Filialen boekwinkel Polare tijdelijk gesloten | De Utrechtse Internet Courant Filialen boekwinkel Polare tijdelijk gesloten | De Utrechtse Internet Courant

Filialen boekwinkel Polare tijdelijk gesloten

Filialen boekwinkel Polare tijdelijk gesloten

De filialen van boekhandel Polare gaan tijdelijk dicht. Ook de winkel aan de Oudegracht zal tijdelijk haar deuren sluiten, en via de webshop kan niets worden besteld. Polare liet vanmiddag in een verklaring weten dat de sluiting te maken heeft met een ‘strategische herorientatie’.  

Boekenketen Polare kreeg vanaf 13 januari een tijdje geen boeken meer. Leverancier CB (voorheen Centraal Boekhuis) zette de levering aan de grootste boekenketen van Nederland stop vanwege een betalingsachterstand.

Polare werd vorige week weer bevoorraad met boeken door leverancier CB. De twee hadden overeenstemming bereikt over hernieuwde leverings- en betalingsvoorwaarden.

4 Reacties

Reageren
 1. Utrechtse

  Het einde van een tijdperk.

  Drie jaar geleden verkocht ik – elders in Utrecht – een enorme stapel prima 2e hands boeken. Ik kreeg er nauwelijks meer voor dan de oud-papierprijs. Toen zag ik de bui al hangen en dacht: “Dit gaat verdwijnen.”

  Het komt nu wel heel erg dichtbij.

 2. HH

  Dat krijg je als managers en consultants zonder enige inhoudelijke kennis van zaken het in organisaties voor het zeggen krijgen.

 3. Niels Bokhove

  Wat er ook gaat gebeuren met Polare Utrecht vh. BROESE, in mijn boek De drempelschroom verdrijven lees je het goed gedocumenteerde succesverhaal over Broese toen het nog een landelijk befaamde boekhandel was.

  De drempelschroom verdrijven. Literaire activiteiten in de jaren 1932-1973 bij boekhandel Broese onder Chris Leeflang.
  Uitg. Gusto (www.gusto-utrecht.nl), Utrecht, 2013. ISBN 978-90-77348-15-4. 300 pp., € 25,00.

 4. Utrechtse

  Bol.com is sinds een jaar of 2 van Ahold, lijkt tot nu toe geen problemen op te leveren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).