fietsbrug Oog in Al wordt vernoemd naar Dafne Schippers

Fietsbrug Oog in Al wordt vernoemd naar Dafne Schippers
Atlete Dafne Schippers krijgt een eigen brug in haar woonplaats Utrecht. De nog te bouwen fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal gaat de Dafne Schippersbrug heten. Dat maakte de gemeente gisteren bekend.

Atlete Dafne Schippers krijgt een eigen brug in haar woonplaats Utrecht. De nog te bouwen fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal gaat de Dafne Schippersbrug heten. Dat maakte de gemeente gisteren bekend.

De brug verbindt een oud stadsdeel van Utrecht met de nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn. De Dafne Schippersbrug verbindt straks twee stadsdelen die van betekenis zijn voor de geboren Utrechtse. Dafne woont in Oog in Al en ging met de fiets naar school in Leidsche Rijn.

Tijdens het WK atletiek in Peking zette Dafne Schippers grootse prestaties neer, ze won goud op de 200 meter sprint en zilver op de 100 meter.  Vanuit haar trainingskamp in Zuid-Afrika laat ze weten: “Ik ben vereerd met de vernoeming van de fietsbrug. Fijn dat zoveel Utrechters trots zijn op mijn prestaties. Het voelt allemaal nog een beetje onwerkelijk en tegelijk heel bijzonder. Ik ga zelf ook zeker gebruik maken van de fietsbrug en hoop dat alle Utrechters veel fietsplezier van de nieuwe brug zullen hebben.”

Prijsvraag

Burgemeester Jan van Zanen en Dafne Schippers bij het Spoorwegmuseum voor de huldiging van Schippers halverwege oktober
Burgemeester Jan van Zanen en Dafne Schippers bij het Spoorwegmuseum voor de huldiging van Schippers halverwege oktober

Utrechters konden afgelopen maand stemmen op een selectie namen die de gemeente had samengesteld. Dat de keus op Dafne Schippers zou vallen lag in de lijn der verwachting. Van de bijna 4.000 binnengekomen stemmen, is de helft naar de Dafne Schippersbrug gegaan. Uit de motivatie van de inzenders blijkt dat veel Utrechters trots zijn op haar en haar prestaties.

De fietsbrug moet eind 2016 klaar zijn.

10 Reacties

Reageren
 1. Frank

  Wat ik niet helemaal begrijp is dat bij de prijsvraag voor de Rabobrug expliciet de beperking gold:

  “Persoon moet overleden zijn en de voornaam wordt alleen toegevoegd wanneer persoon hiermee bekend stond (uitzondering hierop zijn vorstelijke personen)”

  Een beperking die nu dus gewoon moeiteloos overboord gegooid wordt…

  Ik gun het haar van harte hoor, maar vreemd vind ik het wel.

 2. Erwin

  Dit is dan ook niet de rabo-brug maar een fietsbrug elders 🙂

 3. [email protected]

  Wat leuk voor Dafne, om zo als gewone burger/sporter geëerd te worden, een keer geen blauw bloed maar gewoon een burger van Utrecht.
  Nu hopen dat de brug ook zo snel fiets als Dafnes prestaties.

 4. Johnny

  Met alle respect voor de buitengewone prestatie van Dafne dit jaar, maar mij komt dit toch als behoorlijk prematuur over. Laat ze eerst maar eens een paar jaar laten zien dat dit niet eenmalig was en dat ze blijvend zulke bijzondere prestaties kan neerzetten.

 5. utrechtse vogel

  Fantastische sportster! Mooi mens. Van harte gegund.

 6. herman

  Deze mooie vrouw heeft zeker een bijzondere prestatie neergezet, maar zo’n grote brug naar haar vernoemen is ietwat overdreven. Naar een andere grote Utrechter, Anton geesink, die een echt super bijzondere prestatie heeft neergezet is niet meer dan eenbsuf achteraf straatje vernoemd.

 7. Paul

  Allereerst, heel mooi voor Dafne dat de brug naar haar vernoemd wordt. Dat is van harte gegund.

  Wel blijft de vraag over wat er nu gebeurd met de eerder beoogde naamgever van de brug, de grote Utrechtse componist Hendrik Andriessen, die als naamgever door de nu zittende gemeenteraad en in navolging daarvan ook door wethouder van Hooijdonk tot tweemaal toe werd afgedaan als onbekende en dus oninteressante ‘Haagse’ (!) componist, zonder dat er ook maar iemand op deze blunder aangaande een beroemd stadgenoot wees. Over deze beschamende vertoning heb ik niets meer vernomen in de berichtgeving de laatste dagen.

  De vraag is of Andriessen nu op een andere manier de hem toebedachte eer alsnog kan toekomen.

 8. Rene

  Wat een ongelooflijk dom besluit. Het is nog maar de vraag of Dafne meer is dan een eendagsvlieg. En wat gebeurt er als in de toekomst blijkt dat Dafne haar prestaties te danken heeft aan het gebruik van prestatie bevorderende middelen? Gaan we dan weer voor kapitalen de brug hernoemen? Daarnaast denk ik dat er genoeg mensen zijn die deze benoeming meer verdienen dan Dafne. Neemt uiteraard niet weg dat ik Dafne een ontzettend leuk vrouw vind en dat haar prestaties van wereldniveau zijn, maar een brug vernoemen is nog even een brug te ver (pun intended).

 9. Karel

  Ik hoop dat ze die verantwoordelijkheid aan kan. Geen doping, blijven presteren, geen uitglijders, onbesproken gedraag, etc. etc.

 10. Johan

  Dit is bizar. Sportmensen eer je als ze na een lange en bijzondere carriere deze afsluiten en nadat ze van onbesproken gedrag zijn gebleven. Haar WK afgelopen zomer was fantastisch. Maar echt, ze staat pas aan het begin van haar carriere. Niet doen dus, niet doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).