Fietsenstalling Jaarbeursplein in Utrecht zo lek als een mandje; wordt volgend jaar gerepareerd Fietsenstalling Jaarbeursplein in Utrecht zo lek als een mandje; wordt volgend jaar gerepareerd

Fietsenstalling Jaarbeursplein in Utrecht zo lek als een mandje; wordt volgend jaar gerepareerd

Fietsenstalling Jaarbeursplein in Utrecht zo lek als een mandje; wordt volgend jaar gerepareerd
Wie weleens in de fietsenstalling Jaarbeursplein komt weet het waarschijnlijk al, maar de stalling heeft last van lekkages. Door de wateroverlast is het normaal en veilig gebruiken van de fietsenstalling steeds lastiger aan het worden, zo meent de gemeente. Ook de elektrische installaties krijgen er kuren van. Daarom worden er herstelmaatregelen genomen.

Wie weleens in de fietsenstalling Jaarbeursplein komt weet het waarschijnlijk al, maar de stalling heeft last van lekkages. Door de wateroverlast is het normaal en veilig gebruiken van de fietsenstalling steeds lastiger aan het worden, zo meent de gemeente. Ook de elektrische installaties krijgen er kuren van. Daarom worden er herstelmaatregelen genomen.

De fietsenstalling ging in mei 2014 open en enkele maanden later verschenen al de eerste berichten van lekkages. Sindsdien blijft het probleem terugkomen. Ondertussen is er niet alleen overlast, er is ook schade ontstaan aan stalen onderdelen van de constructie. Die schade wordt steeds erger, vooralsnog heeft dit geen gevolgen voor de sterkte van het bouwwerk maar op termijn kan het wel gevolgen hebben.

Omdat de problemen steeds groter worden is er vorig jaar onderzoek gedaan naar de oorzaak. Daar is volgens de gemeente nu goed zicht op, waarmee het herstel kan gaan beginnen.

De werkzaamheden worden eerst uitgevoerd op een klein gedeelte van de trap, die als dak fungeert van de stalling, om zo te zien of het plan ook goed uitpakt. Daarna wordt de rest aangepakt, ook de schade aan de stalen constructie wordt hersteld. In 2024 moet het werk klaar zijn. De kosten zijn voor de gemeente, uit juridisch onderzoek blijkt dat er niks verhaald kan worden op de aannemer.

19 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Dat hebben onze briljante vastgoed ambtenaren dan weer fantastisch geregeld. Er kan niets worden verhaald op de aannemer, dus mag de belastingbetaler er weer voor opdraaien!

 2. Parkeerbeer

  Die stalling is een rampzalig oord, als je naar de leeftijd kijkt en vooral als je naar de beperkte functionaliteitseisen van een fietsenstalling kijkt.

  Het staat inderdaad compleet blank bij elke bui (letterlijk van de regen in de drup, als je daar aan komt gefietst) en de vloer is slim genoeg spekglad gemaakt.

  En dan die glazen klapdeuren als je omhoog gaat richting station: precies niét aan de loopkant, precies altijd half dicht staand, en altijd met gebarsten glas door ballorige passanten. Mooie kans om die wanden en deuren helemaal weg te halen misschien, immers de stalling is 24/7 open. Scheelt een hoop botsingen en ergernis.

 3. Don

  En wie heeft die aannemer zodanig gecontracteerd dat er niets op hem te verhalen is. Wie is hier verantwoordelijk voor dat het gemeentelijke tekort verder oploopt of de gemeentelijke belastingen weer verhoogd worden. Waar stop deze onkunde wanneer zegt de gemeenteraad een keer en nu is het genoeg.

 4. Lombokker

  Maar het is wel de grootste fietsenstalling ter wereld !!!
  ♪ lalalala ♫

 5. W.

  @ Lombokker.
  Neen, dat is de stalling aan de centrumkant van het spoor.

 6. Parkeerbeer

  Dat is niet deze Lombokker.

 7. JdV

  Beste inwoner. Geef geld. Dan kunnen wij een 9 jaar oude fietsenstalling die met veel bombarie is geopend geheel renoveren op uw kosten. Met vriendelijke groet. College Utrecht.

 8. Herman

  Dat krijgen ze nooit waterdicht. Water kruipt en sluipt op de meest (on) mogelijke manieren door de ingewikkelde constructie. Daarvan is grootste deel onzichtbaar….

 9. Katja

  Nou, lekker dan. Wij draaien op voor een falend beleid (de goedkoopste aannemer heeft gewonnen).Luidt het spreekwoord niet “goedkoop is duurkoop” ?

 10. Sam Spettert

  @Herman: van mij hoeft het niet waterdicht. Met een paar slim geplaatste goten ben je er ook.

 11. Koel Hoofd

  Bouwend Nederland kan sinds begin deze eeuw echt helemaal niets fatsoenlijks meer produceren.
  Balkonnen die van appartementen afbreken, parkeerdekken die inzakken, woningen waarbij geen raam open kan maar de interne luchtfilters wel ziek makend zijn, tunnels die niet functioneren, design stations vol gebreken, parkeergarages met vochtproblemen of gewoon instorten nadat ze net nieuw zijn opgeleverd, en nu ook deze grootste fietsenstalling ter wereld.

