Fileleed in Utrecht niet zo groot als in andere grote steden | De Utrechtse Internet Courant Fileleed in Utrecht niet zo groot als in andere grote steden | De Utrechtse Internet Courant

Fileleed in Utrecht niet zo groot als in andere grote steden

Fileleed in Utrecht niet zo groot als in andere grote steden

Utrecht staat op de negende plek van Nederlandse steden met de meeste filedruk in het tweede kwartaal van 2013, dit blijkt uit de TomTom’s Traffic Index.  Automobilisten hebben het in andere steden veel zwaarder. Nijmegen voert de lijst aan, vorig jaar viel deze twijfelachtige eer nog aan Groningen.

In Nijmegen duurt een autorit gemiddeld 20 procent langer als gevolg van files. In Utrecht is dit gemiddeld 12 procent. In de avondspits is het wel erg druk in Utrecht, dan duurt een autorit gemiddeld 36 procent langer. Dit is echter nog steeds doorrijden geblazen vergeleken met Moskou, in de avondspits duurt een autoritje gemiddeld 133 procent langer dan normaliter. Een ritje waar je onder normale omstandigheden een half uur over zou doen, duurt dan maar liefst een uur en tien minuten.

In Utrecht kan het wel wat drukker worden naarmate de economie beter wordt. “We zien een duidelijk patroon waaruit blijkt dat het aantal verstoppingen weer toeneemt nu verschillende economieën opkrabbelen uit de recessie”, aldus TomTom’s CEO Harold Goddijn.

De ANWB geeft aan dat het afgelopen twee maanden veel drukker was: “Tijdens de ochtendspits maar vooral in avondspits stonden er in september en oktober fors meer files in vergelijking met vorig jaar.” Maar het is nog niet zo erg als enkele jaren geleden: “De filezwaarte is echter nog lang niet op het niveau van zeven jaar geleden. Vergeleken met het gemiddelde in oktober over de afgelopen zeven jaar kwamen de cijfers de afgelopen maand 30 procent lager uit.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).