Flat in Utrecht ontruimd en omgeving afgezet vanwege gaslek Flat in Utrecht ontruimd en omgeving afgezet vanwege gaslek

Flat in Utrecht ontruimd en omgeving afgezet vanwege gaslek

Flat in Utrecht ontruimd en omgeving afgezet vanwege gaslek
Vanwege een gaslek in een flatgebouw aan de Saffierlaan in Utrecht waren zaterdag alle woningen in het complex ontruimd. Ook was uit voorzorg de omgeving afgezet.

Vanwege een gaslek in een flatgebouw aan de Saffierlaan in Utrecht waren zaterdag alle woningen in het complex ontruimd. Ook was uit voorzorg de omgeving afgezet.

Zaterdagmiddag rond 13.25 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege het gaslek. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht (VRU) wist te melden dat het lek inmiddels was gevonden door medewerkers van netbeheerder Stedin.

Uit voorzorg werd een deel van de Saffierlaan door de politie afgezet en dat gold ook voor delen van aanliggende straten én voor het grasveld van het Tolsteegplantsoen. Ook moesten de bewoners van de flat hun huis uit. “Geef hulpdiensten de ruimte om hun werk te doen“, schreef VRU op Twitter.

De woordvoerder van VRU zei verder dat het lek inmiddels gedicht is, maar dat er nog wel gas in de spouwmuur van het complex zat. De brandweer had daarom gaten gemaakt in de muren zodat het gas op die manier kon ontsnappen. Rond 18.40 uur werd geen gas meer gemeten en konden de bewoners terug naar hun huis.

3 Reacties

Reageren
 1. Johan de Breker

  Paniek om niks. Een gaslek hoeft helemaal niet gevaarlijk te zijn .Het gas afsluiten in de flat : ramen openen. gaslek opsporen kunnen mensen er gewoon in blijven. Gas is voornamelijk gevaarlijk als het gecomprimeerd is. En in 99,99 procent van de gevallen is dit niet zo. De kans dat je gevel eruitvliegt is er alleen als er een gek een paar uur lang zijn gaskraan opendraait, en dan kondigt hij of zij dat echt niet aan en ruikt niemand het, daar zorgen dat soort idioten wel voor.

 2. W

  @johan: wat knap dat je dit allemaal weet johan, werk je bij een van de hulpdiensten? Die kunnen je hulp anders goed gebruiken. Die gasontploffing in Bilthoven overigens nog meegekregen?

 3. Statler

  Uitspraken als van @Johan de Breker zijn op zijn zachtst gezegd nogal ongenuanceerd en in dit geval levensgevaarlijk.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).