Fietsenstalling met 720 plekken in monumentaal postkantoor in Utrecht geopend | De Utrechtse Internet Courant Fietsenstalling met 720 plekken in monumentaal postkantoor in Utrecht geopend | De Utrechtse Internet Courant

Fietsenstalling met 720 plekken in monumentaal postkantoor in Utrecht geopend

Fietsenstalling met 720 plekken in monumentaal postkantoor in Utrecht geopend
Foto's: Robert Oosterbroek
De nieuwe fietsenstalling in de kelder van Post Utrecht is woensdagochtend geopend. Wethouder Lot van Hooijdonk mocht als eerste haar fiets stallen in een van de 720 rekken.

De nieuwe fietsenstalling in de kelder van Post Utrecht is woensdagochtend geopend. Wethouder Lot van Hooijdonk mocht als eerste haar fiets stallen in een van de 720 rekken.

Fietsenstalling Neude is onderdeel van de volledige herontwikkeling van het voormalige postkantoor. “Het is puzzelen met de ruimte in de historische binnenstad. Het is dus niet elke dag dat we een nieuwe fietsenstalling kunnen openen. Dat het hier toch gelukt is vind ik erg tof”, vertelde wethouder Van Hooijdonk nadat haar fiets op een plekje in de stalling stond.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Foto op de muur toont medewerkers in de voormalige telefooncentrale

Er is in totaal ruimte voor 720 fietsen,  115 rekken zijn bedoeld voor afwijkende fietsen, zoals fietsen met een bak voorop. De stalling is in de kelder van het voormalige postkantoor van Utrecht. “Hier lagen vroeger de kabels van de telefooncentrale, hierboven werd er gewerkt om bellers met elkaar te verbinden”, legt de wethouder uit.

Fietsers kunnen hier de eerste 24 uur gratis stallen. Daarna kost het stallen 0,50 euro per 24 uur. Een jaarabonnement kost 73,33 euro. De stalling is maandag tot en met woensdag van 07.00 tot 01.00 uur open en van donderdag 07.00 tot maandag 01.00 uur. Er is een doorgang naar supermarkt Albert Heijn.

Gisteren nam DUIC ook een kijkje in een ander gedeelte van Post Utrecht, bij de nieuwe centrale bibliotheek. Bekijk dat verslag hier.

16 Reacties

Reageren
 1. W

  Dat is mooi, geweldig zelfs! En dan direct door naar Appie Heijn, top!
  Hopelijk wordt er dan ook meteen iets aan het lelijke beeld in die buurt met overal maar neergekwakte fietsen gedaan. Dan kunnen we weer eens van het beeld De Haas als een echt beeldbepalend kunstwerk op de punt van de Voorstraat gaan genieten. Het is toch geen gezicht al die fietsen als een zooitje geparkeerd aan de voet van dat beeld. Datzelfde geldt trouwens ook voor het beeld van St. Willibrord op het Janskerkhof. Iedereen dondert zijn/haar fiets maar neer. Jammer, dat véél Utrechters(en van buiten!) totaal geen gevoel hebben voor fatsoen, niet van kunst houden en vooral gemakzuchtig zijn!
  Dat zijn beelden die je in het buitenland echt niet ziet! Een dikke bekeuring kan je krijgen, en terecht!

 2. uu

  Gaaf! voor mij handige lokatie. Ga er veel gebruik van maken. Goed gedaan Lot!

 3. Hans

  Fantatstisch! Wat een stadsie!

 4. G.H.

  Da’s nog een extra aanwinst erbij, super!

 5. Ik hebgeenstallinginmijnhuis

  Tip,,van omwonenden
  Kunnen omwonenden een pasje krijgen voor gratis parkeren
  Alvast bedankt

 6. Dave

  Omwonenden kunnen toch gewoon een abonnement nemen, ik betaal ook voor mn fietsenschuurtje en heel wat meer dan 73 euro per jaar!

 7. Cor Nelis

  Omwonenden moeten inderdaad een jaarabonnement nemen, waarom zouden zij gratis mogen stallen? Automobilisten die in de binnenstad wonen moeten toch ook betalen voor een parkeervergunning. Voor niets gaat de zon op….

 8. Koel Hoofd

  Omwonende abbo met korting geven en het betaald parkeer per 24u op €5 zetten.
  Fietsers moeten ook maar eens gaan bijdragen aan de kosten die ze de maatschappij door de strot duwen met hun gemiddeld 1.5 fiets per persoon.

  Mooi voorbeeld van station Driebergen-Zeist
  https://www.ad.nl/utrecht/betalen-voor-fonkelnieuwe-fietsenstalling-station-driebergen-zeist-studentonvriendelijk-vindt-maartje-21~a261ca60/

  Deze studente heeft een OV kaart waarmee ze met de trein en bus 1x per 2 weken gratis (NB!) bij haar ouders kan komen. Daar heeft ze geen zin in, ze wil gratis parkeren voor haar fiets in een peperdure fietsenstalling. Als ze 2 latte’s in 2 weken minder drinkt, dan heeft ze die minimale stallingskosten al bij elkaar.

 9. Claudia

  en ook 2 plekken boven bij de entree, voor mensen met een aangepaste fiets i.v.m. beperking

 10. Erwin

  @ikhebgeenstallingetc: nee, betaal maar lekker 73 euro per jaar! Waarom denk je zelf in aanmerking te moeten komen voor een gratis plek?

 11. MtU

  Gelooft men nu echt dat dit gaat helpen tegen alle wild gestalde fietsen op de Neude? Echt niet! De gemiddelde fietser in deze stad is nog te beroerd om meer dan 20 meter te lopen. Kijk maar op het Jaarbeursplein. Mooi opgeknapt, een grote fietsenstalling waar het bordje VOL nooit meer voor de ingang staat. Maar ondertussen worden elke dag tientallen fietsen neergekwakt tegen de toestellen van het freerun-park.

 12. JdV

  @MtU: Helemaal mee eens. In de stalling Vredenburg zijn bijna altijd plekken vrij. De fietsen die daar niet worden gestald staan vervolgens achter TivoliVredenburg, recht onder de borden die aangeven dat daar geen fietsen mogen worden gestald. Maar handhaven doet het slappe bestuur in 030 uiteraard niet, stel je voor.

 13. cas

  gratis bestaat niet…..

 14. Katja

  @Koel Hoofd; dat is een hardnekkig misverstand, ze reizen niet gratis, het wordt in mindering gebracht op hun beurs.

 15. Toine Goossens

  En is wild stallen op het Neude nu verboden? Een fietsvrije stad, een verademi ng voor wandelaars.

 16. Jolanda

  Fijne fietsenstalling. Helaas niet voor Utrechters met een beperking en speciale fiets die hier niet in kunnen! Jammer. Ik mag naar een aangepaste fietsenstalling naar de andere kant van het station. Utrecht is niet voor iedereen toegankelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).