“Fles wijn van 120 euro declareren bij het UMC Utrecht is niet handig” | De Utrechtse Internet Courant “Fles wijn van 120 euro declareren bij het UMC Utrecht is niet handig” | De Utrechtse Internet Courant

“Fles wijn van 120 euro declareren bij het UMC Utrecht is niet handig”

“Fles wijn van 120 euro declareren bij het UMC Utrecht is niet handig”
Bestuurders van het UMC Utrecht hadden eigenlijk geen fles wijn van 120 euro en een diner in een sterrenrestaurant moeten declareren. Dat laat het ziekenhuis weten aan RTL Nieuws.

Bestuurders van het UMC Utrecht hadden eigenlijk geen fles wijn van 120 euro en een diner in een sterrenrestaurant moeten declareren. Dat laat het ziekenhuis weten aan RTL Nieuws.

Het ziekenhuis heeft gereageerd op de openbaarmaking door RTL van declaraties die bestuurders van het UMC deden. Hieruit kwam onder andere naar voren dat een etentje bij een sterrenrestaurant en een fles wijn van 120 euro waren gedeclareerd.

“Een fles wijn van 120 euro past niet in het uitgavenpatroon van een organisatie als de onze. En een etentje in een sterrenrestaurant voor die prijs vind ik ook niet passen”, zegt Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Toezicht, tegen RTL Nieuws.

De kosten zouden zijn gemaakt door zakelijke partners en per ongeluk op de rekening van het bestuur terecht gekomen zijn. De leden van de Raad van Bestuur zullen niet zelf voor de kosten opdraaien. “Dat gaat iets te ver”, aldus de woordvoerder van het ziekenhuis.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Medewerker UMC Utrecht

  Ach de “hoge heren” weten alles wat krom is wel weer recht te lullen. Ondertussen mag het personeel blij zijn met een loonsverhoging van 3% over 3 jaar. En is er vrijwel geen geld meer voor een fatsoenlijk Kerstpakket of andere extra’s die bij veel andere (commerciële) bedrijven wel mogelijk zijn.

 2. @ medewerker umc utrecht

  3% is niet slecht, daar kunnen ambtenaren alleen maar van dromen. Verder valt het in elke andere sector wel mee hoor met de kerstpakketten, tenzij je de bankensector op het oog had..?
  Ennuh: uitspattinkje met flesje van 120 euro moet kunnen.

 3. Uhum

  Twee opvallende zaken:

  Hoezo gaat het te ver dat de heren uit de raad van bestuur zelf deze kosten dragen? Zeker gelet op de salarisssen die deze heren krijgen.

  Per ongeluk?

 4. Frank

  Tja. Ik denk dat als je de relatie legt tussen de hoogte van het salaris van bestuurders en de declaraties van die bestuurders enerzijds en de hoogte van het salaris en de declaratie van (staf-)medewerkersanderzijds, er in de grond van de zaak waarschijnlijk weinig aan de hand is. Het is komkommertijd en RTL heeft aandacht nodig.

 5. Gerard Jager

  Had ‘eigenlijk’ niet gemoeten nee, maar nou ja …

 6. Hans

  Niet handig? Het is pervers en niet in de haak. Het biedt een inkijkje in de decadente managerscultuur zoals die de zorg in Nederland momenteel domineert. De journalistiek is de vierde macht en die brengt dit gedrag terecht aan het licht. Het is ogenschijnlijk een klein dingetje, maar het staat niet los van alles wat er op bestuurs- en managementniveau mis is in de zorg in ons land.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).