File op A2 en A12 bij Utrecht door technische storing Leidsche Rijntunnel File op A2 en A12 bij Utrecht door technische storing Leidsche Rijntunnel

File op A2 en A12 bij Utrecht door technische storing Leidsche Rijntunnel

File op A2 en A12 bij Utrecht door technische storing Leidsche Rijntunnel
Bij de Leidsche Rijntunnel is maandagochtend een flinke file ontstaan. Dat komt door technische problemen bij de tunnel. Verkeer op de A2 kan in beide richtingen op zo’n 40 minuten vertraging rekenen.

Bij de Leidsche Rijntunnel is maandagochtend een flinke file ontstaan. Dat komt door technische problemen bij de tunnel. Verkeer op de A2 kan in beide richtingen op zo’n 40 minuten vertraging rekenen.

In twee tunnelbuizen van de Leidsche Rijntunnel is een rijstrook afgesloten. Ook op de A12 bij knooppunt Oudenrijn is er volgens Rijkswaterstaat vertraging in beide richtingen. Dit is het gevolg van de afsluiting van de rijstroken van de A2.

Rijkswaterstaat noemt de vertraging fors. Het is nog niet duidelijk wanneer de technische problemen opgelost zijn.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

6 Reacties

Reageren
 1. Utrechtvoorutrecht

  Ligt dit peperdure prestige-project er wéér uit? Kunnen we hier niet beter een tram doorheen laten rijden?

 2. erwin

  blij dat ik niet als een dodo steeds in een auto stil hoef te staan. lang leve de trein (vrij naar JdV)

 3. Scherpschutter

  Volgens mij kun je verder prima door een tunnel rijden nadat een tunnel is aangelegd (een gat is een gat en een weg een weg), en zijn de verdere defecten aan de overbodige klungelsystemen van de klungelende overheid en alle overbodige klungelreguleringen van die overheid verder allemaal niet zo relevant.

  Maar wel een gelukje voor de automobilist! Want wat een genoegen zal het zijn geweest om nog even 40 minuten langer te hebben mogen genieten van alle luxe en comfort in je sfeervolle trouwe privé cocon op wielen.

 4. Koel Hoofd

  Kunnen we tegenwoordig echt niet meer zonder allerlei aanwijzingen en electronische hulpmiddelen en een auto vol hulpelectronica een tunneltje zonder bochten nemen?
  ….
  ….Hoe hebben eerdere generaties in hun primitieve auto’s dan ooit dagelijks zonder problemen die tunnels kunnen nemen…?
  Enfin, die reden ook niet tegen het verkeer in omdat ze geen zin hadden om zich aan te passen aan het file rijden….

 5. Barend

  Dus ze weten dat de matrixborden niet kloppen, dan kun je toch met een vuilniszak eroverheen de boel oplossen. Apathische houding van Rijskwaterstaat zeg.

 6. Utrechtvoorutrecht

  @Barend Dat deden ze vroeger maar het bleek lastig om met een keukentrapje de vuilniszakken aan te brengen terwijl de auto’s zonder vaart te minderen langs reden. Ook bleek dat met een vuilniszak over de matrixborden, er niet meer gezien kon worden of ze het nog deden. Deze strategie werkt wel heel goed voor waarschuwingslampjes op je dashboard.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).