Fitness en appartementen in voormalig Moluks museum | De Utrechtse Internet Courant Fitness en appartementen in voormalig Moluks museum | De Utrechtse Internet Courant

Fitness en appartementen in voormalig Moluks museum

Fitness en appartementen in voormalig Moluks museum

Fitness en appartementen, dat is wat er in het voormalig Moluks museum aan de Biltstraat 95 zal komen, vertelt een schilder ter plekke. Het gebouw stond al sinds oktober 2012 leeg.

“Vorig jaar is het voormalige museum verkocht aan een particuliere belegger”, weet Jurre Brantsma, vastgoedadviseur bij DTZ Zadelhoff, de bemiddelende partij. Verder kan Brantsma weinig over de persoon zeggen: “Ik weet ook niet of ik dat mag. Bovendien heeft hij niet verteld wat hij met het gebouw wil doen. Dat kan verhuren zijn, of exploiteren, dat weet ik allemaal niet.”

Afgekocht

Het Moluks Museum moest 1 oktober 2012 de deuren sluiten omdat er niet genoeg geld meer binnenkwam. Hoewel het ‘Museum Maluku’ in eerste instantie een jaarlijkse subsidie van het Rijk kreeg, werd die in 1995 afgekocht met een eenmalig bedrag van omgerekend 3,6 miljoen euro. Dat bedrag zou voldoende moeten zijn om het museum acht jaar te kunnen exploiteren.

Subsidie afgewezen

Door het binnenhalen van incidentele subsidies voor bijzondere projecten en tentoonstelling, werden die acht jaar er uiteindelijk zestien. Maar toen begin 2012 bleek dat de aanvraag van het museum, voor een meerjarige subsidie werd afgewezen, betekende dit dat er minder (overheids)bijdragen binnenkwamen en dat daardoor sluiting dreigde.

Veiling

In mei 2012 werd duidelijk dat het museum daadwerkelijk zou moeten sluiten. Vanaf 1 maart 2013 werden alle roerende goederen per veiling aangeboden.

2 Reacties

Reageren
  1. bork

    thx dat ik nog feedback kreeg voor mijn tip 🙁
    Wel bedankt trouwens!

  2. Fred Jacquet

    Leuk voor al die gym-gasten en die nieuwe bewoners, maar het is toch wel triest om te zien hoe NL met zijn eigen geschiedenis om gaat. In de geschiedenisboekjes lees je al amper iets over de Molukken, nu (nou ja… al enige tijd) is dus ook het museum dicht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).