Fietspad Vleutensebaan volgend jaar deels afgesloten vanwege bouw parkeergarage Fietspad Vleutensebaan volgend jaar deels afgesloten vanwege bouw parkeergarage

Fietspad Vleutensebaan volgend jaar deels afgesloten vanwege bouw parkeergarage

Fietspad Vleutensebaan volgend jaar deels afgesloten vanwege bouw parkeergarage
Bron: Google Maps
Een deel van het fietspad langs de Vleutensebaan in Leidsche Rijn wordt vanaf 20 januari 2020 voor ongeveer een half jaar afgesloten. Reden van de afsluiting is de bouw van de parkeergarage bij het Berlijnplein.

Een deel van het fietspad langs de Vleutensebaan in Leidsche Rijn wordt vanaf 20 januari 2020 voor ongeveer een half jaar afgesloten. Reden van de afsluiting is de bouw van de parkeergarage bij het Berlijnplein.

Het is volgens wethouder Klaas Verschuure onveilig om het fietsverkeer niet af te sluiten tijdens een deel van het bouwproces. Verschuure schrijft dat hij er liever voor koos om het autoverkeer te laten omrijden, maar dat dit hier niet mogelijk was. “Er is ter plaatse gekeken of er andere oplossingen mogelijk zijn, maar deze bleken niet de voorkeur te hebben”, aldus de wethouder.

De omleidingsroute voor fietsers loopt over het trottoir van het Berlijnplein langs de bioscoop. Daar wordt volgens Verschuure een zo breed mogelijk tweerichtingsfietspad gecreëerd die aansluit op de hoofdfietsroute van de Vilniusdijk. “De omrijroute is 125 meter langer dan de oorspronkelijke route.”

De parkeergarage krijgt zeven verdiepingen en er komen 620 parkeerplekken. Verwacht wordt dat de garage eind 2020 klaar is voor gebruik.

Bekijk hieronder de omleidingsroute.

9 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Drommels drommels drommels. De omfietsroute is “Breaking News”

 2. Koel Hoofd

  Fietsers over het troittoir? Waar moet de voetganger dan heen om nog veilig te kunnen lopen? Kortom, planning is vooruitzien, een vakspecialisme wat niet iedereen onder de knie heeft…

 3. Gerard Brugmans

  Verschuure wilde het autoverkeer te laten omrijden, maar dat bleek niet de voorkeur te hebben. Gaat het hier misschien om de eisen van de aannemer die voorrang krijgen boven wensen van de wethouder?

 4. Tim

  Zonde van de schaarse ruimte om zo’n grote bovengrondse garage te malen. Leg hem dan ondergrondse aan, zodat hier weer woningen kunnen komen.

 5. Lombokker

  @Gerard Brugmans
  Het gaat hier om zware vrachtwagens die bouwmaterialen af moeten leveren. Om op het terrein te komen moeten ze vanaf de Vleutense Baan het fietspad oversteken. In combinatie met een grote stroom eigenwijze fietsers geeft dat een grote kans op ernstige ongelukken. Heel verstandig om die twee verkeersstromen te scheiden.
  https://www.google.com/maps/@52.0980939,5.0698339,3a,75y,170.72h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1s_Wsrj0KNqtJSQ4m4woiGmg!2e0!7i13312!8i6656

 6. Erwin

  Waarom is er zo’n grote patkeergarage nodig? Voor bioscoopbezoekers..?

 7. Lombokker

  @Erwin
  De parkeergarage ligt pal naast het busstation, NS station Utrecht Leidsche Rijn en Leidsche Rijn Centrum.

 8. Dirk

  Ah ja het strakke tijdsschema van de vrachtwagenchauffeurs en het feit dat ze niet de tijd willen nemen om uit hun doppen te kijken betekent dat de fietsers om moeten rijden. De gemeente heeft haar prioriteiten verkeerd: de publieke ruimte is van ons en commerciele bedrijven die hier gebruik van maken om geld te verdienen hebben zich aan te passen en niet de fietser.

 9. Angelique

  Klein beetje omrijden, lijkt me redelijk.
  Overigens @Tim: die parkeergarage is tevens ondergronds.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).