Fietser (67) overleden na ongeval met stadsbus in Utrecht Fietser (67) overleden na ongeval met stadsbus in Utrecht

Fietser (67) overleden na ongeval met stadsbus in Utrecht

Fietser (67) overleden na ongeval met stadsbus in Utrecht
Foto: Bram van Toor
De 67-jarige fietser die vrijdagochtend in botsing kwam met een bus op de kruising van de Stadsbaan en de Hogeweidebaan is overleden. De vrouw uit Utrecht is volgens de politie diezelfde avond nog bezweken aan haar verwondingen.

De 67-jarige fietser die vrijdagochtend in botsing kwam met een bus op de kruising van de Stadsbaan en de Hogeweidebaan is overleden. De vrouw uit Utrecht is volgens de politie diezelfde avond nog bezweken aan haar verwondingen.

Het ongeluk ter hoogte van de Dafne Schippersbrug in Leidsche Rijn gebeurde iets voor 10.00 uur. Het slachtoffer werd daarna in zorgwekkende toestand met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De kruising en de Stadsbaan werden afgezet om de hulpdiensten de ruimte te geven.

De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. De politie heeft daarvoor naar eigen zeggen al meerdere getuigen gesproken. Het Opsporing Team Verkeer en de experts van de Verkeersongevallen Analyse zijn direct na de hulpverlening met het tactisch en technisch onderzoek gestart.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Sterkte voor de nabestaanden, voor de buschauffeur en andere betrokkenen.

 2. Geenstijl@Utrecht

  Echt verschrikkelijk nieuws dit bericht, sterkte voor de nabestaanden en natuurlijk de chauffeur van de bus.

 3. Wendy

  Wens alle nabestaanden heel veel sterkte

 4. Thuisblijver

  Ik zou wel eens willen weten wat de echte oorzaak is, obv politie rapport (zal niet meteen beschikbaar zijn). Meestal kunnen we met z’n allen hier iets leren.

 5. Koel Hoofd

  @Thuisblijver
  Wat wil je leren?
  Dat je het als fietser aflegt tegen een bus (heel veel massa op snelheid)?
  Dat je zelfs als je groenlicht hebt nog steeds altijd goed uit je doppen moet kijken?
  Dat zelfs een grote knalgele bus (of tram, is ook vaak zat gebeurd in Utrecht) over het hoofd wordt gezien?
  Dat het verkeer levensgevaarlijk is om aan deel te nemen?
  Dat een ongeluk zit in een klein hoekje en is in een fractie van een seconde gebeurd?
  Dat het met 17.5 miljoen mensen op de weg het wel heel erg druk aan het worden is?

  Het is een gruwelijk afschuwelijk ongeluk met fatale afloop wat verder alleen maar slachtoffers kent. Laat dat die les voldoende voor je zijn en neem altijd scherp en alert deel aan het verkeer.

  Sterkte voor de nabestaanden en mensen die het hebben meegemaakt.

 6. Realist

  @Koel Hoofd. De kern is menselijk handelen en daar heeft niemand invloed op maar er kan wel invloed uitgeoefend worden om het probleem te minimaliseren.
  Een van de oplossingen is bijvoorbeeld bussen uit de stad weren of het strikt scheiden van deze verkeersdeelnemers. Niets doen is geen oplossing want ongelukken als dit komen helaas veel te vaak voor.

 7. JdV

  @realist: of, indien de fietser mogelijk de oorzaak is, overgaan tot het heropvoeden van fietsers. Want de kern is menselijk handelen en daar ligt dus ook de oplossing. Niet in technische aanpassingen of het weren van wie dan ook.

 8. De Manager

  @JdV: Jij bent hierbij benoemd tot chef heropvoeden fietsers. Succes! 🙂

 9. JdV

  @de manager: graag. Uiteraard wil ik wel de beschikking krijgen om dit middels draconische straffen te doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).