Fietspad in groot deel van Lunetten in Utrecht wordt opnieuw aangelegd; werk duurt zo’n 3,5 maand Fietspad in groot deel van Lunetten in Utrecht wordt opnieuw aangelegd; werk duurt zo’n 3,5 maand

Fietspad in groot deel van Lunetten in Utrecht wordt opnieuw aangelegd; werk duurt zo’n 3,5 maand

Fietspad in groot deel van Lunetten in Utrecht wordt opnieuw aangelegd; werk duurt zo’n 3,5 maand
Het fietspad langs de Simplonbaan
Het fietspad langs de Simplonbaan en de Furkabaan in Utrecht wordt opnieuw aangelegd. De werkzaamheden starten later deze maand en duren naar verwachting tot eind juli. De gemeente zegt dat er tijdens de werkzaamheden hinder is voor het verkeer.

Het fietspad langs de Simplonbaan en de Furkabaan in Utrecht wordt opnieuw aangelegd. De werkzaamheden starten later deze maand en duren naar verwachting tot eind juli. De gemeente zegt dat er tijdens de werkzaamheden hinder is voor het verkeer.

Tussen september 2023 en maart van dit jaar zijn langs de Simplonbaan en Furkabaan nieuwe bomen geplant, en ook zijn de boomvakken opgeknapt. “Het fietspad is ook vervanging toe”, schrijft de gemeente Utrecht. “Boomwortels hebben het asfalt kapot gedrukt en op sommige plaatsen zijn nog tegels aanwezig.”

Het werk aan het fietspad start op maandag 15 april op de Simplonbaan tussen de Oeral en Pyreneeën. Langzaam maar zeker schuiven de werkzaamheden steeds verder op tot het eind van de Furkabaan.

Iedere keer is een ander stuk van de weg en het fietspad afgesloten en daarom zijn er ook steeds verschillende omleidingsroutes voor zowel auto’s als fietsers. Bekijk hier de hele planning van de gemeente.

Weer

Bij deze planning wordt echter wel een slag om de arm gehouden. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden namelijk uitlopen. De Simplonbaan en Furkabaan zijn samen met de Brennerbaan en Stelviobaan de doorgaande wegen van Lunetten. “Tijdens de werkzaamheden kunt u verkeershinder verwachten”, schrijft de gemeente.

18 Reacties

Reageren
 1. Nina

  “…Boomwortels hebben het asfalt kapot gedrukt …”

  En dat is nou precies de reden waarom er tegels liggen; die kun je makkelijker weer recht leggen. Nu moet al het asfalt vervangen worden. Wat is hier nu precies duurzaam aan?

  Stop met goede fietspaden vervangen door rood asfalt! Binnen 10 jaar moet alles weer opnieuw.

 2. Hugo

  Tegelijkertijd ligt de stoep open voor het vervangen van gasleidingen en het aanleggen van glasvezel voor KPN.
  Helemaal blij met elk van de drie afzonderlijk.Tegelijkertijd is wellicht niet 100% handig afgestemt

 3. Jan willem

  Het trekken van de glasvezel gaat razendsnel, gemiddeld een straatlengte stoep per dag. Ik heb d’r geen last van.

 4. Nina

  @ Hugo

  Iedereen heeft al glasvezel tot het verzamelkastje op de hoek van de straat. Glasvezel tot in de meterkast voegt niet veel toe, omdat je geen glasvezelkabel in je huis hebt.

  Het is een mooi verkoopverhaal waar velen intrappen en waar veel geld mee wordt verdiend.

 5. piet

  A) De fietspaden zijn ook “gesloopt” door het werk aan die bomen. Fietspaden kunnen niet tegen graafmachines en dingen op rupsbanden van enkele tonnen per stuk
  B) het asfalt langs de Furkabaan is al jaren een ramp. Door die boomwortels werd het rode asfalt omhoog gedrukt. NIET op de weg, heel toevallig….
  C) De mannen van de glasvezel zijn al voor 99% langs geweest op de Simplonbaan. Die zorgen niet meer voor extra schade.
  D) Het asfalt van de Lunetten-, Stelvio-, Brenner-, Furka- en Simplonbaan is enige jaren geleden compleet vervangen. Er zaten nauwelijks gaten of bobbels in. Maar dan hoor je geen geklaag. Altijd die fietsers hé die voor overlast zorgen…

 6. b.vos

  Wat een verademing, Nina heeft het helemaal goed. Commerciële prietpraat!

 7. Ruben

  Haha Nina ben jij marketeer bij de kabelmaatschappij? Glasvezel is de toekomst en je kunt beter vroeg dan laat overstappen. Utrecht loopt al tien jaar achter op de meeste plekken in Nederland dus ik zou het wel weten.
  Ook de kabelmaatschappijen weten dit, ze willen alleen tot de laatste cent uit hun monopolie persen.

 8. Nina

  @ Ruben

  Mss werk jij bij een glasvezelbedrijf? Zou ook kunnen natuurlijk.

