Fietsenrekken weg uit Potterstraat om meer ruimte te creëren voor voetgangers Fietsenrekken weg uit Potterstraat om meer ruimte te creëren voor voetgangers

Fietsenrekken weg uit Potterstraat om meer ruimte te creëren voor voetgangers

Fietsenrekken weg uit Potterstraat om meer ruimte te creëren voor voetgangers
De fietsenrekken in de Potterstraat worden tijdelijk verwijderd om meer ruimte te bieden aan voetgangers. Op de Neude komen tijdelijke fietsvakken aan weerszijde van de entree van de bibliotheek.

De fietsenrekken in de Potterstraat worden tijdelijk verwijderd om meer ruimte te bieden aan voetgangers. Op de Neude komen tijdelijke fietsvakken aan weerszijde van de entree van de bibliotheek.

De fietsenrekken in de Potterstraat zijn een groot knelpunt omdat er te weinig ruimte is voor voetgangers. Het voetpad wordt volgens de gemeente voor meer dan de helft in beslag genomen door volle fietsenrekken. Om voetgangers de ruimte te geven de coronamaatregelen na te leven, gaan de fietsenrekken tijdelijk weg.

Op de Neude komen tijdelijke fietsvakken aan twee kanten van de entree van de bibliotheek. Ook komen er borden die bezoekers wijzen op de bewaakte fietsenstalling op de Neude. In de Drakenburgstraat komen fietsklemmen.

22 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Nu de auto niet meer weggepest kan worden gaan we over op fietsertje pesten?

 2. Alwin

  Het fietspad is daar onnodig breed, daar kan best wat vanaf. Dan is er ruimte voor voetgangers én om fietsen te stallen.

 3. Marina

  Heel goed! Heel prettig voor de Utrechters die slecht ter been zijn, met een rollator of rolstoel door de Potterstraat moeten.
  Eindelijk!
  En natuurlijk ook qua Corona heel verstandig.

 4. Chris

  dat lijkt me een uitstekend idee!

 5. UtrechtseSjoerd

  En de geparkeerde bezorgscooters die aan de andere kant van de Potterstraat de hele stoep blokkeren is geen probleem? Lekker selectief weer van de gemeente. Burgers mogen opzouten hun fiets, maar bezorg-pizzeria’s mogen wel de stoep blijven blokkeren.

 6. Inez

  Tijdelijk? En wanneer komen ze weer terug op de Potterstraat?

 7. Marco Knol

  Zet wat mij betreft maar nietjes parallel aan de gevel. Of niks. Zoals het nu is mag wat mij betreft, ook al fietser, permanent verdwijnen.

 8. Koel Hoofd

  Hoezo tijdelijk?
  Permanent zou beter zijn.
  Voetgangers zijn OOK openbare weggebruikers!

 9. Rob H.

  Terecht. Twee fietsenkelders, vlak in de buurt.

 10. wollie

  waarom stonden er uberhaupt rekken? er is een prachtige bewaakte stalling onder Post Utrecht.

 11. Massegast

  “Je gaat het pas zien als je het door hebt. Da’s logisch hè.” Ontleend aan de Amsterdamse filosoof Johan Cruijff. En gelukkig is in Utrecht een tijdelijke oplossing meestal behoorlijk permanent. Hoewel.. de Drakenburgstraat mag het weer ontgelden.

 12. Wouter

  @Marco Knol: open of gesloten nietjes?

 13. JdV

  Veel eenvoudiger zou het zijn om straatparkeren voor fietsen gewoon helemaal te verbieden binnen de singels. Meer dan voldoende openbare stallingsplekken, en de openbare weg kan dan eindelijk weer eens gebruikt worden door mensen met een handicap, voetgangers en slechtzienden zonder continue blokkades van hordes opgestapeld blik.

 14. Herman

  Waarom tijdelijk?

 15. hans

  Zie de voetgangers op het fietspad! Dat verbiedt de Wegenverkeerswet, artikel 4, lid 1: Voetgangers gebruiken het trottoir of het voetpad.
  Handhaven!

 16. Wim

  Sluit ik me bij aan waarom tydelyk

 17. Piet

  De foto bij dit artikel zegt toch genoeg? Blijvend verwijderen!

 18. Isabelle

  Laat me raden: de tijdelijke vakken op De Neude verdwijnen, de fietsenrekken op de Potterstraat komen nooit meer terug.

 19. JdV

  @hans: helemaal eens, er moet meer worden gehandhaafd. Graag ook op fietsers die op het trottoir of voetpad fietsen.

 20. Piet

  Handhaven? Dat doet men in Utrecht kennelijk alleen als het geld oplevert.

 21. Ooginaller

  @Isabelle: ik hoop van harte met u mee. Al zal ik af en toe ook wel brommen als ik mijn rijwiel naar die kelder onder het Postkantoor moet brengen.

 22. Cico

  Dat fietspad is absoluut niet te breed, je fietst van een heuvel af en de helft wilt voorsorteren om af te slaan richting Voorstraat. Dus dan is een beetje ruimte echt noodzakelijk, zeker rond de spits.
  De fietsparkeervakken op de Voorstraat zijn trouwens het meest hinderlijk, je kan daar niet normaal over de stoep lopen en afstand houden. Hopelijk is dat verleden tijd nu de straat opnieuw wordt ingericht

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).