FIOD doet inval bij Japans restaurant SUMO in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant FIOD doet inval bij Japans restaurant SUMO in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

FIOD doet inval bij Japans restaurant SUMO in Utrecht

FIOD doet inval bij Japans restaurant SUMO in Utrecht
De FIOD heeft dinsdagavond een inval gedaan bij het Japanse restaurant SUMO aan de Potterstraat in Utrecht. Tegelijkertijd werden er ook doorzoekingen gedaan bij 19 andere locaties van de restaurantketen.

De FIOD heeft dinsdagavond een inval gedaan bij het Japanse restaurant SUMO aan de Potterstraat in Utrecht. Tegelijkertijd werden er ook doorzoekingen gedaan bij 19 andere locaties van de restaurantketen.

De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar vermoedelijke belastingfraude binnen SUMO. Er vonden invallen plaats bij woningen en bedrijfspanden.

De verdenking is dat de omzet van de restaurants binnen de betreffende keten structureel werd afgeroomd waardoor onjuiste aangiften omzetbelasting en vennootschapsbelasting werden gedaan en het daardoor vrijgekomen geld is witgewassen. De FIOD heeft bij de doorzoekingen van de woningen en bedrijfslocaties administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Bij de doorzoekingen waren 300 man van de FIOD betrokken.

“Het afromen van omzet om daarmee belasting te ontduiken is fraude, het benadeelt de belastingbetaler, werkt concurrentievervalsend en ondermijnt ons systeem. Daarom pakt de overheid dit soort zaken aan”, aldus het Openbaar Ministerie.

13 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Dat is gewoon gelul, want het benadeelt niet de belastingbetaler, het benadeelt Opa Opstelten, die kan dan geen ANPR camera’s aanschaffen om de burgers nog erger te controleren.
  Het zal wel weer net zon verhaal zijn als het van der Valk concern, storm in een glas water.

 2. Ot

  @geenstijl: en hoezo benadeelt dit niet de belastingbetaler? Waar de een niet betaalt, betaalt de ander meer… Niet zo moeilijk toch? Heb je aandelen Sumo ofzo?!?!

 3. Ot

  @geenstijl: blijkbaar beschik je ook in dit geval over inside information en weet je dat dit een storm in een glas water is… Vooruit met de geit: onderbouw je stelling!
  En overigens valt de FIOD niet onder het Ministerie van Veiligheid en Justitie maar het Ministerie van Financien. “Opa Opstelten”, zoals je de minister blijkbaar denigrerend wenst te noemen, staat hier dus volledig buiten. De relatie die je legt met het ANPR-systeem is dus niet alleen vergezocht, maar ook feitelijk onjuist.

 4. Toine Goossens

  Na de inval heeft de familie van der Valk het familiemanagement opgeschoond. Dat was wel nodig ja.

  Ook kappersketens hebben de verdwijnknop op hun kassa´s op moeten heffen. Dat zijn overigens dure aangelegenheden voor ondernemers. Door omzetbijtellingen c.q. het verwerpen van de interne administratie als een deugdelijke grondslag voor belastingheffing, volgen er stevige naheffingen.

  Nationaal advocaat Moscovic weet daar inmiddels ook alles van.

  Over enkele jaren nemen de belangrijkste wereldleiders (de G20) maatregelen om alle internationale concerns altijd en overal de gebruikelijke belasting te doen betalen.

  Een betrouwbare samenleving is alleen mogelijk als iedereen meedoet. Dat geldt ook voor MKB ondernemers

 5. Mezelf

  @Geenstijl: Je hebt het over totale controle en privacy…
  Suffie door online steeds op deze site je mening te geven ben je verre van je privacy.
  Trouwens er is in zo’n 20 fillialen een inval gedaan en als er niets aan de hand is, is er niets aan de hand.
  Over vd Valk heb je ook geen inzicht en lul je maar wat.
  Dat geschreeuw van je pfff vermoeiend

 6. ot

  @geenstijl: ook hier weer een hoop geschreeuw en weinig argumentatie. Graag hoor ik van je hoeveel invallen er op loze informatie plaatsvinden want dat weet ik inderdaad niet, maar jij blijkbaar wel. Graag hoor ik dan ook van je of dat in onderhavige zaak het geval was.
  De relatie met de ANPR blijft me onduidelijk, misschien kun je dat nog wat toelichten in wat begrijpelijker bewoordingen.
  Overigens zou ik het op prijs stellen als je me niet shitface Otje Kapotje noemt. Dat heeft met respect te maken (iets wat je ongetwijfeld hoog in je vaandel hebt…?)

 7. Ulaan

  Dat zal een aardige worsteling geweest zijn!

 8. Ulaan

  Overigens moet me van het hart dat sommige reageerders wel erg persoonlijk, en zelfs beledigend naar andere reageerders worden. Dat doet in alle gevallen afbreuk aan de kern van de discussie en valt, gelet op de Algemene Voorwaarden, ver buiten de opzet van dit forum. Wat mij betreft mag de moderator van deze site daar op ingrijpen.

 9. Suzanne

  @Ulaan: welke moderator? Volgens mij is Duic moderatorloos… Helaas…

 10. Ulaan

  Beste Suzanne: ik heb geen idee wat betreft die moderator. Eigenlijk ging ik ervan uit, omdat ik dat van fora gewend ben.
  Maar misschien is dit wel een prikbord, geen forum.
  Als dat laatste het geval is, dan laat ik het nieuws het nieuws, en de mogelijkheid om scherp, geestig, of terzake kundig commentaar te vernemen, passeren. Met alle respect voor degenen die wel de edele kunst van het argumenteren verstaan.

 11. [email protected]

  Er is hier geen moederator. Geen controle, geen camera’s, niks!
  rara wie ben ik?

 12. Mikel

  Hebben we het trouwens al gehad over het feit dat er helemaal geen Japanners meer werken in Japanse restaurants?
  Dat zouden ze gelijk ff uit moeten zoeken!
  De onderste steen moet boven!!

 13. knakker

  deze alyou can eat ketens is verliesgevend als er niet gefraudeerd word.. simpel.. binnekort allemaalsluiten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).