  Je internet is slechts zo goed als de kabels in je huis. Ik denk dat we op de iets langere termijn helemaal geen kabels meer gebruiken, dus zonde van materialen, productie ed.

  Momenteel kan ik met mijn kabelaar alles wat ik wens en dat blijft nog wel even zo. Downloaden, uploaden, streamen, internetten, thuiswerken, bellen en dat met 5 mensen tegelijk. Geen enkele reden dus om te gaan consumeren.

  Ieder zijn ding uiteraard, maar ik hoef niet zo nodig voorop te lopen om te vinden dat ik meetel. Als meer mensen dat deden, hadden we een veel duurzamere samenleving.

 9. Sj

  @ruben: laat je niet gek maken door die jongens van dutch fiber.
  Overigens vind ik die groene sprieten uit de grond (niemand bij ons in de straat is overgestapt op glasvezel) enorm lelijk en storend.

 10. Wies

  Volgens mij werkt Nina voor Ziggo. :-)Zo hee, u belt met 5 mensen tegelijk!
  Kwaliteit is echt lager dan glasvezel.

 11. JdV

  @nina: Fout. De juiste oplossing is niet het leggen van tegels. De juiste oplossing is het aanpakken van de oorzaak. Verwijder de bomen wiens wortels voor de problemen zorgen en het maakt niks uit of er asfalt, tegels, bakstenen of houtsnippers liggen.

 12. Dennis

  @Nina: glasvezel in huis is niet nodig. In huis kunnen de meeste 1 GB halen, twee kanten op. Buiten huis kan dat niet met uploaden via koper. Iig niet betaalbaar. Glasvezel tot in de meterkast heeft dus wel degelijk zin. Jij werkt zeker voor Ziggo? Lol.

 13. HenQie

  @nina ik denk niet dat veel anderen in de reaguurderspanelen 10gbit SPF+ hebben liggen thuis. Ik wel. Zulke snelheden zijn intern handig om vanaf een centrale plek op een NAS te kunnen videoediten.

  Glasvezel is idd op veel plekken al in de jaren 90’ op straat aangelegd.

 14. Nina

  Ieder zijn ding. Ik persoonlijk mis helemaal niks door “het gebrek aan glasvezel tot in mijn meterkast”. En nee, geen aandelen of salaris van Ziggo 😉

  Die enorme drang naar de instant vervulling van het ongeduld en het niet achter willen lopen op de ander, is absoluut niet duurzaam. Sneller downloaden kost bijvoorbeeld meer energie en is het wel echt noodzakelijk voor privé gebruik? In Nederland leven wij absoluut niet duurzaam, behalve mensen met financiële armoede.

  We consumeren ons helemaal suf mede door marketing en door elkaar op te jutten, terwijl consuminderen juist de oplossing is om het klimaatprobleem te verlichten.

  Vraag je bijvoorbeeld eens af, als je overweegt iets te kopen: heb ik het nodig / kan ik zonder / word ik er wel gelukkig(er) van / kan ik het oplossen met iets dat ik al heb / kan ik het laten repareren ook al is dat duurder dan nieuw kopen / kan ik het lenen van iemand / is het tweedehands te koop / kan ik iets ruilen met iemand?

  Maar ik praat hoogstwaarschijnlijk tegen de muur helaas…..

 15. Nina

  @ Sj

  Op de site van de gemeente Utrecht staat het volgende:

  “Uitstekende kabels
  Het is normaal dat er na de aanleg van glasvezel een stukje kabel uitsteekt bij uw huis. Zo kunnen bedrijven de glasvezelkabel makkelijk vinden wanneer u een abonnement afneemt. Dit kan geen kwaad. De kabel is flexibel, waardoor er geen struikelgevaar is. Vind u het toch niet fijn als het uitsteekt? Dan mag u de kabel een stukje afknippen. Later knipt de aannemer alle stukjes alsnog af.”

  Bron: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/onderhoud-openbare-ruimte/glasvezel-aanleggen/

 16. Sj

  @jdv: “de bomen WIENS wortels.”?!?!?!
  Hahahaha.
  Staat natuurlijk wel deftig, maar helaas fout
  #hoeherkentmeneenproleet

 17. JdV

  @sj: natuurlijk correct. En zo herkendtdt men de taalnazi.

 18. R.Jansen

  Glasvezel is overbodige luxe , particulieren. gaan echt geen gebruik maken van die hoge snelheden , nu gebruiken mensen 5% van de snelheid, wat betreft kabel met DOSIS 4.0 zal
  dezelfde snelheden worden gehaald dan met glasvezel , alleen de downloadsnelheid zal iets minder zijn maar ja 2 % is afhankellijk van een hoge downloadsnelheid en dit zijn vooral bedrijven.

  KPN moet ons doen geloven dat deze snelheden ook nodig zijn voor particulier gebruik , zelfs een gezin met 4 kinderen gebruikt maximaal 20% van de snelheid, ondertussen betaal je wel voor die snelheid waar bijna niemand gebruik van maakt .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).