Fietser (18) komt om bij verkeersongeval in Utrecht; politie zoekt getuigen Fietser (18) komt om bij verkeersongeval in Utrecht; politie zoekt getuigen

Fietser (18) komt om bij verkeersongeval in Utrecht; politie zoekt getuigen

Fietser (18) komt om bij verkeersongeval in Utrecht; politie zoekt getuigen
De kruising waar het ongeval plaatsvond.
Een 18-jarige vrouw uit Utrecht is zaterdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het ongeluk vond rond 20.10 uur plaats op de kruising van de Maarssenbroeksedijk en de Niels Bohrweg.

Een 18-jarige vrouw uit Utrecht is zaterdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het ongeluk vond rond 20.10 uur plaats op de kruising van de Maarssenbroeksedijk en de Niels Bohrweg.

Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is niet bekend. Het slachtoffer zat op haar fiets en is op de kruising op industrieterrein Lage Weide in botsing gekomen met een bestelbus.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Mensen die iets hebben gezien of mogelijk in het bezit zijn van camerabeelden worden opgeroepen zich te melden.

9 Reacties

Reageren
 1. isabelle

  Verschrikkelijk! Ik fiets hier al 6 jaar (naar mijn werk), precies op dit kruispunt. De Maarssenbroeksedijk en de Niels Bohrweg worden vaak als racebaan gebruikt, helaas is hier ook geen enkele camera of politiecontrole. Sinds er camera’s op de Rutherfordweg hangen, is het racen daar in ieder geval onder controle.

  Rond dit punt zijn vaker dodelijke ongelukken, met vrachtwagens, bestelbussen en auto’s. Als ik me bedenk hoe vaak ik hier zelf bijna onder een auto of vrachtwagen lag, in de vroege ochtend als het donker is, schrik ik wel weer even.

 2. Aa

  Ik vind dit echt vreselijk. Lage weide is overigens zeer gevaarlijk voor fietsers en auto’s rijden er veel en veel te hard.

 3. mees kees

  Vele (over- en minder bekende) scenario’s zijn denkbaar, waar welk heeft zich hier nou in godes naam hier weer afgespeeld op een late zaterdagavond op een verlaten bedrijventerrein (of all places)??
  Bedrijfsbussen lijken bovenmatig van de partij als er ergens een ongeluk plaatsvindt. En fietsers trouwens ook. Ik hoop dat de toedracht snel duidelijk wordt en dat Duic daar ook weer verslag van doet, ter lering voor alle nog levende én levenslustige fietsers en ‘ongeremde’ bedrijfbuscoureurs. Voor de nabestaanden van déze fietsster past het betuigen van innig medeleven en een welgemeend “gecondoleerd”.

 4. Lombokker

  Triest. Ik heb er een tijd gewerkt, en kan beamen dat heel Lage Weide een grote racebaan is, weer alles en iedereen véél te hard rijd.

 5. Toine Goossens

  Gek is dat. Ook al vallen er zoveel dodelijke fietsslachtoffers in het verkeer, camera toezicht voor handhaving van verkeersgedrag blijft een taboe. Net zoals het reconstrueren van onveilige wegen als straatweg en de A27.

  Vergelijk dat eens met de watersnoodramp in Zeeland. 2000 doden waren aanleiding om massa’s miljarden uit te geven aan de bescherming van Nederlanders tegen het water.

  Lees even mee wat het CBS aan cijfers over verkeersdoden heeft verzameld. Fietsers staan bovenaan.
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/15/610-verkeersdoden-in-2020

  Het beïnvloeden van verkeersgedrag staat en valt met handhaving. Wie weigert om te kijken, = camera’s plaatsen, weigert om te handhaven.

 6. MiepMiep

  Ik fiets hier elke dag langs naar werk. Ik ben ook al een keer aangereden op precies datzelfde stukje, door een bestelbusje die te hard reed en niet in zijn spiegels keek. Gelukkig had ik nergens last van.
  Veel sterkte voor de familie van het slachtoffer

 7. UTRECHTSE JANTJE

  Ik hoop dat de Gemeente en of de Politie hier ook wel eens op Duic meeleest , en heel snel op de diverse onveilige verkeerssituaties , hele goede camera’s neerhangt en ook ‘n radarsysteem plaats op die plekken die bekend staan , op te hard rijden , die dingen verdienen zich makkelijk terug !!! Ieder Slachtoffer is er één teveel denk ik !!! in ieder geval , wens ik de nabestaanden van dit Slachtoffer , héél veéél sterkte voor de komende tijd …………………

 8. Wies

  Nou als ik deze foto zie dan begint het met een goede inrichting van de weg. Want hier is echt geen sprake van ‘traffic calming’. Dat is een duur woord van maatregelen om de snelheid uit een weg te halen. De gedachte is dat een weg waar hard rijden moeilijk is, ook niet uitnodigt tot hard rijden. Tot die tijd inderdaad handhaven!

  Sterkte aan alle betrokkenen, erg treurig nieuws.

 9. Koel Hoofd

  Ik heb daar gewerkt en dus ook veel gefietst.
  Je moet er gewoon met elk voertuig super goed uit je doppen kijken, want voorrang hebben wil niet zeggen dat je het ook krijgt. Het is ook het meest internationale stukje Utrecht, chauffeurs komen er uit heel de wereld en de voertuigen varieren van stepjes tot megagrote trucks met aanhanger.
  Je kan dus echt beter goed opletten en optijd remmen zodat je je vege lijf (of dure auto) redt dan je plek op de weg opeisen want dat leg je gewoon af.
  Mijn medeleven voor de nabestaanden.

  @Mees Kees, ooit gehoord van ploegendiensten en 24uurs economie??
  Niet iedereen zit op zijn luie gat achter een computer tussen 9-17 uur.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).