Fietsers kunnen weer gebruikmaken van beide ingangen van Stationspleinstalling in Utrecht Fietsers kunnen weer gebruikmaken van beide ingangen van Stationspleinstalling in Utrecht

Fietsers kunnen weer gebruikmaken van beide ingangen van Stationspleinstalling in Utrecht

Fietsers kunnen weer gebruikmaken van beide ingangen van Stationspleinstalling in Utrecht
Archiefbeeld fietsenstalling
Fietsers kunnen sinds woensdag weer gebruikmaken van beide ingangen van de stalling onder het Stationsplein in Utrecht. De afgelopen weken heeft de aannemer allerlei herstelwerkzaamheden uitgevoerd in een van de grootste fietsparkeergarages ter wereld.

Fietsers kunnen sinds woensdag weer gebruikmaken van beide ingangen van de stalling onder het Stationsplein in Utrecht. De afgelopen weken heeft de aannemer allerlei herstelwerkzaamheden uitgevoerd in een van de grootste fietsparkeergarages ter wereld.

Zo bleek sinds de opening van de Stationspleinstalling dat niet iedere fietser de juiste route gebruikte. Daarom zijn in de tussentijd regelmatig hekken gebruikt om bepaalde doorgangen af te sluiten. Nu zijn er nieuwe instructies aangebracht, waardoor het voor de gebruikers duidelijk moet zijn hoe zij moeten fietsen.

Daarnaast werkten de zogenoemde dilatatieprofielen niet goed. Deze profielen, ook wel vloerstrips genoemd, moeten ervoor zorgen dat verschillende vloerdelen kunnen krimpen of uitzetten als er temperatuurverschillen zijn. Omdat deze niet goed functioneerden ontstonden er scheuren. De werkzaamheden aan deze delen worden ook deze maand afgerond

Tekst loopt door onder tweet

Zee

Vanwege de herstelwerkzaamheden waren tijdelijk – en op verschillende momenten – beide ingangen van de fietsenstalling afgesloten. Hierdoor ontstond in juli een zee aan fietsen voor de ingang aan de zijde van het Moreelsepark.

Deze ingang is sinds 20 juli alweer geopend. Daarna werd de ingang aan de zijde van het Smakkelaarsveld afgesloten. Deze is sinds woensdagochtend 07.00 uur weer te gebruiken. “Twee dagen eerder dan gepland, met dank aan onze aannemer”, schrijft CU2030 op sociale media.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. C.

  En dan verbaast men er zich over (en ergert men er zich aan, want oh, oh, oh, die fietsers) dat er op en bij het Jaarbeursplein maar ook overal elders in de stad her en der maar fietsen neer worden gezet …. Ik wil niet zeggen dat een goede stallingsmogelijkheid altijd in iedere situatie de oplossing biedt, maar zo onhandig beleid (ook hier, waar niet) is toch hemeltergend.

 2. Steve

  Weet je wat het is?
  De gemiddelde fietser is te lui om zijn of haar fiets in de fietsenstalling te zetten.
  Daarbinnen zijn geen roltrappen of liften naar boven.
  Aan de buitenkant wel.
  Als ze het doen.
  Want aan de Centrumzijde is de lift en de roltrap naar beneden ook alweer enige tijd defect.

 3. Lombokker

  ” Nu zijn er nieuwe instructies aangebracht, waardoor het voor de gebruikers duidelijk moet zijn hoe zij moeten fietsen.”
  Fijn! Nu gaat gaat het vast helemaal goed komen, allemaal netjes met de fiets aan de hand, en niet één fietser die tegen het verkeer ingaat.

 4. Kees Truijens

  Ter verdediging van fietsers: er zijn er toch een heleboel die hun fiets daar dagelijks parkeren. Doe even een gedachte-experiment. Als al die fietsers zich per auto naar de binnenstad zouden begeven…

 5. Marjolein

  ” Nu zijn er nieuwe instructies aangebracht, waardoor het voor de gebruikers duidelijk moet zijn hoe zij moeten fietsen.” Ha ha ha.
  Ik hoop dat de mensen die over deze routes beslissen WEL beseffen dat het niet uit onduidelijkheid is dat sommige fietsers halverwege de stalling doorsteken. Dat is omdat het nogal zinloos voelt om een extra lus langs de Moreelse park uitgang te fietsen als je naar de Smakkelaars uitgang wilt. Als jouw uitgang achter je ligt wil je zo snel mogelijk keren, niet nog verder het pad volgen vooruit. Heel menselijk, en dus is het eerder een ontwerpfout in de routing.

 6. Koel Hoofd

  @Kees Truijens
  Volkomen zinloos gedachte experiment, dat hebben die fietsers nog nooit gedaan en zullen dat ook nooit doen.
  Want Hollanders pakken de fiets als het praktisch is, anders niet.
  Dankzij het wanbeleid van onze gemeente is nu zelfs fietsen niet eens meer praktisch.

  Volgende stap is dat die fietsers wegblijven omdat ze betere locaties vinden om te wonen/werken/bezoeken/verblijven.

 7. J.Pal

  Fijn!

 8. Realist

  @Kees. Dit zijn mensen die in of rond de stad wonen dus ik zie een lege stalling en een rustige stad want die mensen hebben lekker de auto gepakt om naar het werk te gaan.

 9. PeterH

  Als ik het gedachtenexperiment van @Kees Truijens volg kom ik tot de niet onderbouwde conclusie dat het hier vooral om treinpassagiers gaat. De vraag zou dan kunnen zijn: wat als deze mensen zich per auto naar hun bestemming zouden begeven….En als ze wel de binnenstad als bestemming hebben: wat als we een beter en fijnmaziger ov hadden…..
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 10. Arie

  Onhandige stalling die al met al veel meer tijd kost. Ik dump mijn fiets echt veel sneller en gemakkelijker op het jaarbeursplein of in de knoopstalling, voor mij een gunstiger ligging.

 11. Wies

  De stalling is vrij prettig en snel als je de ondergrondse tunnel gebruikt. Moet inderdaad wel wat rondfietsen, vraag mij af of vrijblijvende instructies afsnijden zullen voorkomen..
  Verder blijft de urinelucht een heel naar punt van aandacht. Denk niet dat daar iets aan gedaan wordt.

 12. BdV

  Zit wel wat in @Koel Hoofd, dat wegblijven van fietsers. Best prettig en voor herhaling vatbaar als je ergens naartoe kunt fietsen, je fiets er naast kunt neerzetten, de gewenste aankoop kunt doen, weer op de fiets kunt stappen en richting huis kunt fietsen. Ook als je daarvoor een stukje verder moet fietsen.

 13. JdV

  @Wies: Kijk maar hier op DUIC. Fietsers zullen altijd wel wat te zeiken hebben.

 14. GeeWee

  Deze stalling is echt top, je kunt op 30 stappen van de ‘middentunnel’ van CS je fietst kwijt, wat kun je verder nog wensen?
  En ja, soms burgerlijk ongehoorzaam een stukje afsnijden hoort er gewoon bij.

 15. Wies

  Moest lachen @JdV, vrees alleen niet dat het fietsers zijn die daar zeiken. 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).