Fietspad vanaf Smakkelaarsveld naar grootste fietsenstalling klaar | De Utrechtse Internet Courant Fietspad vanaf Smakkelaarsveld naar grootste fietsenstalling klaar | De Utrechtse Internet Courant

Fietspad vanaf Smakkelaarsveld naar grootste fietsenstalling klaar

Fietspad vanaf Smakkelaarsveld naar grootste fietsenstalling klaar
Het fietspad van het Smakkelaarsveld naar de ingang van de fietsenstalling onder het stationsplein is aangelegd. Het oude asfalt is verwijderd en afgelopen nacht is er een nieuwe verse laag asfalt gelegd.

Het fietspad van het Smakkelaarsveld naar de ingang van de fietsenstalling onder het stationsplein is aangelegd. Het oude asfalt is verwijderd en afgelopen nacht is er een nieuwe verse laag asfalt gelegd.

De ingang van de Stationspleinstalling aan de kant van het Smakkelaarsveld was afgelopen nacht afgesloten vanwege de werkzaamheden. In één nacht werd het nieuwe fietspad aangelegd zodat vanochtend de stalling weer te bereiken was. De voetgangerswegen worden momenteel ook aangepakt maar zijn nog niet klaar.

Aan de kant van de Moreelsebrug moet nog veel gebeuren aan de toegangswegen. Daar wordt er ook nog gewerkt aan het gebouw Het Platform. Dit pand moet eind van dit jaar opgeleverd worden waarna er ook gewerkt kan worden aan de openbare ruimte.

12 Reacties

Reageren
 1. BramD

  En waar is plek voor de voetgangers?
  Er komen nogal wat treinreizigers daar te voet de trap af en uit het tunneltje. Waar moeten die lopen en waar en hoe kunnen ze veilig het fietspad oversteken?

 2. Lombokker

  @BramD
  Goeie vraag. Dat geldt trouwens ook voor fietsers die daar rechtdoor moeten. In de oude situatie al een riskante bezigheid; dat gaat nu nog erger worden.

 3. Erik

  @BramD: het huidige voetpad aan de westzijde wordt momenteel verbreed van 5 naar 10 meter. Zodra de nieuwe gevel van het Gildenkwartier af is komt daar ook nog een breed voetpad.

 4. Rob H.

  @BramD:
  Uit het artikel:
  “De voetgangerswegen worden momenteel ook aangepakt maar zijn nog niet klaar.”

 5. wollie

  is er inmiddels een roltrap of lift vanuit de stalling zelf naar het stationsplein? of moet je als minder valide nog steeds het hele eind teruglopen naar de roltrap naast de ingang?

 6. Koel Hoofd

  Dat gaat veel botsingen geven tussen voetgangers en fietsers.
  Bedenk dan dat die fietsers veel harder tegen de grond smakken dan voetgangers, vooral als ze haast hebben en lekker hard gaan….

 7. Richard

  Ik zou dit fietspad niet als “klaar” omschrijven. Het is zeker een verbetering, maar er moet nog een hoop gebeuren. Richting Smakkelaarsveld zit er nu een flinke kuil in de het fietspad waarvan ik hoop dat dit nog rechtgetrokken wordt.

 8. Anne

  Beter bewegwijzering ín de fietsenstalling zou ook mooi meegenomen zijn, voor de af-en-toe fietsenstaller……
  Waar moet je heen als je géén abonnement hebt, géén kratje op je fiets en geen OV-fiets hebt??

 9. Koel Hoofd

  @Anne, vooral niet naar de stad komen? 😉

 10. W

  Een Russisch roulette bij het oversteken van dit fietspad voor de voetgangers. Weer net zo gevaarlijk oversteken voor de voetgangers als bij het tweerichtingen fietspad voor TivoliVredenburg! Erg link als je veilig je fiets wilt stallen in de fietsenstalling Vredenburg, komende uit de richting Potterstraat. Wat is dat een gevaarlijke oversteek zeg! Kan daar svp niet iets aan gedaan worden wethouder Verkeerszaken?

 11. Hetty

  Wollie, U heeft groot gelijk. Dat vroeg ik me ook al af. Geweldig, s werelds grootste fietsenstalling is……onvriendelijk voor minder validen. Toen de lift kapot was en aan de andere kant van de stalling nog geen lift in gebruik was, probeerde ik via een lift in de fietsenstalling naar het station te komen. Gebruik van de roltrap met fiets en al is voor mij gevaarlijk, omdat ik slecht ter been ben. En…er was geen lift te vinden in de veelgeroemde wereldberoemde Utrechtse stationsfietsenstalling. Gelukkig was iemand zo vriendelijk, mijn fiets naar boven, het station te dragen. Ik kwam er met moeite traplopend achteraan. Ik hoop van harte, dat deze er inmiddels is, zodat er niet omgelopen hoeft te worden of gevaarlijke capriolen uitgehaald hoeven te worden.

 12. Wim

  En geen woord van deze zeurpieten dat het toch maar in een nacht is gefixed.
  Heb toch eens geduld totdat het klaar is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).