Fietser zwaargewond na ongeval Westplein | De Utrechtse Internet Courant Fietser zwaargewond na ongeval Westplein | De Utrechtse Internet Courant

Fietser zwaargewond na ongeval Westplein

Fietser zwaargewond na ongeval Westplein
Een 18-jarige vrouw is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt nadat zij op haar fiets is aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur op het Westplein.

Een 18-jarige vrouw is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt nadat zij op haar fiets is aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur op het Westplein.

Een traumahelikopter werd opgeroepen om medische assistentie te verlenen. De weg is in de richting van de Daalsetunnel momenteel volledig afgesloten voor onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ernstig ongeval op het Westplein. Er zijn veel handhavers ter plaatse voor ondersteuning van de hulpdiensten. Traumahelikopter is inmiddels ook geland. Veel sterkte gewenst voor alle betrokkenen. ?? #traumahelikopter #hulpverlening #ongeval ^M

Een bericht gedeeld door Handhaving 030 (@handhavingutrecht) op

11 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Aha, vandaar die helicopter die zo laag over kwam vliegen. Zeer benieuwd naar wat er precies heeft plaatsgevonden. Op een of andere manier lees ik nooit op DUIC wie er nou schuldig is aan dit soort ongevallen.

 2. Koel Hoofd

  Kwam er toevallig langs, ruim nadat het was gebeurd, en toen werd het hele kruispunt net afgezet. Moest omlopen en miste vervolgens mijn trein. Terwijl er niets was te zien en maar politie stond er nog wel in een kluitje te overleggen, of elkaar misschien slachtofferhulp te verlenen? Misschien is het tijd om er eens een camera op te hangen. Dan kunnen mensen gewoon weer verder met de orde van de dag wanneer het zoveelste slachtoffer daar is afgevoerd. Begrijp me niet verkeerd hier want het is heel naar voor het slachtoffer, hopelijk houdt ze er niets aan over. Maar dat kruispunt is gewoon op een ongelooflijk domme plek aangelegd omdat fietsers zogenaamd 1 seconde sneller moeten kunnen door fietsen vanwege achterlijke groene politieke ambities, waardoor iedereen er nodeloos risico’s loopt.

 3. Trisha

  Lijkt me niet een weg waar een fietser overdag bewust door rood gaat rijden, gelet op de hoeveelheid auto’s en drukte daar (en autoverkeer dat mee probeert te bewegen; veel optrekken en gas geven dus).

  Auto’s zie ik daar heeeeel erg vaak door rijden? Of wil je nu zeggen dat ik nu iets te suggestief bezig ben JdV?

  Overigens duurt een onderzoekje ietsje langer dan een paar uurtjes, eerste zorg is het slachtoffer in het ziekenhuis krijgen.

 4. ErV

  Ben met JdV wel eens, erg benieuwd naar wat er nu precies gebeurd is. Er rijden vaak auto’s veel te hard of vooral te lomp (bijv ook bij daalse tunnel, al die auto’s die laatste moment pas naar links willen om zo auto’s in te halen). Maaarrr ook zie je fietsers en voetgangers elk moment van de dag gewoon door rood gaan.

 5. Alex

  @Trisha
  Als automobilist kan ik je verzekeren dat daar vaak door rood gereden wordt door fietsers. Heb zelf al 3 keer moeten remmen, vanwege fietsers die door rood rijden. Het is voor zowel fietsers, als automobilisten een zeer onoverzichtelijk punt. Dit vanwege de fietsenstalling met schermen.

 6. Max verstappen

  Stoplichten staan vaakheel lang op rood,,plusautoos racen daar vaak door rood
  Tip,,hang cameraas op voor autoos die door rood scheuren

 7. Lombokker

  @Trisha
  Zowel auto’s als fietsers en voetgangers gaan daar massaal door rood. Fietsers nog het meest. Ook wordt er erg hard gereden, vooral als het ‘rustig’ is. Als er file is blokkeren auto’s vaak de oversteek. De afstelling van de verkeerslichten is ook niet optimaal, soms sta je te wachten terwijl er niets aankomt.

 8. Trisha

  @ Lombtokker

  Nou, waarom wordt dit niet aangepakt dan? Misschien is een stadsboulevard daar dan toch niet zo’n heel slecht idee; voor de veiligheid 😉 😛

 9. Don

  Met een lombok plein waar de auto onderdoor gaan was het hier een stuk veiliger voor fietsers en was dit niet gebeurt.

 10. cas

  Kunnen ze deze fietsenstalling niet beter opheffen. Het is daar echt onoverzichtelijk voor auto’s en mensen die snel hun trein willen halen maken daar ook veel slechte keuzes (door rood lopen/fietsen).

 11. Cico

  Het is dan ook een plein dat werkelijk schreeuwt om een ongelijkvloerse kruising. Dat was aanvankelijk ook het plan (tunnel) Maar het geld was op. Dus nu kruisen de hoofdroutes van zowel fiets- als autoverkeer naar het centrum elkaar in een braakliggend parkje.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).