  Dit is geen politiek of ambtelijk probleem maar zeer ernstig educatie probleem wat toch echt een keer mensenlevens gaat kosten.
  Daar kunnen we Jo Ritzen (PvdA kabinetten Paars) voor bedanken want hij heeft de onderwijsvernieuwingen ingevoerd (kennis ondergeschikt gemaakt aan sociale vaardigheden) en VVD/D66 vonden dat toen heel goed voor de positie van NL in de internationale kenniseconomie…
  25 jaar later is een kwart van de 15 jarigen functioneel analfabeet, kunnen studenten niet eens meer rekenen maar doen wel braaf wat de computer zegt, en ChatGPT gaat nu ook nog voor ze denken….

  Ik pleit bij deze voor beter kennisonderwijs want kennis was ooit de grote gelijkmaker waarmee Nederland aan de top van de kenniswereld stond.
  Maar door de PvdA (en ook D66/VVD) is het tegenwoordig de grote onderscheidmaker in het grijze muizen midden waarin iedereen zijn best doet, behalve als het moet.

 12. GonzoszVoice

  Waterfietsen is en blijft geen oplossing…

  Ja, ja kweet dat het een foute opmerking is.

  Mijn mening? De aannemer met haar zogenaamde expertise!

 13. Uuu

  @ Koel Hoofd

  Je weet dat er al jaren in de bouw met Zuid-Europeanen en Oost-Europeanen wordt gewerkt? En niet met Nederlandse VMBO’ers en MBO’ers?

  Omdat de aannemers en vastgoedjongens voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten? Na hun de zondvloed, want dan is het geld al binnen. De belastingbetaler moet toch voor het oplossen van de problemen betalen.

  En dit alles voor het zo door rechts bejubelde bedrijfsleven. (Nadat men zich al verrijkt heeft met belastinggeld bij het aannemen van dergelijke grote projecten, waar altijd belastinggeld in zit).

  Door dit soort acties is er helemaal geen werk meer voor zogenaamd “te dure” Nederlandse bouwvakkers. De eigenaren in de vastgoedwereld, de investeerder, aandeelhouders en dergelijke, bescheuren zich in hun Villa’s (die uiteraard niet op hun eigen naam staan, want dan moet je belasting betalen, doen ze niet).

 14. Koel Hoofd

  @Uuu
  De wereld zit toch echt veel complexer in elkaar dan je hier vanuit de onderbuik schetst. Vergeet niet dat de politiek economische beleidskaders stelt waarbinnen het bedrijfsleven moet werken, maar de burger is daarbij zowel meewerkend voorwerp als lijdend voorwerp welke vanuit die dualiteit weer de politiek kiest.
  En dan wordt de vraag: wie geloof je op diens vriendelijke oogjes… in een wereld waar ‘opiniemaker’ (via massamedia maatschappelijke meningsvorming beïnvloeden met je eigen mening) een goed betaald ‘beroep’ is.
  Ga daar maar vast over nadenken, je mag weer naar de stembus in november om Rutte-5 coalitie te formeren.

 15. Uuu

  Hahahahahahahahahahahahaha

  Mister “alleen maar onderbuik” gaat nu anderen betichten van de onderbuik.

  Het wordt echt met de dag hilarischer hier. Deze planeet en de mensheid is echt op. We gaan er aan. Succes allemaal.

  Bedrijfsleven + politiek = 1

  Het gaat er alleen maar om, om de rijken nog rijker te maken. Dat kan met wat rekening houdend met de medemens of met een dikke middelvinger naar de medemens. Die 2 keuzes heb je eigenlijk grosso modo.

 16. Koel Hoofd

  @Uuu
  Dat bespaart je dan weer een tripje naar de stembus.
  Want ook ‘duurzaam’, ‘groen’ en ‘sociaal’ zijn verdienmodellen waar heel goed aan wordt verdiend.

 17. Rottebert Peermans

  Ok dan ga ik wel met de auto. Zit ik tenminste droog.

 18. Utrechter

  Neen, dat is geen water, dat is de urine die overal ligt.

 19. Uuu

  @ koel Hoofd

  Dat we er ooit aangaan (komt een komeet over een paar honderd jaar), wil niet zeggen dat we het in het hier en nu voor ons zelfs hoeven te verpesten he?

  En ja, de rechtse neo-liberale kliek maakt overal een verdienmodel van, ook van groen en duurzaam, als zij maar binnen kunnen lopen, na hun de zondvloed (en dat geldt ook voor hun kroost en nageslacht) of denken zijn (superrijken) dat ze strakjes met raketten van Musk aan deze planeet kunnen ontsnappen?

  Dus je moet sowieso niet op extreem rechts, zeer rechts, conservatief rechts en rechts ten koste van de mens (of planeet of dier) stemmen nee. Maar juist op partijen die opkomen voor de medemens en de leefomgeving.. Dat is immers in het voordeel van jezelf.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).