Fietstunnel Westplein ‘graffititunnel’ 5 januari definitief dicht | De Utrechtse Internet Courant Fietstunnel Westplein ‘graffititunnel’ 5 januari definitief dicht | De Utrechtse Internet Courant

Fietstunnel Westplein ‘graffititunnel’ 5 januari definitief dicht

Fietstunnel Westplein ‘graffititunnel’ 5 januari definitief dicht
De fietstunnel onder het Westplein, ook wel ‘graffititunnel’ of Westside Gallery genoemd, wordt op maandag 5 januari 2015 definitief afgesloten. Hierna wordt de tunnel gesloopt.

De fietstunnel onder het Westplein, ook wel ‘graffititunnel’ of Westside Gallery genoemd, wordt op maandag 5 januari 2015 definitief afgesloten. Hierna wordt de tunnel gesloopt.

Eerder maakte GroenLinks-raadslid Pepijn Zwanenberg zich nog hard voor het behoud van de tunnel. Het raadslid liet in februari van dit jaar weten hij het eeuwig zonde zou vinden als het tunneltje verloren zou gaan. “Deze tunnel is bekend vanwege de graffiti die Utrechtse kunstenaars, waaronder de inmiddels bekende KBTR, hebben aangebracht. Het is een unieke plek in de stad, waar je je even in Berlijn of New York waant.”

De gemeente laat weten dat de onderdoorgang toch moeten wijken. De steunpilaren van het toekomstig bus-, en tramviaduct moeten namelijk precies op de plek van de tunnel de grond in.

Rondom de Van Sijpesteijnkade wordt op dit moment de aanleg van het bus- en tramviaduct over de toekomstige Leidse Rijn voorbereid. Om te kunnen starten met de bouw gaat de fiets-, voetgangerstunnel onder het Westplein definitief dicht en moeten er enkele bomen op het Westplein gekapt worden

Alternatieve routes vanaf Croeselaan/Graadt van Roggeweg

Er zijn twee alternatieve routes. De ene route loopt via de oversteek door de fietsenstalling Westplein, richting de ‘Kop van Lombok’. Ter hoogte van de Ulu-Moskee kun je terug oversteken richting Daalsetunnel.

De andere route loopt via de Van Sijpesteijnkade en de Sijpesteijntunnel, langs het Smakkelaarsveld richting de Amsterdamsestraatweg/Oudenoord.

Alternatieve route vanaf Paardenveld

Vanaf Amsterdamsestraatweg/Paardenveld is het ook mogelijk om op de Daalsetunnel vlak voor de tunnel al linksaf te slaan en via de kantoren aan de Daalse Kwint te fietsen.

Fietsen aan de kant van het Park Plaza Hotel over het Westplein wordt niet mogelijk. Dat zou te gevaarlijk zijn vanwege kruisend bouwverkeer dat de Leidseveertunnel in gaat.

2 Reacties

Reageren
  1. Monique Cremers

    Het zou fijn zijn als er nu een goed bewegwijzerde fietsroute wordt aangegeven vanaf Amsterdamsestraatweg naar Jaarbeursplein. O ja, en ook nog gewoon een goede fietsroute:-).

  2. Ronald

    Zonde. M’n brommer klonk er altijd zo goed.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).