Filmpje: Man meegesleurd door auto na verkeersruzie | De Utrechtse Internet Courant Filmpje: Man meegesleurd door auto na verkeersruzie | De Utrechtse Internet Courant

Filmpje: Man meegesleurd door auto na verkeersruzie

Filmpje: Man meegesleurd door auto na verkeersruzie
De man werd tientallen meters meegsleurd
Een man is na een verkeersruzie tientallen meters meegesleurd door een auto over de Croeselaan. Oplettende omstanders filmden het bizarre tafereel. 

Een man is na een verkeersruzie tientallen meters meegesleurd door een auto over de Croeselaan. Oplettende omstanders filmden het bizarre tafereel. 

Volgens RTV Utrecht raakten twee weggebruikers met elkaar in conflict na een botsing waarbij alleen blikschade was gemaakt. De dader wilde alleen contant betalen maar dat accepteerde de gedupeerde niet.

Een omstander besloot hierop om de weg te versperren voor de automobilist. En dat heeft hij geweten. De bestuurder besloot niet te remmen voor de man, die op zijn beurt weigerde zich gewonnen te geven met onderstaande bizarre beelden tot gevolg.

De politie is op zoek naar de dader.

6 Reacties

Reageren
 1. Opvolging?

  Is de man er ongedeerd vanaf gekomen? Pfft, wat een randdebiel die chauffeur! Die is echt niet goed bij z’n hoofd… Ik neem aan dat dit strafrechtelijk gezien onder poging tot doodslag gerekend wordt? Stukje zwaardere straf dan gewoon het schadeformulier even invullen.
  Heeft iemand het kenteken kunnen noteren? Of is dat terug te vinden op een van de vele camera’s in de openbare ruimte? Hopelijk krijgen we nog een opvolging/terugkoppeling van DUIC over hoe het is afgelopen met de man…

 2. jeroen de vries

  Eigen rechter spelen mag niet in NL. Je moet met je handen van andermans spullen en dus ook auto afblijven. Noteer het kenteken en geef het door aan de politie. Meer mag je niet doen.Je bent geen agent of rechter.

 3. Wil

  @Jeroen: het verlaten van een plaats ongeval is een misdrijf.
  Doe jij ook niks als er iemand in elkaar geslagen wordt omdat je dan “eigen rechter zou spelen”?

 4. Kuch

  @ Jereon de Vries

  Niet helemaal waar. Je hebt ook nog zoiets al burgerplicht en je mag ook iemand aan houden als burger. Niet helemaal waar dus.

 5. Gerard

  In Nederland is het (gelukkig) nog zo dat een particulier een ander staande mag houden wanneer er sprake is van een geconstateerd misdrijf.

 6. Hans

  Je mag iemand staande houden maar je hoeft niet te verwachten dat de persoon die je staande probeerde te houden het er mee eens is.

  En dan zul je dus ook moeten accepteren dat hè mogelijk in het ziekenhuis beland.

  Kenteken noteren en doorgegeven aan de politie. Dat is wat oom agent je gaat vertellen nadat hij een pleister op je schaafwonden heeft geplakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).