Fietser gewond na aanrijding Lange Jansstraat; Traumahelikopter opgeroepen | De Utrechtse Internet Courant Fietser gewond na aanrijding Lange Jansstraat; Traumahelikopter opgeroepen | De Utrechtse Internet Courant

Fietser gewond na aanrijding Lange Jansstraat; Traumahelikopter opgeroepen

Fietser gewond na aanrijding Lange Jansstraat; Traumahelikopter opgeroepen
Een fietser is zaterdagmiddag in het centrum van Utrecht gewond geraakt na een aanrijding. Het ongeval gebeurde op de Lange Jansstraat nabij het Janskerkhof. Een traumahelikopter was opgeroepen om medische assistentie te verlenen.

Een fietser is zaterdagmiddag in het centrum van Utrecht gewond geraakt na een aanrijding. Het ongeval gebeurde op de Lange Jansstraat nabij het Janskerkhof. Een traumahelikopter was opgeroepen om medische assistentie te verlenen.

Vermoedelijk is de fietser aangereden door een bus. Het slachtoffer lag vlak na het ongeval op de grond en de fiets ook. Vlak daarvoor stond een bus stil. Inmiddels is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.

Het gebied rond het ongeval is afgezet. Er zijn meerdere ambulances en politie-eenheden aanwezig. Ook staan er veel mensen te kijken.

Onderzoek

De politie is inmiddels begonnen met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Er wordt gesproken met getuigen en ook wordt er technisch onderzoek gedaan.

Het openbaar vervoer in de Utrechtse binnenstad is stilgelegd.

12 Reacties

Reageren
 1. Reiger030

  Het is speculeren, maar in de bocht naar links komen de bussen met de voorzijde vaak op het fietspad terecht (althans, het deel voor de wielen). Het zal niet de eerste zijn die op deze wijze geraakt wordt door een bus…

  Het onderzoek zal de oorzaak aantonen, maar uiteindelijk kent z’n ongeval enkel verliezers (slachtoffers én chauffeur).

  Sterkte aan alle betrokkenen en hopelijk aanleiding om de verkeerssituatie nog eens kritisch te bekijken.

 2. tjebes

  bussen rijden veel te hard lands veel fiesten stoen rand is spek gelaat zeker met nat weer heel gevaarlijk weg in centrum woon dicht bij

 3. Michiel

  De stoeprand is inderdaad heel glad hier als het nat is. Heb al veel mensen onderuit zien gaan op de Lange Jansstraat en Nobelstraat.

 4. Marcel de Korte

  Sommige buschauffeurs rijden veel te hard, veel fietsers kijken niet uit, straten te smal, fietspad gevaarlijk.

 5. Peet

  Fietsers en bussen ,,levensgevaarlijk combi
  De binnenstad kan de drukte niet aan
  Over lange jansstraat rijden elke dag 1200 bussen
  Das bijna vragen om ongelukken
  Sterkte slachtoffer

 6. Koel Hoofd

  Die verkeerssituatie is al sinds begin jaren negentig hetzelfde.
  Helaas is de mentaliteit van de mens enorm verandert in die 25 jaar.
  Het is speculeren, maar fietsers zien wel vaker grote gele bussen op de busbaan over het hoofd. Op de Vleutenseweg is dat ook met enige regelmatig te observeren.

  Mysterieuzer is het landen van de heli in het griftpark. Dat is werkelijk een bizar eind rennen voor de hulpverleners met zware hulpbagage wanneer elke seconde telt.

 7. W

  De stoepranden zijn al van af het begin! dat ze zijn gemaakt héél glad als ze nat zijn! Ik durf op de fiets niet gauw een andere fietser in te halen!
  Die gladde natte en zeer gevaarlijke randen zijn dan ook al jaren bekend binnen de gemeente!
  Hoop dat alles goed komt met betrokkenen!

 8. Irene

  @Koel Hoofd
  Ik heb me laten vertellen dat de ambulances er zijn voor als elke seconde telt (stabilisatie) en inschatten wat er nodig is. De helikopters zouden er voor zijn om trauma artsen met specifieke kennis snel ter plaatse te kunnen brengen. Waarschijnlijk worden ze het laatste stukje vanaf de landplek over de weg vervoerd. Ik weet niet vanwaar zij moeten komen, maar zo zijn zij waarschijnlijk wél sneller ter plaatse op diverse locaties in Nederland, en ook sneller weer op weg naar het volgende trauma waar hun specifieke kennis wederom gewenst is. De inzet van de helicopters is erg duur, dus zullen ze heus goed hebben nagedacht over de meest efficiënte én kostenefficiënt inzet van middelen.

  @Wie er meer van weet: correct me if I’m wrong. Altijd fijn om iets nieuws te leren.

 9. Karla

  @Irene en @Koel Hoofd, Ik woon in de buurt van het Griftpark en hoorde de traumahelicopter aankomen, landen en weer vertrekken. Direct daarna politiesirenes. Ik ga er van uit dat de arts in het Griftpark (waar een erkende traumahelilandingsplaats schijnt te zijn) is opgewacht door een politiewagen die hem/haar snel op de plaats des onheils bracht.

 10. Erwin

  @koel hoofd: waar staat dat de specialisten moeten rennen vanaf het griftpark? Die worden daar opgehaald met politievoertuig of ambu.

  Overigens vergis je je deerlijk als je beweert dat de situatie al sinds begin jaren 90 onveranderd is. Er rijden meer bussen, er zijn meer fietsers en ook de weg is aangepast.

 11. Alex

  Het is weer frapant dat elke verdenking naar de buschauffeur of het traject uit gaat. De fietser is in geen enkel geval verdacht. De liefde voor de fiets maakt blind in deze stad. Uiteraard hoop ik dat de fietser in kwestie snel opknapt en geen blijvende schade zal ondervinden van dit voorval.

 12. Esrin W.

  Klopt Alex. Als je kijkt hoe op dat stuk elke 2 minuten een fietser zich al dan niet append voor auto’s en bussen gooit vind ik het ergens best knap dat dit niet vaker fout gaat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).