‘Fietspad van de Toekomst’ vanuit Uithof naar Wageningen | De Utrechtse Internet Courant ‘Fietspad van de Toekomst’ vanuit Uithof naar Wageningen | De Utrechtse Internet Courant

‘Fietspad van de Toekomst’ vanuit Uithof naar Wageningen

‘Fietspad van de Toekomst’ vanuit Uithof naar Wageningen
De Uithof / Utrecht Science Park
Er moet een snel fietspad tussen Utrecht en Wageningen komen met innovaties voor fietsverkeer. Er zal worden geëxperimenteerd met verlichting, duurzame materialen, schuilplaatsen voor regen en snelle laadpalen.

Er moet een snel fietspad tussen Utrecht en Wageningen komen met innovaties voor fietsverkeer. Er zal worden geëxperimenteerd met verlichting, duurzame materialen, schuilplaatsen voor regen en snelle laadpalen.

Een motie om het fietspad tussen Utrecht en Wageningen aan te leggen is aangenomen in de Provinciale Staten. Het fietspad wordt een experimenteerruimte met als doel innovaties voor fietsverkeer sneller in de praktijk te kunnen brengen en inwoners mee te laten profiteren van de nieuwste ontwikkelingen.

Langs de route, van universiteit naar universiteit, zijn diverse instituten en organisaties gevestigd die zich interesseren voor mobiliteit en duurzaamheid.

Marc de Droog, lijsttrekker voor D66 in de Provinciale Staten: “We zien allerlei ontwikkelingen op het gebied van de fiets, zoals e-bikes, verschillende vormen van verduurzaming op fietspaden en inpassing van de fiets in kwetsbare gebieden. We zien ook dat het ontbreekt aan experimenteerruimte. Met deze motie maken we het mogelijk om hier nu oplossingen voor te testen, zodat we innovaties ook snel in de praktijk kunnen brengen.”

3 Reacties

Reageren
 1. Chantal

  Huh, de Uithof? Heet dat niet usp tegenwoordig?

 2. Marcel 59

  Hiermee wordt het fietspad tussen De Uithof en Zeist door de provincie opnieuw op de agenda gezet. Dat fietspad kon in het recente verleden al rekenen op aanzienlijke weerstand van de gemeenten De Bilt en Zeist. De gemeenteraad van Zeist heeft dat plan al in 2016 weg gestemd; zeer tot ongenoegen van de inmiddels opgestapte gedeputeerde Jacqueline Verbeek, die dreigde dan maar wat gemeentegrenzen te gaan wijzigen.
  De provincie verhoogt nu de inzet, door het nu “Fietspad van de toekomst” te noemen. Prestigieuze projecten doen het in het politieke landschap altijd goed. Of dat in het echte landschap ook zo is blijft maar de vraag.

 3. Fred

  Wat gaan die groene partijen (Groenlinks en D66) ervan zeggen dat er met zoveel exra ruimte voor fietsers er zeker tussen Dooen en Leersum weet-ik-hoeveel bomen afgezaagd gaan worden? Waarschijnlijk meer dan bij de A27.
  En dan mogen ze nog wat onteigeningen in de diverse dorpen realiseren waar de N225 doorheen loopt en vaak al vrij krap is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).